Salut,
Acum 10 zile am avut livrarea,pentru cine nu a condus suzuki intr-adevar suspensia poate părea cam tare însă swiftul(2018-2019) are si cea mai bună tinuta de drum pe care am intalnit o la vreun Suzuki(splash,swift 2013,vitara 2015) doar la ignis sport am mai intalnit asa ceva dar datorită înălțimii mai mare parca avea un tangaj mai mare ignis ul si l as trece pe locul 2.
Mereu vei avea zâmbetul pe buze daca iti plac curbele...grija mare in schimb la gropi in aceste curbe,suspensia spate nu este independenta si te poate surprinde neplăcut.
Legat de suspensie o prefer pe această tare decât pe cea comodă a unui Logan ,intre vitara si swift am avut un Logan nou 2018 cu care in 10 luni am facut 55.000 km(Si o grămadă de probleme)...super confortabila la gropi si sicriu pe roți in curbe si la peste 130 km/h (cum saream de 130 parca se ridica 5 cm in sus,pur si simplu simțeai că plutesti)
Iarăși diferenta la consum....0.9 tce in realitate consuma 9 litri in Bucuresti in nici un caz ce scrie in carte.
Direcția necesita un pic de adaptare (la vitara era mai precisă)
Plasticaraia proasta ca la orice suzuki (însă ca si design mie imi place)
Chiar dacă este made in Japan totusi este o masina ce pleaca de la 10.000 euro asa ca o sa găsești multe chestii făcute din economie(gen mocheta portbagaj absolut oribila )
Am 700 km pana acum deci probleme nu sunt(zgomot ambreiaj etc)
Punctul forte al masinii este consumul,700 km mers jumate jumate urban extraurban 5.2 pe bord
In prima zi doar in Bucuresti circa 100 km am vazut si 7 consum,dar orașul ăsta este cu totul special.
La drum intins la 140 km/h conditii optime (noapte fără a/c) 6-6.2 litri
110 km/h circa 2850 rpm 4.1-4.2 condițiile de mai sus.
Motorul daca tii cont ca este un japonez pur sânge si il calci asa cum trebuie si cand trebuie este mai mult decât suficient pentru orice tip de drum in Romania sub nici o secundă masina nu mi a parut slab motorizata desi nu prea am calcat o cum as fi vrut (astept pe bord cifra de 1000 km)
Minus stiut si acceptat portbagajul plus faptul ca este mai mica decat media clasei din care face parte.
Succes in luarea deciziei corecte.