Autor Subiect: Luati la (Faceti) autostop (ul) ?  (Citit de 1974 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14538
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Luati la (Faceti) autostop (ul) ?
« : 02.Aug.2019, 02:36:54 p.m. »
O stire proaspata ne spune ca Mamaie a fost demisa nu pentru multiplele decizii controversate din domeniul Educatiei, ci pentru opinia ca nu ar fi facut autostopul in locul fetei rapite saptamana trecuta la Caracal.

Marturisesc ca in perioada stagiaturii am facut autostopul de nenumarate ori la  autoturisme si autocare. In schimb, in epoca actuala, in masina personala n-am luat pe nimeni necunoscut la autostop.

Update:
Se pare ca diferendul intre Primul Ministru si Ministrul Educatiei era legat de data inceperii noului an scolar
« Ultima Modificare: 02.Aug.2019, 03:28:26 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline FritzVonSpritz

Re: Luati la (Faceti) autostop (ul) ?
« Răspuns #1 : 02.Aug.2019, 03:23:23 p.m. »
Raspunsul meu e da, am si facut autostopul, am si luat la autostop. Insa de luat, ma uit pe cine iau, de obicei femei in varsta, sau femeie cu copil, cate un tinerel ce-l banuiesc student..... insa in ultimii 2 ani nu stiu daca am luat 3-4 persoane.
Cat despre faptul ca am fost eu autosopistul, da, mai ales in perioada studentiei dar si dupa, insa cam de 3-4 ori pe an, mai ales atunci cand nu gasesc un autocar sau tren care sa ma duca convenabil. De exemplu cand am venit la Bucuresti sa platesc avansul pt Ignis am venit cu autostopul.
Iar odata a fost chiar haios si va povestesc si voua......
Acum 2 sau 3 ani am vrut sa merg la festivalul Rock si Motoare care se tine anual in luna mai la Gilau, deci vreo 15 km din Cluj. Cum stiam ca urmeaza sa beau ceva, nu am mers cu masina personala si nici amici care sa mearga nu am gasit. Asa ca cea mai la indemana solutie era sa iau autostopul. Dupa vreo 20 de minute m-a luat un baiat, care insa, dupa Floresti urca pe autostrada, asa ca am parcurs cam 2/3 din drum cu el, pana la intrarea in Gilau avand vreo 1 km, insa eu trebuia sa ajung in celalalt capat al Gilaului, deci vreo 4 km total. Dupa vreo 5 minute dupa ce am coborat din masina aceea, trece pe langa mine o masina de gunoi, fac la misto cu mana si opreste. Erau gunoierii din Gilau, care mergeau la baza si ma invita in cabina, era soferul si un ajutor. Urc, le spun ca merg la Festival, stiau despre ce e vorba si scoate ajutorul o sticla de bere Neumark din care a baut el anterior si mi-o intinde sa trag si eu. Evident ca am refuzat, m-au lasat in centrul comunei, si cand am vrut sa platesc au refuzat. Ajung la festival, canta trupe, trece vremea, povesti cu baietii de pe acolo, se face 1 noaptea, .......bineinteles ca nu am mai avut cu ce veni inapoi la Cluj. Si incepuse o ploaie marunta, mocaneasca, se facuse frig. Decid sa plec, bineinteles tot cu autostopul. Insa cine sa ia noaptea un barbat aflat in bezna?......o iau pe jos spre Cluj, dupa calculul meu pe la 5 dimineata as fi ajuns.......Trec in viteza pe langa mine mai mult TIR-uri, majoritatea poloneze, bineinteles ca nimeni nu a oprit, desi am dat cu mana. Cand ajung in centrul Gilaului, vine o masina mica, fac cu mana, se opreste un Logan. Vad cupola TAXI, care insa era stinsa. Deschide usa, zice : Daca vii la Cluj, hai sus. Am spus, sorry, dar nu am bani sa platesc in regim de taxi, nu-i bai zice el.Pe drum povesti, omul era in tura de noapte, a fost si el la Festival si a mancat o portie de mititei, m-a dus pana in fatza blocului si tot fara sa imi ia un ban desi ii oferisem.
Intamplarea asta am postat-o si pe AmFostAcolo, unde am si scris un review despre Festival....
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

The following users thanked this post: gabineg, enicky, Costique

Offline cristidav

« Răspuns #2 : 02.Aug.2019, 10:03:20 p.m. »
Pe cand n-aveam masina si mergeam la munte cu trenul, faceam autostopul pana in satul de sub munte, daca aveam noroc sa prindem masina. Ca ne-am supus sau nu riscului, cine stie...

De 14 ani de cand am carnet, singurele persoane luate la autostop sunt batraneii sa-i duc in satele de munte de la drumul mare unde i-a lasat autobuzul, sau cate un turist ca mine, bucuros nevoie mare ca nu merge pe asfalt pana la munte, dar si la aia ma uit foarte atent. Hai sa spunem ca in astia 14 ani am luat... vreo 3-5 persoane :)

In rest, categoric nu, trec pe langa ei fara nicio tragere de suflet, exact pe considerentul actualei probleme. Sorry...
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline ntire2000

« Răspuns #3 : 02.Aug.2019, 10:28:07 p.m. »
... singurele persoane luate la autostop sunt batraneii

Vezi ca acuma nici batrâneii nu mai sunt ca pe vremuri.
Deci, nu. Eu sunt un egoist nenorocit si nu iau pe nimeni la autostop.
Nu ma risc pentru ca acasa ma asteapta cel putin copilul - ca nevasta poate ma lasa daca gaseste un bosorog putred de bogat.  =))
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14538
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #4 : 02.Aug.2019, 10:31:47 p.m. »
....trece pe langa mine o masina de gunoi, fac la misto cu mana si opreste. Erau gunoierii din Gilau, care mergeau la baza si ma invita in cabina, era soferul si un ajutor.

In urma cu vreo 15 ani am stat impreuna cu sotia cateva zile la Valea cu pesti de pe Transfagarasan, inainte de renovare. Intr-o zi am coborat pe jos pana la baraj (9 km), dar la urcare s-au terminat resursele fizice, fiind si cald. Cine ne-a luat la autostop? Masina de gunoi... Berea am dat-o noi.😀
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #5 : 02.Aug.2019, 10:58:52 p.m. »
Când eram student făceam des autostopul (Timișoara - Lugoj și retur) cam o dată la trei săptămâni. După ce am terminat facultatea și m-am angajat am reușit să-mi iau o Dacia 1310 și nu mai trebuia să fac cu mâna. Am luat în schimb pe alții ce păreau studenți la autostop.
În zilele noastre și pe aici pe unde îmi petrec timpul foarte rar vad pe cineva, vara și într-o benzinărie mai ales, stand cu un carton în mână pe care scrie destinația dorită. A înțeles că mai nou sunt site-uri unde spui când și unde vrei să mergi și se găsesc doritori să mai scadă din cheltuiala cu benzina. :)

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #6 : 02.Aug.2019, 11:28:42 p.m. »
Da, acum sunt site-uri de ride-sharing, unde profilele cica sunt verificate si in ultimii 4-5 ani cam asa am calatorit si eu cand aveam nevoie de o masina.
Nu stiu daca e voie sa zic nume, dar eu la ala cu Bla apelam  ;)......unde daca ai cont iti da numarul de telefon al omului ce-si pune masina la bataie, la o adica nu te urci chiar cu necunoscut....Au de unde sa apuce firul in caz de ceva, .......desigur ca asta nu te mai incalzeste cu nimic, dupa.....
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #7 : 03.Aug.2019, 09:29:33 a.m. »
Si eu m-am dat cu basculanta (in spate), in liceu, de la Maneciu la cheia
Si inapoi cu duba de posta
Trecand peste antichitate, am fost cu bla bla si e ok
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline NicNic

« Răspuns #8 : 03.Aug.2019, 09:51:18 a.m. »
Nu iau autostopisti, dar am solicitat sa fiul luat, la nevoie.
Evident ca asta se intampla acum multi ani, cand nu aveam masina si carnet.

Si continui cred ca in anumite situatii autostopul poate fi o alternativa corespunzatoare, .... la lipsa de alternative de transport.

Eu nu cred ca putem invinui autostopistii de inconstienta. Sau lipsa de educatie/judecata.
Fiecare isi asuma riscuri in viata.

Cat despre demiterea "ministresei de la Educatie", cred ca motivul real este altul.
Tine de faptul ca doamna ministru nu este la fel de docila ca Dancila.

PS.: In continuare cred ca nu Veorica a demis-o pe Ecaterina, ci tot cei care dicteaza politica gruparii PSD din Romania.

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Lerua07

« Răspuns #9 : 03.Aug.2019, 02:47:34 p.m. »
Nu fac autostopul si nu iau straini in masina.
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !