Suzuki-Club.ro - My own "Way of Life"!
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugăm să
te autentifici
sau să
te înregistrezi
.
O Oră
O Zi
O Săptămână
O Lună
Pentru totdeauna
Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Pagina de Start
Forum
Ajutor
Căutare
Autentificare
Înregistrare
Suzuki Club ROMANIA
»
Cafeneaua SCR - discutii diverse NON-AUTO
»
Paharul de ... vorba
(Moderatori:
miaunica
,
toma
) »
Ghid de anulare a amenzilor radar
« precedentul
următorul »
Tipărire
Pagini:
1
2
[
3
]
4
5
6
7
Mergi Jos
Autor
Subiect: Ghid de anulare a amenzilor radar (Citit de 10840 ori)
0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Alex-Swift 1.3 GLX
Sr. Member
Mesaje postate: 424
Gen:
My Swift
Re: Ghid de anulare a amenzilor radar
«
Răspuns #20 :
25.Nov.2009, 07:35:27 a.m. »
Eu nu am atacat.. Chiar deloc. Am spus ca am fost dat drept exemplu, si disconsiderat.. Faptul ca am suflat intr-o fiola fara sa trebuiasca [intrucat nu mai eram la volan], nu inseamna necunostinta legislatie. "Victima a sistemului" poate ca da, dar nicidecum in "necunostinta de legislatie" sau "daca as fi invatat si drepturile mele, nu numai obligatiile".. Eu nu sunt omul care ataca. Atat am spus. M-am simtit lezat in legatura cu "necunoasterea legislatiei", atat.
Nu are rost sa facem mai multe polemici pe tema asta.. Poate a fost "umor" si nu "l-am gustat eu", desi e ciudat, ca totusi sunt o persoana cu simtul umorului.
Cheers
memorat
Racky
Sr. Member
Mesaje postate: 499
Gen:
Romanian Road Runner - Membru "adoptat"
«
Răspuns #21 :
20.Dec.2009, 11:36:51 a.m. »
Am si eu o neclaritate: am fost oprit aseara pe motiv de depasire pe linie continua in localitate. Am fost tras frumos pe dreapta, atat eu cat si cel pe care l-am depasit. A venit, mi-a cerut actele, s-a dus si la celalalt si i-a cerut si lui actele si apoi ne-a chemat la masina. Ma intreaba daca stiu ce am facut, zic ca da, asa cu jumatate de gura, apoi militianu' imi zice : "deci stiti ca permisul ramane la noi pentru 30 de zile". Il intreaba si pe respectivul daca a vazut ce am facut, ala spasit zice si el ca da, ii ia datele, nu stiu daca l-a pus sa semneze, ca pe mine ma trimis la masina. Ala pleaca, la scurt timp ma cheama si ii zic ca vreau sa vad si eu proba, da ala pe caseta inapoi, si intradevar se vedea cum o masina depaseste alta masina, dar unde are loc depasirea si replierea NU se vede linia continua si nici numarul masinilor. Incearca sa ma abureasca ca ei cand scot, scot mare pe A4 si acolo se vede mare si clar, infine..ii zic ca am obiectii si ca vreau sa-l contesc si cu stupoare imi zice ca nu trebuie sa semnez nimic
, si ca o sa ia legatura cu mine cei de la Politia Bacau ( ei fiind de la Politia Moinesti, tot din judet ) ca sa ma duc sa las permisul. Am ramas prost cand am auzit astea. Deci NU AM PUS UN PUNCT pe procesul verbal, nu am scris nimic si nici nu am semnat nimic. Mi-a dat si actele si am plecat. Eu cred ca si-a batut joc de mine, sau cand a auzit ca vreau sa fac contestatie nu a vrut sa se mai complice si cu asta si mi-a zis intr-un mod sarcastic ca am scapat.
Voi de ce parere sunteti ? O sa primesc ceva acasa de la astia de la Bacau ?
Oricum eu stiu ca radarele astora nu sunt omologate pentru timp de noapte si ceata, conditii care erau cand m-au oprit.
«
Ultima Modificare: 20.Dec.2009, 11:39:44 a.m. de Racky
»
memorat
Meniu pescaresc : dimineata CRAP de foame, la amiaza STIU CA n-am ce manca, iar seara SOMN pe stomacul gol.
Alex-Swift 1.3 GLX
Sr. Member
Mesaje postate: 424
Gen:
My Swift
«
Răspuns #22 :
20.Dec.2009, 11:39:46 a.m. »
daca nu se vede numarul te-ai scos
memorat
SGD
Hero Member
Mesaje postate: 549
Gen:
«
Răspuns #23 :
20.Dec.2009, 08:36:26 p.m. »
Pai si daca se vede numarul cand or scoate-o ei pe coala A3, color...
Iti dai seama ce rezolutie beton trebuie sa aiba...
Eu cred ca au vrut si ei o spaguta ceva, asa, ca se apropie Craciunul, si poate sperau sa dea de vreunul mai bleg, da' se pare ca nu le-a iesit..
memorat
Cristi (XTI)
Hero Member
Mesaje postate: 1147
Gen:
«
Răspuns #24 :
21.Dec.2009, 11:37:06 a.m. »
Din păcate, dacă agentul chiar vrea să îţi facă procesul-verbal, va avea câştig de cauză. Chiar dacă nu ai semnat - poate oricând să găsească un "martor" şi să îţi trimită pv-ul acasă în următoarele 6+1 luni.
Eu am păţit-o astfel - am contestat pv, poliţia aduce nişte poze cam cât un pachet de ţigări pe care le depune la dosar şi scrie cu pixul alături numărul maşinii, cu semnătură şi ştampilă. Am zis că nu e admisibil acest lucru, iar judecătoarea a cerut declaraţia agentului, care a dat sub semnătură un raport cum că el a văzut clar ce s-a întâmplat, deci confirmă cele din poză şi că eu eram.
Rezultat - pv rămas valabil, sancţiunea aplicată.
Deci, dacă vor, pot să facă lucruri urâte, minţind instanţa (în cazul meu, agentul era pe strada următoare, la vreo 80m distanţă, perpendicular pe direcţia mea de mers).
Intenţionez să deschid un topic pe tema asta, dar peste câteva zile, când voi avea şi copii după dosar ca să vă cruciţi şi voi, cum am făcut-o şi eu, când am văzut cum merge justiţia în ţara asta...
memorat
Jimny 2019 GLX MT Kinetic Yellow
Racky
Sr. Member
Gen:
«
Răspuns #25 :
21.Dec.2009, 07:03:25 p.m. »
Cum sa-mi faca proces verbal si eu sa nu semnez nimic ? Eu ce am luat la cunostinta ? Doar am fost oprit, trebuia sa semnez. Daca eram inregistrat de o camera pe DN1 si venea acasa sa ma duc la politie sa declar cine era la volan era alta treaba.
Treaba cu numarul scris pe poza nu mi se pare deloc legala, nici nu pot accepta asa ceva. Le aduc eu poza cu 2 masini, una care depaseste pe alta, noaptea, fara surse de lumina in jur, si nu vreau numarul, vreau sa-mi zica ce marci sunt cele 2 masini, vreau sa vad bataie de cap pe ei cand o sa incerce asa ceva. Cat despre martorii aparuti asa peste noapte, din pacate pentru el, am filmare cu masina pe care am depasit-o si ii retin putin figura tipului, daca nu eu, ceilalti 2 ocupanti din masina sigur (deci am si eu 2 martori daca e sa joace urat), si am sa cer si eu sa fie prezent martorul sa-l vad si eu la figura.
Imi pare rau sa aud ca ai patit asemenea magarii, si astept topicul acela ca sa fiu uimit a 1001 oara de ce se intampla in tara asta.
Rog carcotasii sa se abtina de la anumite comentarii referitoare la ce am zis, pentru ca stiu ca exista carcotasi pe aici.
memorat
Meniu pescaresc : dimineata CRAP de foame, la amiaza STIU CA n-am ce manca, iar seara SOMN pe stomacul gol.
Cristi (XTI)
Hero Member
Gen:
«
Răspuns #26 :
21.Dec.2009, 07:17:21 p.m. »
Am 2 lucruri de zis pentru acum, până voi mai aduna ceva hârtii pentru topicul respectiv.
1. agentul de poliţie poate să îţi facă proces verbal chiar dacă nu te dai jos din maşină, de exemplu - sunt destui care refuză semnarea şi atunci poliţistul aduce un "martor asistent". Important de reţinut este că acel martor NU trebuie să fi văzut ceea ce s-a întâmplat, ci doar trebuie să ateste că nu s-a semnat procesul verbal de către "contravenient". Mă rog, sunt şi unii care spun că, de fapt, acel martor trebuie să fi fost prezent la săvârşirea contravenţiei, însă eu nu sunt deloc convins de asta.
LE: Am scris în mesajul anterior că au la dispoziţie 6+1 luni - asta înseamnă 6 luni să sancţioneze încălcarea legii şi încă 1 să îţi aducă la cunoştinţă. Dacă nu semnezi nimic, poliţistul merge la el la birou, face raportul necesar şi procesul verbal pleacă la un moment dat spre tine. Cam cum e la camerele de pe DN1 - am luat şi eu cu 62km/h o cameră d-asta (când era 50km/h limita între Bucureşti şi Ploieşti) şi am primit solicitarea de "auto-denunţare" peste 4 luni jumate.
2. am avut ocazia (şi nevoia) în aceste 11 luni de judecată (da,
unsprezece
luni de la data "constatării faptei" până la decizia definitivă şi irevocabilă!) să studiez legislaţia contravenţiilor rutiere şi pot spune astfel: conducătorul auto "beneficiază" de prezumţia de VINOVĂŢIE conform cu legislaţia noastră. Prin urmare, dacă într-o situaţie există doar şoferul şi agentul de poliţie, atunci e nasol, pentru că TU, şofer, trebuie să-ţi dovedeşti
nevinovăţia
! Aşa că reţineţi - întotdeauna
aveţi
un martor cu voi în maşină. Acest lucru face diferenţa între a scăpa sau a nu scăpa de abuzurile poliţiei rutiere. Eu nu am avut...
Cine are ochi de citit şi minte de înţeles, ştie ce vreau să zic.
«
Ultima Modificare: 21.Dec.2009, 07:22:38 p.m. de Cristi (XTI)
»
memorat
Racky
Sr. Member
Gen:
«
Răspuns #27 :
21.Dec.2009, 08:00:48 p.m. »
Deci la mine este prima data cand aud ca nu te pune sa semnezi procezul verbal daca esti oprit. Macar te intreaba daca ai obiectiuni, si scrii acolo ce ai de zis.
"Este o obligatie a agentului rutier sa te informeze ca ai dreptul sa faci mentiuni, altminteri procesul-verbal este nul. Exista si posibilitatea refuzului din partea soferului, caz in care agentul trebuie sa gaseasca imediat un martor care sa ateste acest refuz, altminteri e iar motiv de nulitate. " - Eu am avut obiectiuni, dar nu am putut sa-mi exercit acest drept pe motiv ca o sa fiu "contactat de colegii de la Bacau", deci normal procesul verbal ar trebui sa fie nul, nu ? Si nu inteleg de ce le trebuia martor daca eu aveam ceva de comentat.
Si hai sa va mai zic o chestie, observ pe video din masina, ca inainte sa-l depasesc, tipul da semnal dreapta, deci eu pot sa-l interpretez ca pe dorinta lui de a opri. In aceste conditii eu pot sa trec peste linia continua ?
memorat
SGD
Hero Member
Mesaje postate: 549
Gen:
«
Răspuns #28 :
21.Dec.2009, 10:26:08 p.m. »
Pai daca ala ramane "intepenit" acolo, pe banda respectiva, e firesc sa treci de el peste linia continua.
Eu am patit-o cu un "martor" de-al lor cand mi-au luat permisul, acum vreo 2 ani, pentru ca stateau la spaga. Am contestat PV-ul primit prin posta pentru ca am refuzat sa-l semnez pe loc, ca mine mai era o persoana care fusese oprita pe acelasi motiv si care a refuzat, de asemenea, semnarea PV-ului pe loc. Ne-am trezit amandoi cu acelasi martor din partea Politiei trecut pe PV.
Eu am fost martorul persoanei celeilalte si invers, iar din partea Politiei a fost citat doar la o infatisare de-a mea (pentru ca mai aveam inregistrari in cazierul auto) nenea ala care a fost trecut pe PV de catre politisti. Asta a venit si, spre uimirea mea, a declarat ca nu a vazut niciunul dintre soferi, ci doar a vazut ca politistii oprisera 2 masini.
Art. 180 din Codul Rutier zice la alineatul 2: "
In cazul in care contravenientul refuza sau nu poate sa semneze procesul-verbal, agentul
constatator va face mentiune despre aceste imprejurari,
care trebuie sa fie confirmate de un martor asistent
. In acest caz procesul-verbal va cuprinde numele, prenumele, codul numeric personal si semnatura martorului.
"
Deci si faza cu martorii e cam riscanta pentru ei.. pentru ca daca martorul / martorii tai declara ca tu aveai barba albastra in momentul respectiv, al lor poate sa si-o fure daca e intrebat ce culoare avea barba ta si zice ceva aiurea...
Concluzie: eu zic sa stai linistit, Adi... Vin sarbatorile si tu stai si te stresezi aiurea...
memorat
Cristi (XTI)
Hero Member
Gen:
«
Răspuns #29 :
21.Dec.2009, 10:43:25 p.m. »
Și eu zic la fel. Stai liniștit, că oricum e cu șanse 99% să nu vină nimic și în acel 1% ai șanse 99% să câștigi la prima înfățișare.
Eu vin cu cazuri extreme de abuzuri, ca să știți la ce se pretează indivizii ăștia care își scriu pe mașini "siguranță și încredere".
Sunt atât de incompetenți, încât de aceea nu-i opresc imediat pe cei care fac abateri grave în trafic, pentru că nu pot susține un proces verbal contestat cu argumente (gen vicii de procedură), așa că stau la pândă după ce înainte au studiat de 100 de ori cum și ce să facă și până la urmă pică ceva. Nu merg
niciodată
pe prevenție, ci doar pe mica sau marea ciupeală - fie să le iasă un ban, fie să dea bine în fața șefului, pentru că agentul X a luat mai multe permise decât agentul Y.
Recunosc că sunt subiectiv și supărat, dar exact acesta este sentimentul pe care mi l-a lăsat "contactul" cu poliția rutieră, prima oară în 17 ani (16 atunci) și peste 650,000km parcurși. Altfel, nu văd de ce a fost nevoie ca agentul să mintă în două rânduri instanța, contrazicând de două ori ceea ce declarase înainte...
... în contextul în care eu nu am contestat direct sancționarea mea, ci doar am precizat erorile comise și am cerut probele cu înscrisuri (inexistente, până la urmă, fiind respinse de judecătoare, dar la final cuvântul polițistului a decis soarta respectivei cauze).
memorat
Tipărire
Pagini:
1
2
[
3
]
4
5
6