Autor Subiect: Aprinderea automata a luminilor de avarie in cazul unei frinari de urgenta  (Citit de 8048 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
  • Gen: Bărbat
deci tot nu vad utilitatea ... sincer .. ma straduiesc cat pot de mult si imi doresc sa cred ca e util dar nu pooooooot :D

imi cer scuze sper sa nu va suparati :)

Offline miocrl

eu am simtit nevoia acestui sistem de avarii la franare de urgenta doar o data pe autostrada in austria

iar clipitul de 4 ori la un impuls e un bine de care greu te poti dezobisnuii

Offline darius79

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 31
Salut si bine v-am gasit!
O idee pe care nu am vazut-o aici ar fi ca acest sistem este foarte util nu pentru ca sa observe cel din spate ca franezi, fiind mai multe semnale, ci pentru ca cel din spate care se presupune ca observa ca franezi, sa-si dea seama ca franezi BRUSC, adica e o frana de urgenta, astfel si el va frana puternic. La viteze mari, nu iti dai seama cat de tare franeaza cel din fata ta, iar diferenta de 1-2 secunde (pana realizezi ca e o oprire si nu doar o mica reducere de viteza) poate salva de la un accident
  • SX4 1.6 GS 4WD ESP
SX4 1.6 GS 4WD ESP "Kashmir Blue Pearl Metallic"

Offline miocrl

bine ai venit

ai dreptate,
la 100 si la ora mi-a aparut brusc dupa o curba printre munti o coloana in stationare...
mare sperietura am tras

Offline hugbear

Off topic:
100 si la ora .............. curba printre munti
Nice driving!  :baston:
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline adrian_r5

la 100 si la ora mi-a aparut brusc dupa o curba printre munti o coloana in stationare...

... prin mai veneam de la Deva si undeva intre Săcămaş si Făget era un accident ... s-a facut o coloana destul de lunga care se termina la un moment dat inainte de o curba fara vizibilitate (din cauza padurii) ... au fost citiva care au avut surpriza dupa curba sa se trezeasca cu coloana in fata masinii ... din fericire au reusit sa evite coliziunea intrind pe contrasens (circulatia era bllocata pe ambele sensuri).

(eu eram cu Skoda din poza iar curba de care ziceam nu apare in poza fiind in spatele fotografului ...)
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline vadiro

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 400
Daca retin bine, vindea cineva module de aprindere automata a luminilor de avarie pe forumul Dacia. Nu stiu daca se pot adapta si la alte modele.

Edit: am gasit anuntul de pe forumul Dacia: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=119365&hl=franarea%20%20urgenta&st=0
« Ultima Modificare: 16.Aug.2009, 11:18:16 a.m. de vadiro »
Suzuki SX4 Sedan GS
GPS MyGuide 3100 cu iGO Primo, iGO 8, Garmin XT, TomTom 7 si Navigon MN7
CB Midland Alan 48 Plus Multi B + Sirio ML-145 PL

Offline miocrl

oare daca eu as cumpara unul de logan nu si-ar face treaba si pe suzuki? tare bun mi-ar fi fost in excursia la ski

Offline miocrl

acum ca recitesc link-ul de mai jos pot spune clar ca nu merge la suzuki -  nu avem semnal de viteza :( si daca am avea nu stiu daca se potriveste cu cel de dacia.

Offline miocrl

si in sfarsit mi-am montat si eu modulul asta de franare.

l-am ascuns in gaura de vizitare dreapta din portbagaj
am scos stopurile, pentru a lega firele,
http://www.suzuki-club.ro/forum/probleme-tehnice-sx4/inlocuire-bec-stop-spate/msg85860/#msg85860

si am tras in fir si in partea stanga la semnalizare
http://www.suzuki-club.ro/forum/tutoriale-tipstricks/cleme-de-prindere-%27braduti%27-si-alte-tipuri-de-prinderi-plastice/msg85866/#msg85866

ce e foarte ciudat e ca ei recomanda montarea modulului perfect orizontala. dar in aceasta situatie  el aprinde avariile la fiecare franare putin mai brusca, iar comportamentul nu ar trebui sa fie chiar asa. eu am pus modulul inclinat un pic inspre 45 de grade si acum nu mai se aprinde.  o sa mai testez si o sa mai franez brusc cand pleaca toata gheata asta de pe sosele :)