Autor Subiect: Re: Probleme motor 1.4 boosterjet  (Citit de 62301 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline dthem

Re: Probleme motor 1.4 boosterjet
« Răspuns #210 : 31.Iul.2020, 05:25:22 p.m. »
Dar aceasta informatie deriva din bunul simt sau dintr-un manual oficial de reparatie? Ca daca deriva din manual e de inteles si poate sa mearga peste ei, daca informatie vine din alta parte nu stiu ce sa zic.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Offline ntire2000

« Răspuns #211 : 31.Iul.2020, 06:03:54 p.m. »
Probabil ca e implicat si bunul simt al ungurilor care nu-s curiosi sa cârpeasca de doua ori acelasi motor.
Iar cine stie un pic de mecanica poate sa confirme ca un joc al cuzinetilor afecteaza si arborele cotit.

Dar colegul are garantie si poate lega o prietenie de durata cu meseriasii de la noi, alimentata prin vizite periodice la service.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Dogy

« Răspuns #212 : 31.Iul.2020, 06:50:13 p.m. »
Se poate presupune ca, avand doar 5.000 de km facuti cu masina, sa nu fi avut timp sa afecteze si arborele cotit?
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline remarque

« Răspuns #213 : 31.Iul.2020, 07:12:19 p.m. »
O simplă căutare m-a dus de exemplu la: https://mechanicbase.com/engine/rod-knock/, de unde citez: „Damaged rod bearings will in most cases also damage the crankshaft ...”.

Bătaia de bielă este descrisă adesea drept o bătaie ca de ciocan în arborele cotit. Cuzineții sunt pe post de ciocan sau în cazurile mai avansate, când cuzineții se dezintegrează, chiar biela se transformă în ciocan. Defectul se manifestă în special la cald la ralanti.  Pe minut de staționare se încasează multe ciocane. Să zicem că mergi așa vreo lună. Ce șanse sunt ca sutele/miile (?) de ciocane încasate de arborele cotit să nu lase urme pe acesta ?
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

Offline perfidus

Re: Re: Probleme motor 1.4 boosterjet
« Răspuns #214 : 31.Iul.2020, 09:49:14 p.m. »
Remarca e pertinenta, insa eu as miza pe o imperechere gresita la fabrica (cote eronate) mai degraba decat pe o uzura/defect al cuzinetilor. Plus ca daca ar  fi fost urme vizibile de uzura pe arbore cel mai sigur mecanicul ar fi cerut si schimbarea acestuia.

Suzuki Vitara 1.4T Spirit 4WD M/T 2019 ("Snow White")

Offline remarque

« Răspuns #215 : 01.Aug.2020, 02:22:11 p.m. »
Sper să ai dreptate.

« Ultima Modificare: 01.Aug.2020, 02:34:01 p.m. de remarque »
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #216 : 01.Aug.2020, 02:50:24 p.m. »
Teoretic arborele cotit este mai dur decât o biela, acum depinde cit ai mers cu bataia, la ce turatii, la masurarea manetonului daca este cumva oval. Sunt mai multi factori care influenteaza schimbarea arborelui cotit.
Când au demontat daca au mai gasit ramasite de cuzinet.....etc
Daca mai ai garantie la masina si iti schimba doar cuzinetii, incerci sa o fortezi pe restul de garantie.
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline Dogy

« Răspuns #217 : 02.Aug.2020, 07:21:33 p.m. »
Are 10 ani garantie, suficient cat sa vada daca rezista sau nu arborele cotit.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #218 : 02.Aug.2020, 07:26:01 p.m. »
Hai să ne rezumăm aici la problemele tehnice efective și la soluționarea lor. Știu că subiectul e de interes prin prisma numărului mare de Vitara vândute, dar nu își au aici locul presupunerile și generalizările.

Offline Vecchio

« Răspuns #219 : 03.Aug.2020, 02:44:33 p.m. »
La prima constatare a bătăii, mașina avea 1600 km! Când au desfăcut motorul și au observat cuzineții bielelor 3,4 împerechiați greșit (culori diferite) mașina avea 5000km. În toată această perioadă zgomotul nu s-a amplificat. Personal nu sunt stresat (mai ales că am găsit un motorist de Vitara)iar mașina merge parcă mai bine decât înainte!
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!

The following users thanked this post: Dogy