Autor Subiect: Bucuresti, capitala Europeana care se sufoca. Cum poate fi resuscitat?  (Citit de 7270 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Utilizator_Anonim

Re: Bucuresti, capitala Europeana care se sufoca. Cum poate fi resuscitat?
« Răspuns #20 : 03.Oct.2019, 06:33:44 a.m. »
Daca se modifica legea imi iau un motor de 125 cc
De 3 luni sunt eco si merg cu metroul la birou (saabul s-a transformat in masina de duminica dupa ultima reparatie)
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline shpeedy

« Răspuns #21 : 03.Oct.2019, 09:09:55 a.m. »
Eu de cativa ani sunt cu transportul hibrid (mers cu masina pana la scoala lui Junior, lasat masina in zona si mers cu metroul mai departe). Cand nu trebuie sa-l duc la scoala, chiar renunt la masina, bazandu-ma pe mers pe jos + tramvai sau metrou.

Urmaresc si eu subiectul trotinetelor electrice, dar sunt in mare cumpana - va spun sincer ca am momente cand nici macar cu masina nu ma simt in siguranta; pur si simplu se urca pe tine. Deh, lipsa de aplicare a legii cu anii la asta duce - nimeni nu mai are vreo greata in a incalca legea (doar propriul liber-arbitru mai ramane pe post de stavila; dar recunosc ca am ajuns sa ma enervez si eu si-mi vine sa cobor din masina si s-o las incuiata in mijlocul intersectiei, cat mai anapoda "parcata").

Constat ca din aceasta toamna a mai crescut numarul de masini in trafic - masini noi, noi masini din judetele limitrofe TR, GR, chiar OT, cu oameni ce vin sa lucreze "la capitala" dupa ce si-au distrus cam toate sansele unui loc de munca si a unui trai decent in orasele/judetele de bastina/rezidenta (de urmarit episodul cu TR din noul sezon "Romania, te iubesc!"). Daca n-ar fi asa tragic, as gasi amuzante toate initiativele lu' madam Firea de a limita accesul in Bucuresti in baza unor hotarari/ordonante, dar asta nu rezolva problema de baza - aplicarea legii (sunt convins ca in baza legilor existente se poate reduce numarul masinilor/soferilor activi cu cel putin un sfert, prin rotatie - incalcari ale regulilor de circulatie de catre soferi, neconformitati la masini, absenta roviniete&asigurari etc).

Si o ultima cauza (si solutie, deopotriva) a haosului din Bucuresti consider ca suntem noi - prea putini alegem sa vedem ca nu se mai poate circula cu masina (au crescut timpii petrecuti in trafic, locurile de parcare sunt cam inexistente) si suntem interesati sa punem presiune pe dezvoltarea unui sistem de transport in comun sustenabil. In tarile civilizate in care am mai fost, transportul in comun este solutia - in unele sunt cam toate dezvoltate si de incredere (Londra, Luxemburg, chiar Budapesta), in altele doar cele de subteran sau pe linie dedicata (metrou, RER in Paris, Roma). Ideea e ca suntem atat de captivati de ideea masinii personale ca nu mai avem capacitatea (si nici interesul) de a vedea imaginea de ansamblu...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline enicky

« Răspuns #22 : 03.Oct.2019, 04:37:44 p.m. »
Citat
... aplicarea legii (sunt convins ca in baza legilor existente se poate reduce numarul masinilor/soferilor activi cu cel putin un sfert, prin rotatie - incalcari ale regulilor de circulatie de catre soferi, neconformitati la masini, absenta roviniete&asigurari etc).
    Tot legat de acest aspect mentionat de @shpeedy(la care subscriu), as mai mentiona ca si doar simpla prezenta a agentilor de la rutiera in anumite intersectii(mari) ar limita incalcarea flagranta a regulilor de circulatie de catre anumiti "descurcareti" care deja nu mai "trec" pe galben, ci au ajuns chiar la "rosu" !

De fapt, chiar ma intreb cum se va verifica aplicarea "initiativelor" dnei Firea, in contextul in care legi exista dar nu se aplica si nimeni nu vegheaza la aplicarea lor. Idem si ptr. noua varianta  de lege care sanctioneaza utilizarea mobilului la volan.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Paulo

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 84
  • Gen: Bărbat
  • Orice iti poti inchipui devine real
    • Bucuresti
« Răspuns #23 : 13.Oct.2019, 11:10:07 a.m. »
Bucuresti e o parte din Romania. Iar in Romania se intampla lucruri rele pentru ca intotdeauna ne aflam intr-una dintre cele doua situatii : nu avem legi sau avem legi dar nu se respecta.

« Ultima Modificare: 14.Oct.2019, 12:24:59 p.m. de toma »
  • S Cross 2017 All Grip 1.4 Passion

Offline shpeedy

« Răspuns #24 : 13.Oct.2019, 11:56:42 a.m. »
@Paulo : exista riscul ca tocmai cauza s-o fi ratat - avem legi (bune/proaste - ele au existat/exista), iar faza cu ne-respectatu' lor e in firea umana, daca nu se educa; iar educatia se face cu aplicarea lor - aici suntem noi deficitari (cand incep sa ne ingradeasca in actiunile noastre, incepem sa strigam din toti bojocii "Abuuuz!!!" si uite asa am distrus orice urma de consecventa in aplicarea legii). Cam asta se intampla...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #25 : 01.Aug.2020, 08:14:11 a.m. »
Se extinde de la 1 august numarul liniilor de autobuz care pot circula in Capitala pe linia de tramvai.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline kellogs

« Răspuns #26 : 01.Aug.2020, 10:25:40 a.m. »
Cum poate fi resuscitat... jalnica intrebare. Votind afara mafia din Primarie in Puscarie: https://suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=9644.msg305513#msg305513
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #27 : 02.Aug.2020, 08:32:49 p.m. »
Resuscitat :-) ?
Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti.
Nici raspunsul nu-i mai presus! Se pare ca te deranjeza termenul medical folosit in botezarea topicului.
Problema e ca dai afara daunatorii actuali si in scurt timp locul liber se infesteaza cu o altă fauna. De la lei la gândaci...

Trimis folosind Tapatalk

• SX4 by Giugiaro

Offline kellogs

« Răspuns #28 : 03.Aug.2020, 02:37:35 p.m. »
Atunci nu mai facem nimic. Ne punem cu burta in sus si cerem sa vina dictatorul sa ne scape. Sau, luam la cunostinta perpetua decadere a institutiilor, le corelam cu delasarea noastra si adoptam raspunderea de care dictaturile precedente ne-au lipsit. Stii vorba aia, pana treci podul te faci frate si cu Necuratul.
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

The following users thanked this post: toma

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #29 : 03.Aug.2020, 05:18:05 p.m. »
Ei vezi, in ultima fraza este adevarul. Cand vezi ca cei pe care i-ai votat fac pact temporar cu adversarii politici si votează proiecte in Consiliul Local care tie iti fac greață pentru ca se gândesc la ei si nu la tine, tu te gândești cu cine votezi data viitoare. Iar data viitoare se intampla iar si iar. Interes local sau național. De partid. Iar partidul sunt evident ei, nu votanții lor. Asta-i democratia: cu o mână ii saluta, iar cu cealaltă zicea: i-am păcălit si de data asta, tovarăși! Dar parca-i mai buna decat dictatura.

Daca ma iei cu revolta sau revoluția, ele intr-adevar trec prin foc si sabie vechea dictatură, dar pun temelie uneia noua: Marat si Robespierre au măturat dinastia Burbonilor si i-au facut loc micului Empereur. In Germania, dupa inlaturarea monarhiei Kaiserului si lui Bismarck a apărut democratic caporalul zugrav, care a schingiuit Europa, alături de omologul lui mustăcios absolvent de seminar teologic, creînd apariția altor mici dictatori.

Deci, istoria este ciclică si din pacate (sau poate din fericire) eu mai apuc sa traiesc 3-4-5 cicluri electorale democratice.
Ca si tine, sper sa nu le irosesc si pe astea precum cele din trecut.

Trimis folosind Tapatalk

• SX4 by Giugiaro

The following users thanked this post: enicky