Autor Subiect: Aprinderea automata a luminilor de avarie in cazul unei frinari de urgenta  (Citit de 8046 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

o sa mai testez si o sa mai franez brusc cand pleaca toata gheata asta de pe sosele :)
Nu cred ca ai treaba cu gheata. Modulul nu-si ia semnal de pe intrerupatorul de pe pedala de frina ?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline miocrl

pai daca e gheata, nu pot frana brusc.. alunec

ia semnal frana de la stopul de frana

Offline Laurentiu

1. pai daca e gheata, nu pot frana brusc.. alunec
2. ia semnal frana de la stopul de frana
1. se poate apasa pedala de frina si fara sa fii in mers.
2. .... iar stopul de frina se aprinde cind intrerupatorul de la pedala de frina inchide contactul.
1+2 = 3 (totul se poate face in garaj).
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline miocrl

o franare de urgenta e o franare in principiu brusca...  nu la orice franare trebuie sa se aprinda avariile. deci in garaj nu se poate testa.. trebuie sa ai viteza si sa pui frana brusca  :)

iar cand afara e gheata franarea brusca nu pot simula decat daca opresc brusc in un obstacol.. doamne feri

Offline Laurentiu

1. o franare de urgenta e o franare in principiu brusca...
2. iar cand afara e gheata franarea brusca nu pot simula ...
1. Se poate frina brusc si pe loc. Cine te opreste sa apesi cu putere pedala de frina ?
2. In garaj se poate suspenda masina pe rotile fata si astfel poti simula o pseudo miscare  ;).
  • Suzuki SX4

Offline miocrl

din cate stiu eu astfel de sisteme pot sa "calculeze" ca e nevoie  sa aprinda avariile avand ca intrare
- un semnal de viteza care scade brusc.. dar in cazul nostru - suzu nu are semnal viteza analogic util, sau
- semnalul dat de un accelerometru care spune ca s-a decelerat .. nu stiu cum socoteste el inertia

eu am apasat frana, am luat modului in mana si l-am zguduit bine sa simulez o franare dar nu a functionat. am fost dezamagit ca nu merge, dar totusi pe sosea s-au aprins avariile ceea ce inseamna ca nu reactioneaza la oscilatii ale acceleratiei cu amplitudine mica si dese ci la oscilatii cu amplitudine mare

Offline bogogica

Nu ne spui si noua de unde l-ai luat pana la urma?
Ce pret a avut?
Ce legaturi au necesitat firele?

Offline Laurentiu

nu stiu cum socoteste el inertia
Poate din cauza asta sint si indicatiile de a se monta in plan perfect orizontal; cind se frineaza de urgenta, masina incarca puntea fata, modulul se inclina o data cu masina spre fata facind sa actioneze becurile de "avarie" spate. O fi un montaj pe baza de bila de mercur in genul alarmelor ce se montau pe masini inainte de '89. Nu cred ca trebuie semnal de viteza.
  • Suzuki SX4

Offline miocrl

Off topic:
Quote from: miocrl on August 03, 2009, 02:38:09 PM
100 si la ora .............. curba printre munti

Off topic:Nice driving!  :baston:

eram pe autostrada. detalii aici sectiunea Rams - Kreisberg

cam de atunci imi doresc eu asa ceva pe masina

legaturile arata asa:

eu 12V am luat de la pozitie dar planuiesc sa il iau de la bricheta.. adica 12 volti pe contact

il gasesti aici

Offline Maioru

In vara, cand am facut revizia de 15000 km, am montat la Autonet si sistemul de aprindere automata a luminilor de avarie la franarea de urgenta. Pot sa spun ca a intrat in functiune doar o data acum in iarna, pe zapada, cand am ajuns acasa si am franat in fata portii. Am inteles de la mecanicii care l-au montat, ca intra in serviciu doar la franare brusca, cand intra in functiune ABS-ul. Daca v-ati mai montat sistemul respectiv pe zuze,"face toate la fel ?".
MAIORU SX4 1,6 GS 4WD S.COPPER-2009