Autor Subiect: Timp de asteptare New Jimny  (Citit de 2168 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Dogy

Timp de asteptare New Jimny
« : 05.Sep.2019, 03:05:35 p.m. »
Cat se asteapta pentru un Jimny?
A dat cineva o comanda ferma, eventual pentru o culoare anume, si i s-a comunicat un termen estimativ de livrare?
Am intrebat un dealer si mi-a spus ca termenul de livrare nu este unul determinat. Gen "Nu se poate sti o data de livrare, e fara termen". Si cica interesul e foarte mare, in ciuda acestui non-termen de livrare, ca sa-i zic asa.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline Cristi (XTI)

Re: Timp de asteptare New Jimny
« Răspuns #1 : 05.Sep.2019, 03:45:03 p.m. »
Confirm ce spui - scriam și în alt loc aici că de peste 1 lună discut cu mai mulți dealeri și niciunul nu are informații clare despre când va fi adus un nou lot...  :(
Ba mai mult, nici măcar nu mai pot garanta prețurile care au circulat în luna august, pentru că nu se știe ce soluție vor alege cei de la Suzuki pentru ca noul Jimny să poată fi înmatriculat în conformitate cu normele de poluare în vigoare de la 01 septembrie 2019.  :-/

Mi s-a promis un răspuns poate ceva mai precis săptămâna viitoare, după ce se întorc din vacanța de la Păltiniș cei de la Suzuki România.  :D
Jimny 2019 GLX MT Kinetic Yellow  

Offline shpeedy

« Răspuns #2 : 05.Sep.2019, 05:14:32 p.m. »
Banuiam ca asa se va intampla - de asta am si luat decizia (aparent impulsiva) de a lua Ignisu' pe ultima 100 metri...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Dogy

« Răspuns #3 : 17.Sep.2019, 01:44:02 p.m. »
Pare ca aparitia Jimny a fost doar de efect.
Pe stock nu e, de adus nu se stie cand se va mai aduce, timpul de asteptare este o necunoscuta ce tinde spre infinit...

Offline shpeedy

« Răspuns #4 : 17.Sep.2019, 02:36:53 p.m. »
@Dogy:

Voi posta aici, poate mai intereseaza subiectul si alti colegi...
Azi m-am interesat de soarta noului Jimilica si vestile sunt proaste. Acum cateva zile au primit mail de la Suzuki in care sunt informati ca, pentru Europa, va intra in productie in luna aprilie 2020 si primele livrari se vor face in mai. Vor produce masini cu ISG din cauza de WLTP. Deci, pana in mai 2020, nu se va livra in Europa.

The following users thanked this post: Cristi (XTI), Dogy

Offline Dogy

« Răspuns #5 : 17.Sep.2019, 03:05:09 p.m. »
De parca ar fi fost luati prin surprindere de regulile din Europa de la 1 septembrie 2019...
Mai bine le aduc pe alea cu motor de 660 cmc :)

Offline shpeedy

« Răspuns #6 : 17.Sep.2019, 03:28:47 p.m. »
Nu e vorba de luare prin suprindere...

Pana acum dezvoltarea unui motor si trecerea prin toate etapele pana la montarea pe masina  dura cativa ani. De cand cu diesel-gate si cu atentia acordata acestui aspect ce au impins trecerea de la NEDC la WLTP lucrurile s-au desfasurat pe repede-inainte pentru intreaga industrie auto, cu praguri destul de dure pe durata a doi ani de zile: Sept-2018 - conformitatea la WLTP ph1; Sept-2019 - conformitatea la WLTP ph2...

Suzuki, care in esenta este un producator mic in comparatie cu celelalte conglomerate din lumea auto (cate marci si ce vanzari au VAG, Renault-Nissan, Fiat, GM, Toyota?!), a incercat sa-si continue traditie si sa ofere in continuare un model icon, dar de nisa - chestia asta vine la pachet cu niste compromisuri mai mici sau mai mari, pe care le putem intelege sau nu...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Offline gabi males

« Răspuns #7 : 17.Sep.2019, 05:07:05 p.m. »
De parca ar fi fost luati prin surprindere de regulile din Europa de la 1 septembrie 2019...
Mai bine le aduc pe alea cu motor de 660 cmc :)
Nu, nu au fost luati prin surprindere ci, fiind un model de nisa pt Europa,au decis sa vanda ceea ce au produs cu actualele motoare in tarile neafectate de WLTP. Mult mai simplu, atata vreme cat au piete de desfacere.
  • Ex-Suzuki Baleno 1,2 GLX,acum Suzuki Vitara 1,4, allgrip,AT,luxus,2019

Offline enicky

« Răspuns #8 : 17.Sep.2019, 08:23:18 p.m. »
.... fiind un model de nisa pt Europa,au decis sa vanda ceea ce au produs cu actualele motoare in tarile neafectate de WLTP. Mult mai simplu, atata vreme cat au piete de desfacere.
  Nu stiu de ce, dar trecerea asta rapida, 2018, 2019, la aceste norme noi de poluare, imi lasa impresia ca nu are numai scopul de a reduce noxele/poluarea, parca fara sa vrei te duci cu gandul ca ar fi si o forma simpla dar eficienta, de a elimina, cel putin partial, niste firme din piata. Asta si coroborat cu faptul ca uniunea n-a intreprins nicio actiune pentru a reduce numarul mare de auto noneuro, euro 1,2,3.   Mai concret, cazane de 15-20 de ani se plimba linistite pe strada, si tu nu poti scoate Jimny in ue.
 Refuz sa cred ca in vest tot cetateanul are masina de maxim 4 ani vechime.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline saureign

« Răspuns #9 : 17.Sep.2019, 08:37:18 p.m. »
si dac-ar da UE o directiva (prin unul din organismele sale) cum ca sa dispara din fiecare tara membru tot ce e sub euro3 (de exemplu) credeti ca Romania s-ar conforma? A spus UE altele mai grele catre guvernul Romaniei, iar pe astia i-a durut la basca.
  • S-cross 1.4 allgrip 2024 / ex-Swift 2019 allgrip / ex-Vitara Cool allgrip 2015