Autor Subiect: Ulei recomandat  (Citit de 74559 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Ulei recomandat
« Răspuns #50 : 30.Apr.2010, 06:58:29 p.m. »
Apropos de Aral,niste colegi mi-au spus ca "face pamant" adica mazga in motor...
Eu n-as crede. ARALul este un ulei bun care "se maninca" in detrimentul roaderii metalului (protejarea metalului).
Am mers si eu cu ARAL 10W40 pe un alt tip de motor (mai vechi) si am observat ca-mi scadea cantitatea din baie - nu cu mult dar totusi sa-mi pun un semn de intrebare. Cu alte marci de ulei nu pateam asa ceva. Ulterior am aflat ca ARALul lucreaza altfel decit celelalte uleiuri si in nici un caz nu face "pamint" in baie.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Trixi

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 376
« Răspuns #51 : 30.Apr.2010, 10:30:27 p.m. »
@Laurentiu,asa este,semisintetic,scria si pe bidon.Acum am trecut la sintetic sa vad diferenta. :inteligent:.Apropos de Aral,niste colegi mi-au spus ca "face pamant" adica mazga in motor,riscand sa infunde canalizatiile fine de ulei,sorbul,etc. Unul chiar a avut o atare problema la o Skoda Octavia 1.6i,in care se pusese majoritar Aral,dar si Castrol.Eu as pune asta pe faptul ca fusese masina de firma,dar o condusese 90% din timp nevasta-sa :-?.Stie cineva sa se fi intamplat si altor marci auto?

da.eu merg cu aral si acum si nu e prima data cind am in swift.10w40,evident.sunt multumita,dar si pe asta o schimb in 2-3 saptamini,cam la 10.000 km.

Offline dexter

• Full Member
  • Mesaje postate: 158
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #52 : 01.Mai.2010, 05:10:57 p.m. »
@Laurentiu,motorul mai vechi era de Oltcit,nu?Am urmat si eu aceeasi cale:Oltcit-Suzuki.Multumesc pentru informatii.Voi incerca sa ii luminez si pe colegii skodari ;).Ma bucur ca am ales un ulei bun :fluier:.Am vazut si eu ca i se aprindea becul de ulei la Skoda,si abia dupa ce i-au curatat pompa de ulei si baia plus ulei nou a scapat de probleme.Verdictul dat de Augsburg:mazga de la ulei. Asta e probabil un motiv inventat de ei ca sa justifice suma facturata. :-?
Cand cumpar un obiect,intai il repar, apoi il folosesc

Offline Laurentiu

« Răspuns #53 : 01.Mai.2010, 09:21:27 p.m. »
1. @Laurentiu,motorul mai vechi era de Oltcit,nu?
2. Am vazut si eu ca i se aprindea becul de ulei la Skoda...
1. Asa este :). Dacia 1100, Oltcit, Suzuki.
2. Becul poate avea mai multe cauze cind se aprinde:
- ulei imbibat cu benzina din cauza motorului cu mers inecat (sonda lamda defecta, una sau mai multe bujii defecte etc);
- pompa de ulei defecta;
- cantitate de ulei sub limita admisa;
- sonda presiune ulei defecta;
- atingere la masa masinii a firului de sonda;
- uleiuri combinate de diferite tipuri si marci.
Mizga, chiar de se formeaza, se acumuleaza pe fundul baii si nu trece de sita sorbului.
Acea mizga nu este din ulei ci este calamina din motor spalata de ulei.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #54 : 21.Mar.2011, 08:52:33 p.m. »
Trebuie sa fac cat mai repede revizia si nu stiu ce ulei sa aleg,ca si specificatii. Ca marca oscilez intre Motul si Castrol.
Dar cu ce specificatii? Am tot citit si pe forum si pe net.Concluzia la care am ajuns: cu cat cifra dinainte de w e mai mica,cu atat uleiul merge pt temperaturi mai joase. Cu cat cifra de dupa W e mai mare,cu atat uleiul merge pt temperaturi mai mari. Am inteles bine?
 In manualul de la Swift e trecut ca preferat 5W30,care pe grafic e trecut intre -30 de grade si mai jos si +30 de grade celsius. Printre altele e trecut si 10W40 care e de la -20 pana la ~+40 de grade.
 Acum,avand in vedere ca eu merg foarte putin spre deloc cand temperaturile scad sub 0 grade,dar merg in mod constant vara,cand e cald,n-ar fi mai indicat sa pun ceva in genu 5W40? Sau chiar 10W40? HELP!
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline BXXENL

« Răspuns #55 : 21.Mar.2011, 09:17:00 p.m. »
Incearca 5w40 sau 0w40 full synthetic . NU toate uleiurile W40 sunt egale,  trebuie sa te uiti pe specificatiile fiecaruia si sa vezi ce densitate au la cald. 10w40 e semisitetic.  Mai sunt si uleiuri xW50 si xW60 dar nu cred ca sunt pt masini de strada.

Probabil ca 5w40 full synthetic ar fi ok pt regimul tau de exploatare. Doar sa ii acorzi suficient timp uleiului sa se incalzeasca inainte sa ii dai talpa :)
  • SX4 1.5
Alex

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #56 : 21.Mar.2011, 11:30:08 p.m. »
Go Terios!!!:)

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #57 : 23.Mar.2011, 06:30:06 p.m. »
Cred ca o sa raman pe Motul. Am gasit 300V Power 5W40,de care am auzit numai lucruri bune,la 280RON,ceea ce e ok ca pret.Nu e cu mult mai scump ca Mobil1 Esp Formula,de care am bagat pana acum.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline Excalibur

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
    • Bucuresti
« Răspuns #58 : 23.Mar.2011, 07:33:51 p.m. »
Well fiind inca in Garantie timp de 3 ani nu am de ales, revizia o fac la Autonet in Giulesti si din nefericire trebuie sa pun Texaco  :-((. dar mai e un an si Gata...
  • Vitara 1.4 Hybrid AllGrip

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #59 : 23.Mar.2011, 08:54:10 p.m. »
Bre, pai dc nu te ducila Arinovis ,care pune OMV si care nu se compara sau Union?Mai ai revizie free :D?
Go Terios!!!:)