Autor Subiect: Vibratie dupa schimbare kit ambreiaj  (Citit de 2853 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline RP

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
Vibratie dupa schimbare kit ambreiaj
« : 24.Iun.2019, 09:19:36 a.m. »
Salutare si bine v-am gasit. Este prima postare pe acest forum, asa ca vreau mai intai sa ma prezint.
Ma numesc Iulian si sunt din Bucuresti. Sunt posesor de Suzuki Splash 2009, motor 1.2 16 valve, 86 cai, fara VVT. Am masina de 5 ani, 136k km in prezent.
Recent am schimbat kit-ul de ambreiaj cu unul Exedy, am inteles ca este ceea ce se pune din fabrica. Dupa schimbare am sesizat ca a aparut vibratie de rezonanta. La 4500 rpm vibreaza puternic bordul, ceea ce nu se intampla inainte.
Vibratia este exclusiv de la motor, deoarece se manifesta si cu masina stationata, ambreiajul calcat si cutia bagata in viteza pentru a fi toate pinioanele in repaos.
Din exterior nu sesizez vibratia sau zgomot, masina a fost urcata pe elevator si adusa in pragul rezonantei.
Tind sa scot din ecuatie vreo tabla ce poate vibra pe esapament pentru ca este o vibratie puternica nu doar un zgomot.
Atasez un link catre o filmare pentru a vedea exact situatia.

Va rog sa imi dati un sfat sau o idee, multumesc!

https://www.youtube.com/watch?v=kTb9UEHzpK4&feature=youtu.be

• Splash 1.2 86HP

Offline NicNic

Re: Vibratie dupa schimbare kit ambreiaj
« Răspuns #1 : 24.Iun.2019, 09:26:29 a.m. »
Salut si bine te-ai inscris pe forum!
Sper sa te ajute.

Referitor vibratie dupa schimbare ambreiaj, am patit si eu ceva similar la masina mea. Un SX4 (adica SUVI, daca vrei sa cauti jurnalul de bord, pe forum).

Am fost la aceeasi reprezentanta unde am schimbat piesele si au slabit din nou toate surburile, au tras de motor, cutie, esapament, etc, ca sa se reaseze cat mai "confortabil" acele componente. Apoi au strans la loc tot ce slabisera.
Asa s-a mai redus din vibratii, dar tot nu au refacut masina la fel cum era inainte de a o desface ei, dpdv al zgomotului sau vibratiilor.
Sincer, nu cred ca mai este cineva capabil sa stranga piesele exact la fel cum erau inainte ...

Bafta la ce incercari vei face sa rezolvi aceasta hiba. Si daca gasesti o solutie, te rog sa ne-ao spui si noua...  :)

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline RP

• Newbie
  • *
    • Bucuresti
« Răspuns #2 : 24.Iun.2019, 09:43:32 a.m. »
Eu banuiesc placa de presiune deoarece este singura piesa dintre cele schimbate care se invarte in timp ce pedala de ambreiaj este apasata si masina stationata. Doar ea putea sa descentreze rotatia motorului. Cei de la service mi-au spus ca tampoanele sunt in regula.

Ca o discutie extra, am avut o gramada de probleme cu cutia de viteze. Dupa cumpararea masinii sarea din treapta a doua. Service-ul Autonet Suzuki Giulesti a schimbat pinionul treptei 2, iar dupa un an s-a spart. Am fost la alt service si mi-au spus ca pinioanele se schimba in pereche, deoarece nu calca corect dintii lor daca unul este nou iar celalalt are uzura. Au schimbat cutia cu totul. A mers bine pana acum o luna cand am sesizat zgomot in prima treapta in sarcina (accelerare sau decelerare, niciodata la mers constant) ceea ce indica un zgomot de rulment. Au fost schimbati toti rulmentii, simeringurile si ambreiajul. De atunci a aparut vibratia de rezonanta, disparand cea de rulment.
  • Splash 1.2 86HP

Offline NicNic

« Răspuns #3 : 24.Iun.2019, 10:09:48 a.m. »
Inteleg ca ai vibratia in mers nrmal, cu ambreiaj cuplat.
Atunci nu vad  de ce sa fie o problema placa de presiune Decat daca este foarte dezechilibrata, incat iti vibreaza tot motorul. 
Dar e greu sa cred, avand in veder raportul dintre masa placii si cea a volantei. Ar trebui sa se amortizeze foarte usor eventuale descentrari d ela placa de presiune.
Desteapta-te romane!

Offline RP

• Newbie
  • *
    • Bucuresti
« Răspuns #4 : 24.Iun.2019, 10:26:00 a.m. »
vibratia este si cu masina stationata, ambreiaj decuplat.

• Splash 1.2 86HP

Offline RP

• Newbie
  • *
    • Bucuresti
« Răspuns #5 : 01.Iul.2019, 12:17:12 p.m. »
am pus inapoi vechea placa de presiune si vibratia s-a redus. tot mai e ceva, insa e mai bine. o sa verific si tampoanele de la motor.
  • Splash 1.2 86HP

Offline NicNic

« Răspuns #6 : 01.Iul.2019, 08:06:15 p.m. »
Spor la schimburi.
Sper sa nu renunti pana nu vei scapa de zgomotul asta.  :)

Daca ii dai de cap, tare te rog sa ne spui cum ...  :clap:
Desteapta-te romane!