Salut.
Am facut niste teste atat cu telefonul unui coleg(iPhone 8 Plus), cat si cu masina lui (Ford Focus 2016, daca nu gresesc). El a reusit sa se conecteze prin Bluetooth la unitatea Vitarei si am putut selecta Bluetooth ca sursa audio. Deci unitatea mea nu are, la general, o problema cu asta. Acelasi lucru l-am putut face si eu la unitatea lui, deci nici telefonul meu nu are, la modul general, probleme aici. Problemele apar cand incerc sa combin telefonul meu cu unitatea mea, ceea ce mi se pare foarte ciudat.
Mai menționez ca apelurile telefonice prin unitatea masinii n-au nicio problema. Totul functioneaza bine la acest capitol.
Ma gandesc serios sa sun la service (Autonet) si sa cer sa-mi dea pe cineva cu care sa stau un pic de vorba, in principiu fara sa am pretentii ca s-ar putea rezolva ceva cu unitatea actuala, dar ca sa ma interesez cum as putea s-o schimb si la ce eventuale probleme de compatibilitate(comenzi volan, camera de marsarier) sa fiu atent cand aleg o varianta after market. Ma gandesc momentan la Sony XAV AX100.
Mai menționez, de asemenea, ca am probleme si cu Android Auto. Se conectează, functioneaza OK 15-20 de minute si apoi intra intr-un ciclu de deconectari/reconectari random pana cand se hotaraste ca isi baga picioarele si nu mai incearca nimic. Am incercat pe unitati de Volkswagen si n-a fost absolut nicio problema, deci nu pot spune ca telefonul nu e compatibil cu Android Auto. Mai degraba as zice ca are o problema cu unitatea de pe masina mea, iar faptul ca problema nu este doar intr-o parte sau in alta ma face sa ma gandesc ca e foarte putin probabil sa se poată rezolva pentru ca ar necesita comunicarea intre cele 2 companii pentru debugging, iar asta nu cred ca se va intampla.
Mi se pare, totusi, dezamagitor ca se intampla asta. Sunt extrem de multumit de masina pana acum, dupa 10k KM, dar daca imi zicea cineva ca voi avea problemele astea la un aspect la care tin extrem se mult(conectivitate buna telefon-masina), as fi refuzat sa cumpar masina. Atat conectivitatea Android Auto cat si cea Bluetooth sunt implementate pe baza unor standarde. In momentul in care apare un telefon care functioneaza seamless cu alte unitati, dar nu cu asta, inseamna ca nu a fost urmarit standardul. Mi-ar fi plăcut ca asta sa nu fie una dintre părțile in care sa fie facut cost saving.
Oricum, daca mai intampin multe probleme pana sa rezolv definitiv mizeriile astea, cu regret spun ca urmatoarea masina probabil nu va mai fi un Suzuki.
Sent from my GM1913 using Tapatalk