Autor Subiect: Re: Probleme motor 1.4 boosterjet  (Citit de 62305 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: Re: Probleme motor 1.4 boosterjet
« Răspuns #130 : 28.Feb.2020, 10:48:50 a.m. »
Stai sa vedem cât merge si cu tachetul schimbat.
Eu ma gândesc ca e totusi o eroare de proiectare pe undeva.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline gxx

« Răspuns #131 : 28.Feb.2020, 01:14:36 p.m. »
Eu am făcut cam 3500 de km de când am schimbat pompa și tachetul, nu au mai fost probleme de atunci (și sper nici sa nu mai apară 🙂). Din ce am înțeles, mai mult ar fi tachetul ăla de vina, nu pompa in sine.
  • Vitara 2019, 1.4 allgrip, echipare passion

The following users thanked this post: ntire2000

Offline dthem

« Răspuns #132 : 28.Feb.2020, 02:37:16 p.m. »
Marti ma duc si eu la schimb, va tin la curent.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Offline perfidus

« Răspuns #133 : 29.Feb.2020, 01:20:59 a.m. »
@Vecchio , e clara diferenta. Da-i tare mai departe, ca si colegul @gxx, si sa speram ca acum va avea viata lunga acel nou tachet. As intreba la service asa ca pentru curiozitate daca tachetul este cumva cu reglaj hidraulic.
Eu nu cred ca sunt probleme de proiectare la acest subansamblu/mecanism cama-tachet ce pare destul de simplu (motorul este dezvoltat de Suzuki si cel de 1L e imprumutat si la Toyota ).
@dthem , cat mai grabnica "insanatosire" si la Vitara ta.

Suzuki Vitara 1.4T Spirit 4WD M/T 2019 ("Snow White")

Offline gxx

« Răspuns #134 : 29.Feb.2020, 01:23:13 p.m. »
"As intreba la service asa ca pentru curiozitate daca tachetul este cumva cu reglaj hidraulic"
Hidraulic este
  • Vitara 2019, 1.4 allgrip, echipare passion

The following users thanked this post: perfidus

Offline dthem

« Răspuns #135 : 03.Mar.2020, 01:56:07 p.m. »
E un tachet hidraulic, l-am văzut eu azi.

Mașina se comportă mult mai bine după schimbarea pompei și a tachetului. Motorul nu mai e zgomotos, start stopul e muuult mai lin, totul e din nou ok. Să vedem căt timp.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Offline perfidus

« Răspuns #136 : 06.Mar.2020, 11:20:59 p.m. »
Am gasit descrierea functionarii pompei de inalta presiune in site-ul dedicat manualelor Suzuki pentru dealerii din Australia (aici - la sugestia colegului @CBRASOV ).
Presiunea in rampa injectoarelor este reglata de ECM in plaja de 30 - 200 bar.

Citat
The high pressure fuel pump consists of the fuel inlet valve (solenoid valve) (1) which controls OPEN / CLOSE from low pressure fuel passage, fuel compression plunger (2) which pressurizes fuel driven by the intake camshaft and delivery valve (3) which controls open / close to high pressure fuel passage mechanically.

Citat
Component Function
Fuel inlet valve: Operated by signal from ECM and controls fuel pressure (amount of fuel flow) for high pressure fuel line.
Delivery valve: Opens by pressure difference between front (high pressure fuel pipe – injectors) and rear (high pressure fuel pump inside) and supplies pressurized fuel into high pressure fuel pipe.
Fuel compression plunger: Pressurizes low pressure fuel 500 kPa (5.1 kgf/cm2, 72.5 psi) to 3 – 20 MPa (30.6 – 203.9 kgf/cm2, 435 – 2901 psi) and supplies it into high pressure fuel pipe.

Valva de admisie combustibil in pompa este electromagnetica, timpul de deschidere este controlat de ECM, de aici posibil si zgomotul metalic produs de pompa in ritmul ciclurilor de compresie (eu bănuiam tachetul de comanda pentru mare parte din zgomot).

Citat
High-Pressure Fuel Pump Function
Suction stroke [A]
Fuel inlet valve in high pressure fuel pump is open in this stroke with solenoid OFF and low pressure fuel flows into pressure rising chamber through this valve.
Spill stroke [B)
To pressurize fuel in the pressure rising chamber, compression plunger is pushed up by high pressure fuel pump cam but the fuel is relieved (returns) in this stroke due to open state of fuel inlet valve with solenoid OFF.
Extension of solenoid OFF time increases return fuel and reduces remaining fuel in the pressure rising chamber. In other words, extension of solenoid ON time reduces return fuel and increases remaining fuel in the pressure rising chamber.
Through this stroke, required amount of fuel flow into high pressure fuel pipe is controlled.
Delivery stroke [C]
Fuel inlet valve is closed in this stroke with solenoid ON. From the closing point of the fuel inlet valve, compression plunger is pushed up further by high pressure fuel pump cam and the fuel is pressurized in the pressure rising chamber. The pressurized fuel opens delivery valve when the pressure exceeds the specified value and the fuel is supplied to high pressure fuel pipe. A fuel pressure sensor mounted on the fuel delivery pipe detects the fuel pressure and receiving this pressure signal, ECM performs feedback control to maintain target fuel pressure for injectors.

Din pacate nu se pot vedea imaginile pe site-ul cu manualele (protejat cu parola) dar partea de text disponibila este o lectura interesanta pentru cunoscatori. Am aflat spre exemplu ca acest motor este dotat cu sistem de racire pistoane cu jet de ulei, un sistem relativ nou întâlnit si pe la motoare de motociclete. De asemenea este echipat cu sistem VVT similar cu cel de la 1.6 aspirat.
« Ultima Modificare: 06.Mar.2020, 11:32:44 p.m. de perfidus »

The following users thanked this post: ntire2000, gxx

Offline ntire2000

« Răspuns #137 : 08.Mar.2020, 12:47:46 a.m. »
Am gasit descrierea functionarii pompei de inalta presiune in site-ul dedicat manualelor Suzuki pentru dealerii din Australia (aici - la sugestia colegului @CBRASOV ).
Presiunea in rampa injectoarelor este reglata de ECM in plaja de 30 - 200 bar.

.....

Am aflat spre exemplu ca acest motor este dotat cu sistem de racire pistoane cu jet de ulei, un sistem relativ nou întâlnit si pe la motoare de motociclete. De asemenea este echipat cu sistem VVT similar cu cel de la 1.6 aspirat.

De aici deduc si usurarea alora din reprezentanta (Debrecen) atunci când m-am dus sa fac revizia mai repede, automat sa "împrospatez" uleiul.
Cred ca proprietarii de Suzuki de dincolo nu accepta sa fie plimbati cu texte gen "asa face toate".
La orice zgomot anormal al pompei cred ca se schimba fara comentarii.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline steph

« Răspuns #138 : 12.Mar.2020, 01:31:27 a.m. »
Am ajuns azi la Dab si pare ca am remediat problema. Cred ca nu a durat 30 de minute. Acum se aud la fel ambele troace: http://s.go.ro/a0p6jiwd

S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

The following users thanked this post: Marci, dthem

Offline perfidus

« Răspuns #139 : 12.Mar.2020, 10:09:19 a.m. »

Doar ca de când ai fost la constatare au trecut mai mult de 7 zile cât ti-au zis ca durează sa aducă piesa.