Autor Subiect: Bucuresti, capitala Europeana care se sufoca. Cum poate fi resuscitat?  (Citit de 7268 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline razordan88

Re: Bucuresti, capitala Europeana care se sufoca. Cum poate fi resuscitat?
« Răspuns #10 : 25.Iul.2019, 09:15:58 a.m. »
Eu zic ca singura solutie e taxarea la sange a accesului cu masina personala in Bucuresti. Taxarea sa fie progresiva gen cu cat te apropii mai mult de centru sa coste cat mai mult. Din banii obtinuti sa se modernizeze si sa se extinda transportul in comun si sa se construiasca parcari tip park&ride.
Prea multi comozi sar din bloc in masina desi au acces direct la o gura de metrou sau la un mijloc de transport in comun. Daca se imputineaza traficul o sa vedeti ca si transportul in comun o sa-si faca treaba si o sa ajunga la timp. Pana nu se aplica o masura de genul, traficul va fi din ce in ce mai prost.
  • Vitara S Allgrip AT

Offline enicky

« Răspuns #11 : 25.Iul.2019, 09:30:17 a.m. »
Ce tare, un studiu realizat de smecherii care conduc un lant de cazinouri.
Probabil s-or fi bazat pe fatul ca aici se învârt bani frumosi nefiscalizati, iar mesele lor vor fi mereu pline
   Sigur s-au bazat pe un fapt concret : inmultirea rapida a caselor de pariuri si alte jocuri de noroc  (binenteles si cazinouri), care au depasit de mult farmaciile(alta industrie in plin avant).

Citat
singura solutie e taxarea la sange a accesului cu masina personala in Bucuresti
  Da, este o solutie, dar taxa sa fie aproape prohibitiva, pt. ca deja nu mai exista o zona de timp in care sa zici ca traficul este mai usor. Eu ma gandisem la pretul benzinei, dar si asta este o solutie(chiar mai buna). Suprataxare as pune si celor care lucreaza in Bucuresti, iar masina este pe numele parintilor(ca de, este asigurarea mai ieftina) si deci impozitele se platesc la Cucuietii din deal iar "poluarea" se face la Bucale.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #12 : 25.Iul.2019, 10:30:03 a.m. »
Atata timp cat ai transport public prost ca alternativa la masina personala nu e fezabil sa renunti la masina
Sa te dai tu cu tramvaiul fara ac la 40 de grade =))
Intai asiguri infrastructura si dupa aceea taxezi, altfel banii se vor duce pe panselute si concerte
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #13 : 25.Iul.2019, 10:47:07 a.m. »
Sau incerci sa mergi pe jos. :(
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim

Offline razordan88

« Răspuns #14 : 25.Iul.2019, 11:06:42 a.m. »
Atata timp cat ai transport public prost ca alternativa la masina personala nu e fezabil sa renunti la masina
Sa te dai tu cu tramvaiul fara ac la 40 de grade =))
Intai asiguri infrastructura si dupa aceea taxezi, altfel banii se vor duce pe panselute si concerte
Alea sunt extreme. Mai sunt si alte anotimpuri inafara de vara. Pe langa tramvaie mai exista si autobuze care au in proportie mare AC. Am crescut fara masina personala si nu murea nimeni in tramvaie si in autobuze.
Asta cu asiguratul infrastructurii pana sa se treaca la taxare se tot incearca de vreo 20 ani. Mai incercam inca 20 poate ne iese? Eu zic ca in ritmul asta ajungem in 3-4 ani sa dublam timpii de parcurs. Deja vara asta e pentru prima oara cand chiar nu vad diferenta ca au intrat scolile in vacanta.
Mie mi se pare mie ca unii isi cauta justificari sa nu folosesc transportul in comun.
Am exemple si la munca : ba copilul trebuie dus la scoala, ba mai face cumparaturi dupa si tot ei se plang ca stau cu orele in trafic.
  • Vitara S Allgrip AT

The following users thanked this post: gabineg

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #15 : 26.Iul.2019, 10:54:19 a.m. »
Vreau să cred că forumul nostru nu se coboară la nivelul cercetătorilor britanici amintiți de foarte seriosul și documentatul articol ce ne dă posibilitatea să reflectăm asupra estimărilor scandinave vis-a-vis de proporția miticilor între clienții magazinelor din satul cu miniștrii.

Ei, dar vad ca se cerceteaza in paralel... au preluat tema si cercetatorii greci. :-O

Cat despre calitatea de mitic, se pare ca este foarte atractiva. Vine lumea din toata tara la slujbe bine platite sau ca sa-si cumpere apartamente in noile complexuri rezidentiale. Cum fac fata oare "miticii nativi" la atata "imigratie"?  :-/
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline ntire2000

« Răspuns #16 : 26.Iul.2019, 11:04:47 a.m. »
Deja vara asta e pentru prima oara cand chiar nu vad diferenta ca au intrat scolile in vacanta.

Multumiti partidului care a dat liber la adus cazane de dincolo, fara nici o masura restrictiva din punct de vedere al poluarii.
Chiar au recunoscut ca sunt prea prosti ca sa gaseasca o formula de calcul.

Cred ca sunt familii unde numarul de cazane e egal sau peste numarul membrilor.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline shpeedy

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline ntire2000

« Răspuns #18 : 02.Oct.2019, 10:27:50 p.m. »
La primavara am de gând sa-mi iau trotineta electrica.
Am ochit deja una https://www.emag.ro/trotineta-electrica-xiaomi-mijia-m365-viteza-25-km-h-autonomie-30-km-roti-8-5-timp-de-incarcare-5h-doua-anvelope-rezerva-negru-fbc4004gl-black/pd/DKXBJJBBM/
Sa fac 3 km în 20 de minute nu e o optiune sanatoasa nici financiar si nici mental.
O sa arat ca Baloo pe trotineta (96 de kile) dar presimt ca voi da startul unui trend.  :-))
Daca în prima luna nu mai vad înca un caraghios ca mine pe trotineta, o sa ma apuc sa o manânc de rusine.  :fluier:
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline shpeedy

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X