Autor Subiect: Vitara pentru navetă  (Citit de 4705 ori)

0 Membri şi 8 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Online ntire2000

Re: Vitara pentru navetă
« Răspuns #20 : 16.Oct.2019, 12:48:27 a.m. »
.... iar accentul producatorului de masina mica de oras nu se pune pe proiectarea unor scaune inconfortabile, ci pe acomodarea maximului de confort si utilitate in conditiile unor dimensiuni exterioare adaptate orasului.

Bine spus, eu am trecut la Vitara si înca am emotii sa ma bag prin "înghesuiala" asa cum ma bagam cu Ignisul.
Mi-am modificat inclusiv stilul de condus din cauza asta, acuma merg batrâneste fata de stilul sportiv pe care mi-l permitea vechea masina - care nu era chiar atât de sprintara ca si asta noua, raportat la faptul ca herghelia era mult mai mica.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #21 : 16.Oct.2019, 07:04:20 a.m. »
Pt naveta ideal e sa ai o masina mare si confortabila nu o coaja care sa tremure cand trece tirul pe langa
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

The following users thanked this post: smiley

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #22 : 16.Oct.2019, 08:47:42 a.m. »
Pt naveta ideal e sa ai o masina mare si confortabila nu o coaja care sa tremure cand trece tirul pe langa

Eu zic ca depinde si pe unde faci acea naveta, de acord cu tine, daca mergi pe autostrazi, atatea cate sunt
Insa daca umbli pe drumuri nationale, judetene, poate si unele neasfaltate, mai bine troncani una mica, decat o limuzina (vis-a-vis de costuri: intretinere, benzina/motorina)
Iar daca ai de facut si drumuri prin oras, numai te joci cu aia mica, pe cand cu "dulapul" dupa tine mai greu chiar si cu parcarile ori strecuratul prin trafic
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

The following users thanked this post: ntire2000

Online nirolf

« Răspuns #23 : 16.Oct.2019, 09:14:43 a.m. »
Omul a zis DN2, pe unde se merge cu viteze de autostradă și este unul dintre cele mai periculoase drumuri din țară (de fapt nu sunt 2 benzi pe sens, ci o bandă + acostament extins). Deci eu zic că Vitara e mai potrivită, 5 stele EuroNCAP și bănuiesc că e mai bine insonorizată.

Offline NicNic

« Răspuns #24 : 16.Oct.2019, 09:19:48 a.m. »
@hippo:
E recomandat sa faci naveta cu TIR-ul?

Nu cred. Naveta inseamna kilometri lungi, facuti zilnic.
Si in acest caz costul este important. Chiar si 10% mai putin consum de combustibil.
Nu spun si despre consumabile, care-s cu vreo 50% mai ieftine cand ai o "coaja".

Siguranta despre care vorbesti, ori confortul, nu se obtin doar cu ce e mai mare.

In alta ordine de idei, si eu sustin " Cu cat mai mare/puternica, cu atat mai buna/potrivita". Dar daca ti-o permiti si ti se potriveste.

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline toma

« Răspuns #25 : 16.Oct.2019, 09:31:58 a.m. »
O masina mica si usoara este in general mai putin confortabila la drum lung, dar probabil Ignisul are, per total, costuri de exploatare mai mici decat Vitara.
Pana la urma e alegerea fiecaruia in privinta aspectelor care primeaza.

In plus, nu uitati cerintele omului, ca le-a exprimat clar:

Intenționez sa cumpăr o mașină nouă care sa îmi folosească în principal pentru o naveta de 110 km pe zi care include 50km de Dn2 și 10 km de oras, cu concedii și alte drumuri as face aproximativ 35.000 km pe an. Cum știu cât de "frumos" e pe Dn2 iarna as vrea sa fie cu tracțiune integrala și, separat de asta, as prefera sa fie benzina. In bugetul meu m-am orientat spre un Vitara 1.4 Passion MT All Grip.

Știu ca la cati km fac ar fi mai indicat diesel, dar prefer un benzinar.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #26 : 16.Oct.2019, 09:35:07 a.m. »
Daca va uitati la rubricile cu preturile reviziilor o sa vedeti ca difera numai cantitatea de ulei
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline shpeedy

« Răspuns #27 : 16.Oct.2019, 09:41:41 a.m. »
E clar ca Ignis pica la caietul de sarcini al colegului nostru, Vitara / S-Cross fiind mult mai potrivite, dar nu pot sa fiu de acord cu "bigger is better", mai ales cand vorbim de o singura masina utilizata si in oras, si in afara lui...

LE: am facut un simplu calcul referitor la gradul de ocupare in trafic si, in spatiul ocupat de 4 buc. masina break din clasa medie (Octavia, Mondeo...) in trafic, intra 5buc. Ignis... Makes you think...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
« Ultima Modificare: 16.Oct.2019, 09:52:17 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Dogy

« Răspuns #28 : 16.Oct.2019, 09:53:28 a.m. »
@VictorN Eu fac in medie cam 1000 km pe saptamana. Nu naveta, dar in cursul saptamanii fac 35-40 km pe zi acasa - job - retur, iar in weekend restul de sute de km in plimbari. Eu sunt f multumit de a mea Vitara, chiar si cu motorul mai mic. Nu am ce sa-i reprosez. Deci iti recomand Vitara.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #29 : 16.Oct.2019, 10:06:23 a.m. »
Ca de obicei, se pleacă de la o chestie concretă și se ajunge la nemurirea sufletului uman.  :dknw: