Autor Subiect: problema motor  (Citit de 5720 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline FritzVonSpritz

Re: problema motor
« Răspuns #20 : 24.Sep.2019, 02:34:45 p.m. »
Ignis e facut doar in Japonia, atat in trecut cat si in prezent
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

The following users thanked this post: gabineg

Offline nicum

« Răspuns #21 : 24.Sep.2019, 02:41:10 p.m. »

Asa stiam si eu (nu foarte sigur ce-i drept), dar un mecanic imi spusese ca Ignisul e fabricat/asamblat in Ungaria, asa ca nu am contestat. Nu m-am interesat foarte bine.
  • Suzuki Swift 4WD

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #22 : 24.Sep.2019, 02:44:54 p.m. »

Asa stiam si eu (nu foarte sigur ce-i drept), dar un mecanic imi spusese ca Ignisul e fabricat/asamblat in Ungaria, asa ca nu am contestat. Nu m-am interesat foarte bine.

In Ungaria doar  Vitara si  Swift  ;)
Insa asta cu schimbatul motorului e cam naspa, pe langa prinderea motorului de Ignis pe Swift, ma refer la pozitie, loc, coliere, coturi si ce or mai fi pe acolo, urmeaza sa mergi la RAR sa iti faca modificarea seriei motor in Cartea de Identitate a masinii.....Eu m-am ferit de asta, ca nu stiu daca nu iau alt motor, la fel de prost ca al meu, desi mi se dadea garantie 3 luni, asa ca am preferat sa il repar pe al meu (la Nissan Micra). M-au dus costurile la putin peste 4.000 lei, dar macar e motorul meu si acum stiu ca e facut

Offline nicum

« Răspuns #23 : 24.Sep.2019, 02:57:51 p.m. »

In Ungaria doar  Vitara si  Swift  ;)
Insa asta cu schimbatul motorului e cam naspa, pe langa prinderea motorului de Ignis pe Swift, ma refer la pozitie, loc, coliere, coturi si ce or mai fi pe acolo, urmeaza sa mergi la RAR sa iti faca modificarea seriei motor in Cartea de Identitate a masinii.....Eu m-am ferit de asta, ca nu stiu daca nu iau alt motor, la fel de prost ca al meu, desi mi se dadea garantie 3 luni, asa ca am preferat sa il repar pe al meu (la Nissan Micra). M-au dus costurile la putin peste 4.000 lei, dar macar e motorul meu si acum stiu ca e facut

Ah, deci nici eu nu stiam prea bine ce si cum. Despre schimbarea motorului, chiar nu stiu ce sa spun. Eu cand ma gandesc ca un mecanic incepe sa umble la acele componente sensibile intre care exista interdependente iarasi sensibile, ma intreb daca acel motor va fi ca inainte. Plus ca nu stiu cat de priceput este mecanicul, plus ca restul pieselor care aparent nu au fost afectate, nu stiu cat mai rezista fata de cele noi. Asa e, nu stiu ce motor iau, dar daca ceva merge prost cu acest motor macar il pot inapoia. Daca in schimb repar motorul si nu e ok mai incolo, intelegi...ambele variante au avantaje si dezavantaje. Nu stiu ce sa spun... 
  • Suzuki Swift 4WD

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #24 : 24.Sep.2019, 03:04:39 p.m. »
Zicand ca motorul care il iei complet nu e ok,  il dai jos, il restitui, primesti banii, iei altul, care tot nu e ok , il restitui si ala.....eu si de asta m-am ferit, la fiecare montat-demontat trebuie platita maonepra, ca nimeni nu iti face gratis, plus ca la fiecare trimis-primit platesti transportul prin curier - si am impresia ca e la kilogram, .....Sunt motoare folosite, deci te poti astepta sa aiba uzuri.
Cat despre componentele din motor care ar trebui inlocuite la al tau ar trebui desfacut intai, sa stie mecanicul ce are de schimbat. Eu ca norocul am scapat doar cu segmentare si inlocuit garnitura de chiulasa, plus ca am facut si distributia, sa nu desfac iarasi peste o vreme

Deci sfatul meu ar fi asa : Sa gesesti un mecanic dispus sa ti-l desfaca pe al tau si sa constate axact ce e dus in el si sa estimeze un cost de reparatie si apoi ai 2 variante: ori il repari pe al tau, ori cumperi un altul, compatibil ( daca de Ignis zici ca potriveste, de Ignis fie.....insa trebuie vazut cat e costul motorului plus plata mecanicului la demontat - montat pe masina ta). Stiu ca asta e problema, ca nu stii unde sa mergi, la care mecanic, nu ai primit un sfat sau recomandare aici, insa la asta nici eu nu te pot ajuta, fiindca-s tocmai in caputl celalalt al tarii.
« Ultima Modificare: 24.Sep.2019, 03:22:40 p.m. de FritzVonSpritz »

Offline shpeedy

« Răspuns #25 : 24.Sep.2019, 03:20:24 p.m. »
A doua generatie de Ignis (cea de pana-n 2008) pentru piata europeana a fost fabricata in Ungaria. La fel si Swift-ul pana la generatia actuala. SX4 classic/Sedici si WagonR/Splash/Agila la fel...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline nicum

« Răspuns #26 : 24.Sep.2019, 03:26:04 p.m. »
Zicand ca motorul care il iei complet nu e ok,  il dai jos, il restitui, primesti banii, iei altul, care tot nu e ok , il restitui si ala.....eu de asta m-am ferit, la fiecare montat-demontat trebuie platita maonepra, ca nimeni nu iti face gratis, plus ca la fiecare trimis-primit platesti transportul prin curier - si am impresia ca e la kilogram, .....Sunt motoare folosite, deci te poti astepta sa aiba uzuri.
Cat despre componentele din motor care ar trebui inlocuite la al tau ar trebui desfacut intai, sa stie mecanicul ce are de schimbat. Eu ca norocul am scapat doar cu segmentare si inlocuit garnitura de chiulasa, plus ca am facut si distributia, sa nu desfac iarasi peste o vreme

Nu pot contesta ce ai spus, asa e. Motorul este desfacut si mecanicul isi exprima temerea ca nu stie cat va mai rezista sau cum se va comporta restul motorului, daca inlocuim piesele deteriorate.

A doua generatie de Ignis (cea de pana-n 2008) pentru piata europeana a fost fabricata in Ungaria. La fel si Swift-ul pana la generatia actuala. SX4 classic/Sedici si WagonR/Splash/Agila la fel...
Ok! Mersi pt clarificare!
  • Suzuki Swift 4WD

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #27 : 24.Sep.2019, 03:27:09 p.m. »

Multumesc, nu stiam decat de Swift.
Sincer, nici  nu m-am informat, insa credeam ca se fac in Ungaria cam de prin 2014 incoace modelele de care ziceam (New Vitara si New Swift)

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #28 : 24.Sep.2019, 03:35:41 p.m. »
Daca mecanicul are retineri, tu nu stii ce sa faci.....nici eu nu ma pot pronunta, insa eu asa as face
As vedea daca motorul de Ignis are prinderea la fel ca la swift, racorduri, etc......si apoi l-as duce la tester (zici ca e pe masina) sa ii faca testul de gaze......apoi daca e ok atat ca prindere cat si ca rezultate test as lua decizia sa il  cumpar . Bineinteles ca daca Ignisul nu e trasnportabil ( nu e inmatriculat, nu are ITP sau mai stiu eu ce combinatii) as plati o platforma sa il duca la testul de gaze si inapoi. Altceva nu stiu ce ar mai fi, poate baietii sa aiba alte idei....

Offline nicum

« Răspuns #29 : 24.Sep.2019, 10:20:27 p.m. »
Pana la urma am comandat un motor de Ignis de la dezmembrari. Acum ca am ajuns in punctul asta, ce alte componente de prin zona motorului ar fi ok de verificat sau inlocuit cu variante mai bune? Ma refer, daca tot este dat motorul jos, numai bine poate mai pot fi facute imbunatatiri, de inlocuit ceva problematic la acest model, etc.
  • Suzuki Swift 4WD