Autor Subiect: Grand Vitara 1.9 DDiS  (Citit de 5545 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gimsys

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
  • Gen: Bărbat
    • Cluj-Napoca
Grand Vitara 1.9 DDiS
« : 21.Oct.2019, 10:30:36 p.m. »
Buna ziua,

Sunt fericitul posesor al unui Grand Vitara 1.9 DDiS din 2008 (Limited).
Aruncand un ochi peste acest forum observ ca lumea fuge de acest tip de motorizare. Fapta fiind consumata, as vrea sa stiu la ce ar trebui sa fiu atent daca tot se spune ca sunt pacatoase.
Saptamana viitoare o bag in service pentru o revizie generala.

• Suzuki Grand Vitara 1.9 DDiS

Offline FritzVonSpritz

Re: Grand Vitara 1.9 DDiS
« Răspuns #1 : 21.Oct.2019, 10:42:30 p.m. »
Felicitari pt achizitie si sa te poarte multi km fara probleme
Despre aspectul ridicat, motorizare 1.9 Diesel, nu stiu sa raspund, nu-s in tema, doar ti-am urat bun-venit !  ;)
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline Fujitsu

« Răspuns #2 : 21.Oct.2019, 10:51:16 p.m. »
Bine ai venit @gimsys și să te bucuri de Suzuki.
Motorizarea diesel nu mai e chiar la modă. Lumea se reorientează spre benzinare, hibride, electrice ...
Altfel, nu cred sa fie vreo problemă specifică cu motorul 1.9 diesel al tău ...
  • my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4

Offline gimsys

• Newbie
  • *
    • Cluj-Napoca
« Răspuns #3 : 21.Oct.2019, 10:54:38 p.m. »
Bine ai venit @gimsys și să te bucuri de Suzuki.
Motorizarea diesel nu mai e chiar la modă. Lumea se reorientează spre benzinare, hibride, electrice ...
Altfel, nu cred sa fie vreo problemă specifică cu motorul 1.9 diesel al tău ...

Stiu ca nu mai e la moda de cativa ani, dar oricum nu cred ca "dispar" dieselurile asa usor. Stiu ca e euro 4, dar pana sa ajunga sa interzica asa ceva trebuie sa scape de euro 2 si 3.
Masina am luat-o ca masina de familie si de mers la munte si pe coclauri in weekenduri. Nu o sa tina o vesnicie dar macar vreo 5 ani cred ca o sa fie ok si daca e diesel (daca ii dau ce ii trebuie)

Offline gimsys

• Newbie
  • *
    • Cluj-Napoca
« Răspuns #4 : 21.Oct.2019, 10:56:21 p.m. »
Am trotineta pentru drumuri aiurea in oras. Masina e pentru siguranta, confort si posibilitatea de a merge pe drumuri mai pietruite unde la actualul Fiat ii era cam frica.

Offline shpeedy

« Răspuns #5 : 21.Oct.2019, 11:08:23 p.m. »
@Fujitsu : vezi ca Grand Vitara in chestiune, chiar daca nu mai are sasiu separat, tot este mai aproape de un off-roader decat de răgăliile noastre... Iar in off-road dieselul cam face legea...

@gimsys : nu as zice ca pe acest forum exista reticenta fata de motorizare, cat nu prea mai avem posesori activi de GV - colegul @tase33a stiu ca a avit una ca a ta si a fost multumit de ea. Motorul este de origine Renault si - cu exceptia DPF-ului - nu prea am auzit de alte probleme la acest model. Poate mai multe info gasesti pe forumul www.club4x4.ro.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Garett

« Răspuns #6 : 04.Nov.2019, 02:31:16 p.m. »
...
Salut si sa te bucuri de ea.
Masina in sine este excelenta, motorul e meh dar asa cum ai zis, fapta e consumata! :)
In afara de 2 becuri si un pivot n-am avut nevoie sa schimb nimic la masina propriu-zisa, motorul e alta poveste.
Am avut GV 5 ani, probleme cu DPF (din categoria "asa face toate"), clapeta de acceleratie (partea electronica a murit) si kitul de ambreiaj (ok, intra la consumabile". In final si-a dat obstescul sfarsit un injector si mi-a facut tot motorul kaputt.
Neaparat scuturi metalice, daca vrei sa te bagi pe aratura, plasticele cu care vine sunt firave rau.
Daca o folosesti doar in extraurban/off road ar trebui sa fie OK, problema apare cand o folosesti in oras si se tampeste DPF-ul.
Nu-mi dau seama din poza daca ai roata de rezerva pe afara sau nu, daca da, keep in mind ca masina nu se termina la usa! ;)
Been ther, done that, crapat capacul! :D
  • S-Cross Luxus AT 2017 Cool White Pearl

Offline sorrynblue

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 17
    • Braila
« Răspuns #7 : 15.Ian.2020, 01:12:59 p.m. »
Pai nu prea vad oameni sa se plângă aici cu toate ca în alte topicuri sunt oameni care spun ca GV după 2005 bani aruncați pe fereastra. Ma interesează și pe mine un GV 2008 1.9, 130cp în principiu pentru a cara o remorca fast food. Cam 1000 kg greutatea. Eu am un jimny 1.3 din '99 dar nu vreau sa îl omor de pomana. Nu știu ce sa mai zic, Merita sa ma bag sau îmi pun paie în cap. Am văzut multe GV-uri pe străzi și după jimny am avut o părere foarte bună de japoneze dar na...
  • Jimny

Offline ulise

« Răspuns #8 : 15.Ian.2020, 10:09:46 p.m. »
... Iar in off-road dieselul cam face legea...

Permite-mi a te contrazice, nu e chiar asa situatia.
  • Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.

Offline shpeedy

« Răspuns #9 : 15.Ian.2020, 10:24:01 p.m. »
Cand ai si un reductor in ecuatie, diferenta intr-adevar se estompeaza. Dar, chiar si asa, cuplul la turatie mica oferit de un diesel in mintile lui ajuta destul de mult in situatii-limita...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X