Autor Subiect: Suport Biciclete  (Citit de 1654 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cipboy

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
    • Bucuresti
Suport Biciclete
« : 29.Aug.2019, 01:50:32 p.m. »
Salutare,
As dori sa achizitionez un suport de biciclete (pentru 3 biciclete) si cautand informatii legate de astfel de sisteme, am constatat ca nu exista un topic dedicat acestora.

Inteleg ca sunt 3 tipuri:
- suport de biciclete care se monteaza pe haion
- suport de biciclete care se monteaza pe carligul de remorcare
- suport de biciclete care se monteaza pe plafon

Aveti recomandari? Avantaje/dezavantaje etc. ?
  • Suzuki SX-4 S-Cross 1.6 d

Offline steph

Re: Suport Biciclete
« Răspuns #1 : 29.Aug.2019, 01:58:22 p.m. »
Salutari!

Cred ca cel mai bun e cel de plafon.
Cu pridnere pe haion am avut eu in trecut. Oricat te chinui sa il montezi si oricate tampoane de cauciuc are, tot o sa frece si o sa lase urma pe vopsea. Si stai tot timpul sa verifici chingile, ies bicicletele in afara masinii, etc.
Despre cel montat pe cuiul de remorcare... Poate merita doar daca ai cui deja. Decat sa dai bani atat pe cui cat si pe suport mai bine bare pe plafon si suport.
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

Offline ...

« Răspuns #2 : 29.Aug.2019, 02:12:54 p.m. »
Fratele meu si-a montat recent pe un Sandero un suport Thule cu prindere pe haion si regreta. A pus 2 biciclete de adulti si una de copil si s-a indoit serios tabla in partea superioara a haionului, incat s-a desprins pana si vopseaua. La ce tabla subtire au Suzuki-urile, nu stiu ce sa zic, chiar daca e cea mai ieftina varianta...

Offline shpeedy

« Răspuns #3 : 29.Aug.2019, 02:27:28 p.m. »
Cum vad eu lucrurile (astfel am luat decizia montarii de carlig):
- suportul de haion - pica; am citit de cazuri in care greutatea biclelor exercita in pctele. de contact/prindere cu caroseria suficienta forta cat sa zgarie vopseaua, chiar sa-ndoaie tabla;
- suport de plafon - sigur, in masura in care bicicleta este prinsa cum trebuie; dar, pe de-o parte, este anevoioasa ridicarea bicicletei pentru persoanele mai scunde ori cu probleme cu spatele, iar pe de alta parte, te limiteaza la viteza maxima si produce si suficient zgomot la rulare;
- suport pe carlig - intr-adevar este o investitie suplimentara in carlig, dar nu te mai limiteaza la viteza de rulare, ori la parcarile subterane; in plus, este mult mai accesibil si permite si montarea fara probleme a unui portbagaj pe plafon, daca se impune. Basca, un carlig de remorcare e binevenit pentru o multitudine de utilizari.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim

Offline Fujitsu

« Răspuns #4 : 29.Aug.2019, 05:58:10 p.m. »
Da, pe cârlig pare a fi cea mai buna variantă.
Oare cat costa la Suzuki un cârlig de remorcare + o platformă de biciclete ?
  • my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4

Offline solymir

Suport Biciclete
« Răspuns #5 : 29.Aug.2019, 10:24:32 p.m. »
Depinde ce fel de suport pui. Dacă e cu stop/semnalizare, îți trebuie și priza + manopera electrician. Dacă e suport simplu, cârligul e undeva la câteva sute de lei. Dacă e cu priza, toată treaba te duce la ~2500 lei, dacă îmi aduc bine aminte. La asta se adaugă, evident, costul suportului.
Ceva ieftin probabil ieși la 1000 lei total, extrema cealaltă fiind probabil pe la 5000.

Nu mai știu preturile exact că e ceva vreme de când am făcut investiția.

A, și mai e un beneficiu: la gropi, curbe, bicicleta și suportul sunt una cu mașina. Poți să   activezi sport și să te dai pe serpentine ca și cum nu ai avea biciclete/suport. Dezavantajul e că parcarea becomes a pain in the ass, ca micuțul meu s-cross subit are aproape 5 metri.

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • S-Cross Luxus Mineral Grey. Pentru ca Spirit AT nu exista...