Autor Subiect: Re: Probleme motor 1.4 boosterjet  (Citit de 62288 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Tatallor

Re: Probleme motor 1.4 boosterjet
« Răspuns #230 : 13.Nov.2021, 02:53:08 p.m. »
E antifonat capacul si la ale noastre, se vad unele zone de burete de sub el. Altfel, am ascultat mai multe clipuri postate de colegi si nu aud aceeasi bataie de tachet, e diferit sunetul.
  • Suzuki Vitara 1.4 Passion 2WD MT Galactic Grey Metallic

Offline ntire2000

« Răspuns #231 : 13.Nov.2021, 09:32:47 p.m. »
Asa cum am promis, revin cu filmare facuta în seara asta, în conditii de liniste totala, undeva prin pustiul dintre casa parintilor si oras.
Motorul la temperatura maxima, dupa ce am mers în jur de 15 km.

Se aude si la mine pompa de înalte, dar spre deosebire de clipul tau, parca la mine turatia de relanti e un pic mai domoala.
Ce mi-a atras atentia la ambele clipuri e ca în clipul tau la sec 33 parca suna mai pronuntat pompa de înalte - fix la secunda aia se aude un sunet metalic mai strident.
A mea se aude un pic mai înfundat, dar pentru o ureche formata se aude sunetul distinct si inconfundabil al acelei pompe.

O explicatie ar fi un ulei prea uzat si subtire (ala pe care l-ai frecat toata vara la temperaturi imposibile) (ori prea gros daca ti-au bagat la revizie altceva), ceva nu e chiar în parametri optimi de ungere.
Altfel, eu zic ca ambele au cam acelasi tacanit. (probabil ca si la volan)  :D

PS: a mea are 47k de km
« Ultima Modificare: 13.Nov.2021, 09:55:12 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Online cristidav

« Răspuns #232 : 04.Ian.2022, 09:15:26 p.m. »
Am un vecin cu SCross, care are undeva peste 100.000 km si maxim 4 ani, garantie 3+7. Scriu aici...caci e acelasi motor si la SCross n-am gasit rubrica.

M-a strigat azi pe strada sa imi spuna o veste proasta. "Mi s-o ars motorul." Am ramas afis. Mai exact, chiuleasa, dupa spusele lui. Si mai exact de atat, cauza principala se pare ca ar fi antigelul, cica i-a fiert si n-a mai racit motorul. Masina e in serviceul Suzuki Oradea. Mai multe informatii nu am, va tin la curent daca aflu. Stiu ca omul pare genul indiferent, neatent, care pleaca in secunda 2 dupa ce-i da cheie masinii. Va prindeti voi.

Omu, afectat bine, e nervos pe cei de la Oradea ca nu vor sa ii repare masina pe garantie. O zis ca ii ameninta cu judecata, alea alea. Nu i-am spus, ca n-am vrut sa-l supar, dar va spun voua. E genul de om care "nu umflu eu reprezentantele cu bani, renunt la garantie". Si uite asa, a picat prost. Morala ? Nu renuntati la garantie pentru cateva sute de lei in plus pe an.

Totusi,ma pune putin pe ganduri chestia asta. Chiar asa fragile sa fie boosterjeturile ? Voi ce parere aveti ?

Revin cu info cand am.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline smiley

Re: Re: Probleme motor 1.4 boosterjet
« Răspuns #233 : 04.Ian.2022, 09:35:29 p.m. »
Daca cauza principala este antigelul si pp ca lipsa lui in cazul asta, atunci orice motor de la cel mai nemuritor la cel mai fragil, fara antigel sau cu probleme pe partea de răcire o sa moara catastrofal respectivul motor.
Iar despre garantie la problema asta sunt sanse ca la service sa-ti spuna ca-i vina ta ca nu te-ai uitat ca indicatorul de temperatura a ajuns la rosu, sau ca scrie in manual ca trebuie sa verifici antigeul sau alta ineptie.

Vitara Passion AllGrip 2018 1.4 Boosterjet White
Opel Astra H 2004 1.4 XEP

Offline enicky

« Răspuns #234 : 04.Ian.2022, 10:06:59 p.m. »
   Avem pe forum motor de 1000 cu 115000km si duduie !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: Dogy

Online cristidav

Re: Re: Probleme motor 1.4 boosterjet
« Răspuns #235 : 04.Ian.2022, 10:24:21 p.m. »
...fara antigel sau cu probleme pe partea de răcire o sa moara catastrofal respectivul motor.
Asa e :)

Offline ntire2000

« Răspuns #236 : 04.Ian.2022, 10:24:48 p.m. »
Totusi,ma pune putin pe ganduri chestia asta. Chiar asa fragile sa fie boosterjeturile ? Voi ce parere aveti ?

Daca nu s-a uitat în veci la recipientul cu antigel si a avut norocul unui circuit cu probleme ( de exemplu, un banal por aparut în radiator prin care s-a tot dus câte putin din antigel) atunci a ramas fara racire ceea ce a dus la deformarea catastrofala a chiuloasei.
Un mecanic batrân prieten bun cu tata, foarte bun meserias la vremea lui la motoarele de Dacie avea o vorba pe care n-o s-o uit toata viata "e bine sa mai ridicam capota din când în când ca sa vedem daca motorul mai e la locul lui ..... si motorul e ca si nevasta, daca n-o bagi în seama, la un moment dat te lasa...."

PS: radiatoarele care se pun acuma pe masini sunt facute la norma, cu costuri de productie infime în raport cu valoare totala a masinii; la marcile ieftine un procent de 20% de rebuturi este considerat acceptabil.
Sa nu verifici macar lunar nivelul de antigel te poate duce la cheltuieli exorbitante pentru înlocuirea întregului motor.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: cristidav, frenzy, GoneFishing

Offline kellogs

« Răspuns #237 : 05.Ian.2022, 12:17:06 a.m. »
>>Morala ? Nu renuntati la garantie pentru cateva sute de lei in plus pe an.

Zii-o pe asta si lui @remarque
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

The following users thanked this post: enicky, gelum, Tatallor

Offline enicky

« Răspuns #238 : 05.Ian.2022, 12:21:10 a.m. »
Sa nu verifici macar lunar nivelul de antigel te poate duce la cheltuieli exorbitante pentru înlocuirea întregului motor.
   Se uita dreaq lunar la motor ! Eu am ridicat capota acum o luna sa pun lichid de frana, altfel din Septembrie si pana acum ...nexam.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Online cristidav

« Răspuns #239 : 05.Ian.2022, 12:56:45 a.m. »
Chiar lunar, nici eu. Dar macar o data la doua luni :P

Zii-o pe asta si lui @remarque
Da, stiu. Dar macar mai diminuezi sansele... ce sa zic si eu acum  :)