Autor Subiect: Roboti si ...roboate...  (Citit de 7957 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Roboti si ...roboate...
« Răspuns #30 : 26.Nov.2020, 11:44:32 a.m. »
Si atunci vor urma alte vreo 7 luni de cautari ??? :)
    Ele sunt concepute sa nu lase niciun cm neaspirat. Dimpotriva as zice ca pe zonele "pufoase" chiar insista mai mult decat pe parchet. Al meu e fara mop, dar sunt f.multumit de el. Nu pleca de la premisa "retur", ca altfel mai bine nu-l comandai. Lasa-l sa-si faca treaba, al meu pot sa-i dau si un target unde repete, sau sa faca doar acolo unde doresti, presupun ca si asta, plus ca trebuie sa te obisnuiesti si cu aplicatia.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: ASZ

Offline ASZ

« Răspuns #31 : 04.Dec.2020, 05:27:16 p.m. »
Apropo de rabdare: Azi am scos din cutie Viomi V3-ul si l-am pus sa aspire si dea cu mopul in 2-3 incaperi (asa de test). N-a mers chiar usor configurarea .. insa pana la urma i-am dat de cap .. acuma ramane sa ne tot jucam cu noul nostru sclav.

P.S. Maine o sa-i dau drumul prin toata casa sa aspire si apoi sa dea cu mopul, insa dupa ce inlatur obstacolele din drumul lui.

The following users thanked this post: FritzVonSpritz

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #32 : 04.Dec.2020, 05:34:32 p.m. »
Sa il folositi sanatosi si distractie placuta ( aveti jucarie acuma :-> )
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline jante.otel

« Răspuns #33 : 04.Dec.2020, 10:55:12 p.m. »
Tot urmaresc postarea asta si de ce-o vad mai des cu atat imi vine sa ma rog de Mos Craciun sau cel Gerila sa-mi aduca si mie o roboata de-asta Xiaomi, sau...
Desi, dac-ar fi chiar dupa mine as prefera una ca in Blade Runner (first release) :D
  • S-Cross
jante.otel@yahoo.ro

Tel: 0799354972

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #34 : 05.Dec.2020, 12:46:03 a.m. »
I-am dat drumul doar o dată, liber prin toată casa, cata poată fi accesata la nebuneala de la mine (am renovat bucătăria dar mai sunt destule împrăștiate)... A curățat 54 mp si a umplut rezervorul deși credeam ca n-o sa găsească mai nimic... mai avea 36% baterie la final.
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: FritzVonSpritz

Offline ASZ

« Răspuns #35 : 07.Dec.2020, 11:33:34 a.m. »
Azi am depus la Flanco, cererea de retur:

Din pacate sunt extrem de dezamagit de modul in care functioneaza acest robot, pt. ca:
- Abia la a patra incercare a reusit sa cartografieze tot apartamentul (am stat sambata cu toate obiectele ridicate in casa, de la ora 10 la ora 22, pana a terminat cartografierea, aspirarea si spalarea … dupa nenumarate tentative esuate)
-  Desi am ridicat tot ce se putea din apartament(in afara de canapele), aspira haotic camerele (s-a plimbat printre camere, aspirand cate 1/2 sau 1/3, apoi trecea la alta camera acolo facea iar 1/2 sau 1/3, trecea la alta camera unde aspira o parte ... si apoi revenea la una din camere anterioare sa aspire o alta parte ...)
- Cand ajungea bateria la 51%, se opera din curatenie si incerca sa se intoarca la incarcator …. Apoi cand se incarca, nu continua de unde se intrerupsese (lua de la capat curatenia .. de ma dispera)
- S-a blocat pe o fisie de covor de 1m/15cm si a trecut doar peste acea zona mai bine de 15 min, pana l-am oprit
- S-a lovit in repetate randuri de marginile de parchet si picioarele mobile (au rezultat si cateva mici zgarieturi pe marginea aparatului, insa nu le puteam controla, mai ales cand aparatul intra sub mobilier)
- Aspirarea covoarelor a fost mult sub asteptari (au rams toate scamele/mizeria pe covor, desi am aspirat la puterea maxima)
- Desi incarcatorul a fost mereu in aceeasi pozitie, de multe ori nu stia unde sa revina
- Aseara i-am dat sa aspire o zona si vroia sa iasa prin peretele apartamentului ca sa ajunga roata in acel spatiu din locuinta
- Dupa patania de aseara, am realizat ca planul apartamentului a disparut din aplicatia dedicata Mi Home. Asta dupa ce la amiaza am lucrat mai bine de o ora la definirea intregului plan al spatiului (divizari, concatenari, redenumiri de spatii pe care le compartimentase total aiurea)
- Partea cu mop-ul a fost singura care a dat rezultate bune

Offline enicky

« Răspuns #36 : 07.Dec.2020, 01:34:47 p.m. »
   N-am avut cu cine sa pariez, ca as fi castigat ! :-))
Cand am vazut topicul cu postare noua si "ASZ" am zis in gand : "il da inapoi" ! Si chiar asa a fost. :)

Ce sa-ti zic : foarte rar facem totul odata, in general il punem azi o camera, maine alta, etc., dar da, mai pierde harta, il mai uita D-zeu pe un petec de covor,  au fost insa aspecte minore peste care am trecut avand in vedere ca e ...robot.
  Dar n-am stat nici prima data 12 ore dupa el(am zis eu ca ai rabdare). Dupa cum ai descris tu, se pare ca asa fac toate.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ASZ

« Răspuns #37 : 07.Dec.2020, 01:53:27 p.m. »
Daca facea asta modelul de 1200 de lei (Mi Mop Pro), ziceam ca asta e (desi acela aspira bine si covoarele).
Insa la 1850 lei parca ai alte pretentii .. zic si eu.

Si inca ceva: il comandasem pt. ca eu chiar imi doream sa am asa ceva acasa, sa imi usureze viata, nu ca sa il trimit inapoi :)
Una peste alta, esti primul care scrie ca acesti roboti inca nu sunt fara erori :)

Offline ariciul

« Răspuns #38 : 07.Dec.2020, 02:12:38 p.m. »
Eu mi-am luat si al doilea robot un Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Cleaner (1024 lei pe emag) mult mai ieftin decat primul pentru ca sa deserveasca etajul si sa nu-l mai car tot timpul pe primul. Am apucat doar o singura data sa aspir cu el (fara mop). L-am instalat destul de repede si nu a pus probleme.
A aspirat cam 30 mx2 in 35 de minute si a consumat 30% din baterie pentru asta. Relativ bine zic eu, celalalt aspira in 25 de minute aceeasi suprafata dar fiind vorba de prima aspirare a facut si harta deci timpul de fapt ar putea fi mai mic de 35 min. Rezultatul a fost ok. Pe mop inca nu l-am pus dar nu prea vad ce ar putea sa fie rau.
Ce nu mi-a placut la el este felul in care aspira, stiind cum aspira cel de jos (la un pret de x2.8 mai mare). L-am vazut si apoi auzit (ca n-am avut rabdare sa mai stau langa el) cum se ciocnea de mobile, colturi, etc Nu prea are tact cum are fratsu' ci se izbeste putin ca berbecu si face un zgomot cam mare si se incranceneaza sa repete miscarea de mai multe ori. Fratsu' e mai destept si mai precaut. Partea buna e ca nu a cazut pe scari desi n-am facut nimic sa impiedic asta, deci ii functioneaza senzorii. La cat am dat pe el si la ce asteptari am, cred ca merita pretul.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline jante.otel

« Răspuns #39 : 07.Dec.2020, 06:40:43 p.m. »
Gata, l-am comandat: Viomi V3 de la Geekmall - 1849 RON.
Deja am pus cronometrul pe invers (AMR-ul). Nici nu stiu daca sa ma aspir azi, sau sa ma la spr maine-poumaine ca trebuie sa apara "individul".
Alta problema mare: cum facem cu el sa aspire cand suntem la serviciu ca ramane cu pisica si-i strica zânei feng shui-ul. Sa nu-i dea naiba la gioale (ea - lui) 🙂
  • S-Cross
jante.otel@yahoo.ro

Tel: 0799354972