Autor Subiect: Re: Probleme motor 1.4 boosterjet  (Citit de 62295 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Tatallor

Re: Probleme motor 1.4 boosterjet
« Răspuns #260 : 30.Oct.2022, 10:23:00 a.m. »
Oare-s paranoic? Stiu sigur ca motorul torcea dupa ce se incalzea insa nu l-am mai ascultat cu capota deschisa pana astazi.

https://drive.google.com/file/d/1Mz4kD2oYasMfMrTLlQvZcdcEMZJOsSn6/view?usp=sharing

@Tatallor  Pana la urma ai fost la un service sau ai folosit-o in continuare si tot asa face ?
Am ascultat din nou filmarea (data trecuta avea 10.000 masina mea, acum are 37.000) si tot aud acel tacanit din spatele celui al pompei de inalte.

Fix la fel, oricum nici nu mi-am mai batut capul. Masina se comporta impecabil deocamdata la 40.000 km.
  • Suzuki Vitara 1.4 Passion 2WD MT Galactic Grey Metallic

The following users thanked this post: cristidav

Offline cristidav

« Răspuns #261 : 30.Oct.2022, 09:54:02 p.m. »
@Myhay Fix acolo se aude cel mai clar, in botul masinii. La sigla sau la senzorul RBS. Se aude si din masina, dimineata la rece. Dar trebuie sa ai ureche fina. Am ascultat si eu SCross cu 2.000 km in reprezentanta, se auzea ceva, dar slab. E oarecum de inteles, era ca noua. N-am avut curajul sa fac testul cu scoaterea furtunasului  :fluier:

@Tatallor Mersi. A mea are 37.000... si merge. Nu impecabil, mai bate ceva pe la caseta probabil, dar merge. Ma streseaza sunetul asta ciudat despre care vorbeam cu Myhay... dar in rest, trage de mananca asfaltul.
Km multi fara probleme !
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline Myhay

« Răspuns #262 : 31.Oct.2022, 12:45:09 p.m. »
Aia e inseamna. Stai linistit ca nu ai ce sa strici. Furtunasul este dintr un cauciuc rezistent nu are cum sa se rupa. Iese si intra mai greu putin atata tot. Nu da erori sau altceva. Eu l am scos de cateva ori pana acum. Ideea era sa fii sigur 100% ca aia este. Ce se intampla , se aude in botul masinii deoarece sunetul se propaga pe admisie prin carcasa filtrului de aer si se duce pe tubulatura care se opreste in botul masinii langa baterie. Rezoneaza si de aceea se aude in fata. Scotand furtunasul si astupandu l cu degetul ( nu se intampla absolut nimic) o sa vezi ca dispare sunetul si din botul masinii.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline Nichita

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
  • Gen: Bărbat
    • Chisinau
Re: Re: Probleme motor 1.4 boosterjet
« Răspuns #263 : 02.Feb.2023, 02:18:09 p.m. »
Bună ziua
Se vinde pe AliExpress 185$
https://sl.aliexpress.ru/p?key=tVIptBG
  • Suzuichi Vitara, 1.4, Allgrip, cutie mecanica, 2019

Offline Nichita

• Newbie
  • *
    • Chisinau
Re: Re: Probleme motor 1.4 boosterjet
« Răspuns #264 : 02.Feb.2023, 02:23:48 p.m. »
Ca idee, ce se intampla daca nu se schimba acea pompa?

Bună ziua.
Un prim semptom a defecțiunii de pompă de combustibil de înaltă presiune  (așa se mai numeste)  ar putea fi creșterea volumului de ulei și mirosul pronunțat de benzină al acestuia.

Offline cristidav

« Răspuns #265 : 02.Feb.2023, 04:33:06 p.m. »
Interesant, @Nichita  :-?
Vrei sa spui ca de-aia ne miroase la unii joja a benzina, ca sunt probleme cu pompa de inalte ? (desi, in cazul meu, mergand la turatii mai ridicate, nu apuca sa creasca cantitatea de ulei din baie)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline Nichita

• Newbie
  • *
    • Chisinau
« Răspuns #266 : 03.Feb.2023, 01:10:27 a.m. »
Interesant, @Nichita  :-?
Vrei sa spui ca de-aia ne miroase la unii joja a benzina, ca sunt probleme cu pompa de inalte ? (desi, in cazul meu, mergand la turatii mai ridicate, nu apuca sa creasca cantitatea de ulei din baie)
Am studiat ceva forumul vag tsi ce se întâlnesc cu miros de benzină a uleiului și creșterea nivelului acestuia în perioada rece a anului. E o problemă a motoarelor benzină cu pompă de înalte și injecție nemijlocită în cilindru. Cei ce fac curse scurte și verifică periodic nivelul uleiului în perioada rece a anului vor observa creșterea nivelului de ulei și mirosul de benzină. Acest lucru se tratează cu încălzirea motorului în parcurs (scade indicatorul turație la 1000 și începi mișcarea). Se mai întâmplă să fie defectă sau se defecteze pompa de înalte (motiv poate fi defectul de la uzină, utilizarea combustibil cu aditivi de calitate proastă), poate fi tratat doar cu înlocuirea pompei de înalte.
Așa concluzii am tras studiind forumul vag cu motoare tsi și Suzuki 1.4
Presupun că această problemă e roada conlucrării Vag&Suzuki + Bosch
Ar fi interesant cei ce fac traseuri scurte în perioada rece a anului să verifice nivelul uleiului (crește sau nu).

Offline badmania98

« Răspuns #267 : 03.Feb.2023, 10:14:06 p.m. »
Asta-i galeria de evacuare? Chiar nu știu, dar arată de parcă e o piesă de la motorul de pe Titanic, nu de la o mașină care are 26.000km. Așa e și la voi?

• Suzuki VITARA ALLGRIP 1.4 BOOSTERJET HYBRID LUXUS 6MT, 2020

Offline Flint Beastmood

« Răspuns #268 : 03.Feb.2023, 10:58:07 p.m. »
Ñu știu ce este, dar la fel arată și la mine toate piesele acelea, mașina fiind fabricată în 2020.
  • Vitara 1.4/48V Allgrip

The following users thanked this post: badmania98

Offline ntire2000

« Răspuns #269 : 04.Feb.2023, 12:35:49 a.m. »
La temperaturile de evacuare a gazelor e normal ca sa arate asa.

Citat
După ardere rezultă gaze cu o presiune de 25-40 daN/cm2 și temperatură de 2273-2573°K.

Adica peste 2000 de grade celsius.
In poze ceea ce arata ca pe Titanic e galeria de evacuare a gazelor.
Cred ca si dupa prima mie de km parcursi arata la fel....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: enicky, badmania98