Autor Subiect: Sfaturi utile  (Citit de 24426 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline FaliT

• Hero Member
  • Mesaje postate: 844
  • Gen: Bărbat
  • i just lOve the Sx4 ;x
Re: Sfaturi utile
« Răspuns #20 : 28.Iul.2009, 07:37:25 p.m. »
Pai un amic d-al meu are o Alfa Romeo 156 si vreo 20.000 k facuti cu .. schimbat pana in 4.000 zicea el . Cum i-a dat pana pe rosu s-a aprins bordu ca braduletul de Craciun ... Cred ca din cand in cand e bine sa-i mai dai pana pe la 6.000 sa nu se obisnuiasca lenesa.
Suzuki sx4
Motor : 1,500
An Fabricatie : 2008 Culoare : Black

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #21 : 28.Iul.2009, 09:45:40 p.m. »
La masinile din cizma, in general se schimba in ture(in cazul motoarelor italienesti),pentru o ungere mai buna...
Go Terios!!!:)

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #22 : 28.Iul.2009, 10:16:27 p.m. »
O consuma mai putin cand e turata mai mult,da depinde si cum apesi acceleratia ca sa se tureze mai mult. :D
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline cribo25

• Hero Member
  • Mesaje postate: 577
« Răspuns #23 : 28.Iul.2009, 10:23:55 p.m. »
In acest topic rog posesorii permis cu o experienta mai mare , sa dea si ei niste sfaturi .. sa ne impartaseasca din experienta lor . Ce trebuie sa faci si ce nu trebuie sa faci in anumite situatii periculoase , sfaturi in legatura cu parcarile , depasirile .. etc . Pentru ca suntem multi pe forum care nu avem mai mult de 5 ani de experienta si poate ca ne vor fii utile unele sfaturi.

Multumesc anticipat.
Niciodata nu mi-a placut sa dau sfaturi...ca batrinii sfatosi, dar din experienta sa mai spun cite ceva, mai merge... :D
Am sa incerc sa grupez, esalonat in timp, din propriile observatii.

- Dupa un anumit timp de condus "simtim" cumva masina, ca si cum ar fi o prelungire a simturilor ( zgomote, posibilitati, manevrabilitate, dimensiuni etc.)
 Dimensiunea este importanta pt. a aprecia cit mai exact cind ne putem strecura intre alte 2 masini, atit pt. stinga- dreapta cit si fata- spate, mai ales in oras.
- Nu subestimati distanta de franare, mai ales pe carosabil umed.
- Atentie permanenta la unghiul mort, de multe ori pot fi surprize neplacute.
- Schimbati vitezele cit mai aproape de cuplul maxim ( eu la 3000-4000) cu mici exceptii tr.1 unde schimb functie de cel din fata, consumul si rezerva de putere fiind in parametri optimi.
- Atentie la virajele pe alei sau stradute unde oricind pot aparea biciclisti fara lumina, sau copii, chiar si scutere etc.
- Verificati periodic stergatoarele, sa nu lase dungi pe parbriz, este enervant si scad vizibilitatea pe ploaie.
- Noaptea distantele pentru o depasire sunt oarecum "distorsionate" de lumina farurilor celui care este pe contrasens sau in spate, aici experienta se cistiga in timp.
- Incercati sa aveti permanent presiunea optima in pneuri, atit pt. o buna aderenta cit si pt. consumul de carburant.  >:D< 
Ignis 1.3 GLX+

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #24 : 29.Iul.2009, 09:41:29 a.m. »
- Verificati periodic stergatoarele, sa nu lase dungi pe parbriz, este enervant si scad vizibilitatea pe ploaie.

Si asta cum rezolvi, le stergi pur si simplu? :D
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline FaliT

• Hero Member
  • Mesaje postate: 844
  • i just lOve the Sx4 ;x
« Răspuns #25 : 29.Iul.2009, 12:42:39 p.m. »
Mie stergatoarele imi lasa urme destul de urate ( mi le-au aranjat baietii veseli in parcare ) , le-au strabat dar le-am indreptat si acum nu mai sterg chiar bine si lasa urme . Sper sa le schimb curand ...
Suzuki sx4
Motor : 1,500
An Fabricatie : 2008 Culoare : Black

Offline kalli

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 74
« Răspuns #26 : 11.Aug.2009, 10:22:10 a.m. »
Un sfat, care le include pe toate... in forma concentrata: conduceti atent.
 :D
swift 1.3 GLX

Offline miocrl

« Răspuns #27 : 08.Sep.2009, 11:12:56 a.m. »

Offline andrei_a9

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 264
« Răspuns #28 : 08.Sep.2009, 12:24:49 p.m. »
- Noaptea distantele pentru o depasire sunt oarecum "distorsionate" de lumina farurilor celui care este pe contrasens sau in spate, aici experienta se cistiga in timp.

intr-adevar, conteaza experienta, dar mai nou cum toata lumea isi pune ce becuri vrea pe masina si luminile difera ca intensitate te poti insela destul de usor in aproximarea distantei.

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #29 : 08.Sep.2009, 02:14:58 p.m. »
nu trimiteti mesaje.. la volan

Unii pot sa scrie si fara sa se uite la telefon..deci nu prea merge asta. :D
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI