Autor Subiect: Ulei recomandat  (Citit de 74561 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline chriss

Re: Ulei recomandat
« Răspuns #170 : 08.Iul.2018, 11:15:29 p.m. »
@Myhay -poti sa ne dai si noua pontul cu Ecstarul la 110 Ron? 110 ron 4 l?
Multumim
  • suzuki vitara PASSION 1.6 allgrip 2017
All grip

Offline Myhay

« Răspuns #171 : 09.Iul.2018, 06:56:19 a.m. »
Da , 4L - 110 lei.  Nu stiu daca este tocmai un pont , eu tot de aici de pe forum am aflat , de la colegi. De fapt , cel putin pentru Baleno este cam singurul loc unde se gasesc piese cat de cat inafara de reprezentanta.

Este vorba de  www.pieseautoradacini.ro
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline Soimu

« Răspuns #172 : 09.Iul.2018, 01:12:03 p.m. »
Multumesc forumustilor:

1)Yeti-pt.observatia cu citatul mare; am observat si eu ulterior ca e cam ocupator de spatiu; pe viitor voi fi mai grijuliu; inca nu sunt familiar cu site-ul.

2)Myhay-pentru raspunsul documentat si logic pe subiectul "Ulei Motor"...am inteles argumentatia pentru uleiul 0w20; inca ma gândesc la cel primordial recomandat 0w16, ca pana ajung la schimb (probabil iunie 2019) am destul timp de decizie. Si posibil pana atunci subiectul deja sa fie lamurit de toti cei interesati (dealeri, clienti, vendori).

Si apreciez recomandarea de schimb de ulei la aprox.7500 km; oricum Swiftul e masina preponderent de oras si va fi utilizata mai mereu de tova; la drive-test mie mi-a placut Baleno, dar ea a vrut Swiftul pe motiv ca e mai mica si se manevreaza mai usor; iar km facuti anual cu fosta ei masina mica de mers la serviciu(Ford KA) nu au depasit 3000 km/an....

"Parerea mea , ca un sfat , ramai pe Ecstar 0w20 si pe filtrele de origine dar nu cumparate de la dealeri , vii tu cu ele , cumparate de tine din alta parte"- absolut de acord, dar de unde?....sau cum sa le caut? au niste repere?(cu uleiul ma descurc, cu filtrele mai greu...)

-cat despre "domnie", e doar o forma de politete si respect, ca sunt de moda veche...

Cu stima si multumiri,
Soimu

P.S.Vazand ca sunt destui de putini cu 2017+ Swift, ma gândeam sa deschid un Jurnal, dar va fi greu sa scriu in el, avand in vedere ca tovei ii place asa de mult masinuta ca rar mai am loc la volan, si din postura de pasager esti cam decuplat de masina....ma mai gândesc!
« Ultima Modificare: 09.Iul.2018, 01:45:43 p.m. de Soimu »
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

Offline Myhay

« Răspuns #173 : 09.Iul.2018, 07:59:45 p.m. »
Am raspuns mai sus legat de unde sa le cumperi ( ulei si filtre) - www.pieseautoradacini.ro 

Eu am comandat o data de la ei pana acum si au fost destul de prompti si corecti. Uleiul foarte fresh , avea 2 luni de la fabricatie. Iti pot da codurile pieselor pt ca am pastrat cutiile sau cel mai simplu si usor vorbesti cu ei online sau prin mail. Eu asa am facut. In timpul programului au messenger online pe site si vorbesti live , direct cu unul din reprezentanti si iti spune pe loc si preturi si tot ce vrei sa stii , inclusiv poti sa plasezi comanda. Ii dai seria de sasiu a masinii si gaseste imediat ce trebuie. Au mai multe magazine fizice in tara si in Bucuresti si poti face ca mine sa le mentionezi sa ridici comanda personal de la unul din magazinele lor fizice , in felul asta nu te mai costa curierul. Eu am unul din magazine in drumul meu zilnic si nu ma abat mult deci e la fix. Apropo , inca nu au adus furnizorii lor Ecstar 0w16 , poata pana in vara urmatoare cand faci schimbul aduc si atunci vedem si ce preturi sunt.

Ca idee , dar aici este chestie de gusturi si preferinte si nu se prea pune problema sa discutam - Swift-ul se conduce intradevar superb , iti da un feeling sport intradevar , sta bine in viraje , unde are si garda la sol o idee mai mica decat Baleno am impresia dar dupa parerea mea Baleno se manevreaza de asemenea foarte bine , nu este cu mult mai prejos decat Swift , doar cu o idee. Eu ma descurc foarte bine cu Baleno si in oras si in viraje si la drum intins , este foarte manevrabila desi poate nu pare deci dupa parerea mea chestia ca ''o masina mai mica , se manevreaza mai usor'' pica dar repet este o chestie de gusturi. Spun asta pentru ca am facut drive test cu amandoua. A castigat Baleno pentru dotari , comfort si ergonomie mai buna.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline Soimu

« Răspuns #174 : 09.Iul.2018, 09:13:25 p.m. »
Multzam pt. info despre siteul cu consumabile si detalii!

Si eu am facut drive-test cu ambele si optiunea mea era Baleno, dar nu am avut cu cine sa ma inteleg, asa ca am cedat celei care va conduce aproape exclusiv masinutza....

Eu vad ambele masini ca avand aceiasi baza. F. asemanatoare si cu multe elemente comune, deci cred ca experientele vor fi destul de asemanatoare.

Offline Myhay

« Răspuns #175 : 10.Iul.2018, 07:38:06 a.m. »
Cum spuneam , gusturile nu se discuta. Da intradevar , ambele au aceeasi platforma / sasiu cu mici diferente.

Offline sancheznfy_br

« Răspuns #176 : 13.Iul.2019, 08:11:40 p.m. »
Eu nu stiam! Dar mai nou , adica din 2018, Motul este partener oficial suzuki , in Uk, din cate inteleg eu.

https://www.motul.com/ca/en-US/news/group-partners/motul-forges-new-commercial-partnership-with-suzuki-gb

Trimis de pe al meu SM-G930F folosind Tapatalk

• vitara 2w passion 1.6 VVT

The following users thanked this post: gabineg

Offline mr.zmeh

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 16
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
« Răspuns #177 : 17.Aug.2019, 11:54:22 a.m. »
Salutare

Pentru un Suzuki Swift 1.3 92 hp din 2008 (155.500 km) ce mi-ati recomanda in materie de ulei? In cartea tehnica specifica 0w20 sau 5w30, cu specificatii API SG, SH, SJ, SL sau SM.

E prima revizie pe care o fac de cand am achizitionat-o, iar uleiul din ea este un ELF 5w30.

Imi intrase in atentie un Eneos Premium Ultra 0w20, insa oare o fi cea mai buna alegere gradul asta de vascozitate pentru un motor care nu mai e tocmai nou?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
  • GTI

Offline shpeedy

« Răspuns #178 : 17.Aug.2019, 03:09:57 p.m. »
Eu de cand am luat-o (Mai-2014) am continuat sa bag in ea ce bagase si primul proprietar - Motul 8100 EcoNergy 5w30 - si merge bine-mersi. Acelasi model - Swift 2007 1.3 92cp, ajuns la 96,000km...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Soimu

« Răspuns #179 : 17.Aug.2019, 06:46:59 p.m. »
Si eu as baga in continuare 5w-30.(De ce sa schimbi ceva ce s-a dovedit ca merge bine?)