1. Vineri (traseul albastru) – 60-65km
1. 15:00 - in fata Muzeului de Mineralogie...(deschis pina la ora 17) un obiectiv unic cred pe la noi, care cu siguranta o sa va incinte ...
2. 16:30-17 - putem …lua o cafea si face o plimbare in centrul vechi al orasului…destul de cochet…chiar daca se mai amenajeaza….
3. 17:00 - mergem spre cazare (Birsana pe soseaua cevine dinspre Valeni) pe traseul colorat cu albastru. (In drum ar fi bisericile din Surdesti si Plopis ),
4. 18:00 - bisericile din Budesti (chiar linga drum), eventual si Sugatag (o mica abatere).
5. 19-20 – cazare Barsana -
2. Simbata(traseul verde) - start 9:30 …( adica ora 10) – 45-50km
1. Manastirea Birsana – 10-12 – cred ca ie bine de vizitat simbata, deoarece duminica fiind sarbatoare si slujba va fi foarte aglomerat. Exist ape undeva si o biserica veche. In Birsana mai este si un mester popular in lemn care am inteles ca poate fi vizitat, intrebam gazda ce si cum.
2. Sighet(memorial, muzeul satului)-12-15 – aici putem sa mincam ceva intr-un local ff OK si traditional…sper sa nu fie nunta
3. Sapinta - cimitir vesel , manastire. 15-17
Inapoi in Birsana in jur de ora 18-18,30 …. Party late in the night!!!
4. Duminica (traseul rosu) start 9:00 – 75-80 km
1. Din Sieu catre Botiza, biserica – ora 10
2. In Bogdan Voda mai este o biserica chiar linga drum… -ora 11
3. Ieud – obligatoriu – 2 biserici dintre care una este cea mai veche (sec. XIV) – ora 12
4. Borsa Complex – urcare cu scaunul …panorama superba…vizitare Cascada Cailor 13-17
5. Moisei –la intoarcere monumental – ora 18
6. Inapoi la cazare ora 19-20 pe traseul Moisei - Viseu..vedeti zona si trecem inapoi spre Birsana pe dealul Bocicoel…daca intoarcerea va fi pe ziua..sigur o sa apreciati peisajul (traseul roz).
5. Luni
- Daca nu se acopera obiectivele pe drumul de intoarcere spre casa se pot face – Muzeul de Mineralogie Baia Mare, bisericile Surdesti,Plopis …daca se continua in aceasta directie se poate merge mai departe spre Tg. Lapus, Manastirea Rohia, biserica de lemn de la Rogoz …iar din zona se poate iesii undeva aproape de Dej si mai departe Cluj Napoca…
Orele sunt relative …va rog faceti si voi estimari si facem corectii…toate bune…noapte buna!