Autor Subiect: Sfaturi utile  (Citit de 24428 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline miocrl

Re: Sfaturi utile
« Răspuns #10 : 27.Iul.2009, 08:17:45 p.m. »
@FaliT: ce ai patit de te-ai cumintit? spune-ne si noua?

ca sfat: cand e zapada pe sosea.. o dara cat de mica de zapada pe mijloc intre benzi...
la revenire din depasire exista riscul de a pierde controlul intrand inapoi pe banda.
apare un fel de acvaplanare cu apa inghetata.. NU bruscati volanul deloc.
nu stiu ce se intampla la cei ce au ESP probabil se rezolva fara probleme
  • https://www.facebook.com/ComunitateaWaldorfTimisoara

The following users thanked this post: SuViPa

Offline hugbear

« Răspuns #11 : 27.Iul.2009, 08:36:59 p.m. »
Inca o idee legata de depasiri: nu te baga in fundul masinii din fata inainte de a incepe depasirea, lasa macar 30 de metri. Nu numai ca iti ofera unghiuri mai bune pentru contrasens, ci si un spatiu util pentru a accelera inainte de a intra in depasire. In felul asta scurtezi timpul si distanta cat te afli pe contrasens si-i anulezi sansele depasitului de a accelera, daca avea astfel de intentii (pana sa se gandeasca el ca-l depasesti si ca el nu vrea sa se lase, tu deja esti trecut de el). Chiar daca spatiul ala poate fi folosit de cei din spatele tau pentru a-ti trece in fata, nu-i bai: tu depasesti in zona ta de confort, ei intr-a lor!

Si inca ceva legat mai degraba de conduita, dar cu rezultate tot in aceeasi arie (ajungerea in siguranta din A in B):

INTOTDEAUNA inainte de a depasi asigura-te in spate si in stanga. Nasu-meu a fost scos din carosabil si s-a rasturnat din cauza unui imbecil care s-a angajat in depasire fara sa vada ca era depasit.
Daca cel din spate vrea sa depaseasca, nu-l deranja. Da semnal scurt dreapta si lasa gazul un pic mai moale vreo 2 secunde. Scapi de un mare stres... (NU calca frana, ca-l scoti din socoteli!)
Daca sesizezi ca cel din spate vrea sa te depaseasca si in fata e un pericol iminent pe care el nu-l poate vedea, da semnal stanga. Il vei impiedica sa intre intr-un accident. In 90% din cazuri iti va multumi cu avariile. (am intalnit si camionagii sau soferi de autobuze care m-au avertizat, mai sunt si oameni pe lumea asta...)
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline FaliT

• Hero Member
  • Mesaje postate: 844
  • Gen: Bărbat
  • i just lOve the Sx4 ;x
« Răspuns #12 : 27.Iul.2009, 09:02:59 p.m. »
@ luci - nu stiu ce am patit dar mi se pare mult mai interesant sa merg mai usor , dar si cu rezervorul mai plin  =))
@ bear - multumesc de sfaturi , ultimile chiar le aplicam .. multumesc mult .. si va mai astept cu sfaturi.
Suzuki sx4
Motor : 1,500
An Fabricatie : 2008 Culoare : Black

Offline miocrl

« Răspuns #13 : 27.Iul.2009, 10:35:17 p.m. »
eu esantionez foarte des oglinda retrovizoare ca sa stiu intre 2 esantionari daca a disparut cineva din vizor.
daca NU, si vreau sa depasesc, verific lateralabine bine si chiar intorc si capul cand nu sunt sigur.. asta de cand au aparut vitezomanii(bolizii cu multi cai putere si putina cenusie, sau cei ce recomanda cu tarie "atentie la motociclisti!!") care merg mai repede decat pot prinde eu intre cele 2 esantionari

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #14 : 28.Iul.2009, 11:43:25 a.m. »
cam care ar fii turatia optima pt schimbatul vitezei , asta incercand sa scot un consum mai redus... :->

Eu am observat (si am mai scris prin vreo 2 topicuri :D) ca masina consuma ceva mai putin daca e turata mai mult :dknw:

... la fel de "offtopic": la ceas aniversar (un cincinal) faci cinste  :-/ :-/ :-/

Repede cu cinstea :P E criza domne! :fluier: =))
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline edy70

« Răspuns #15 : 28.Iul.2009, 03:16:04 p.m. »
In legatura cu consumul am observat ca la o turatie cuprinsa intre 3000 si 3500 iese mult mai bine media.
     Parerea mea !
"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #16 : 28.Iul.2009, 03:30:14 p.m. »
Mai conteaza si cum iti inveti masina, mai infipta...mai puturoasa... :D
Go Terios!!!:)

Offline marius_rg

« Răspuns #17 : 28.Iul.2009, 04:37:16 p.m. »
Mai conteaza si cum iti inveti masina, mai infipta...mai puturoasa... :D
Asta cu invatatul...chiar se aplica sau e doar asa o vorba....ca am mai auzit de cateva ori prin stanga si-n dreapta  :-/
SX4 1.6GS 4x4 White 2009, aka Grumpi

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #18 : 28.Iul.2009, 05:40:26 p.m. »
@marius_rg, te rog nu mai cita integral mesajul imediat anterior!
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline marius_rg

« Răspuns #19 : 28.Iul.2009, 05:58:11 p.m. »
Ok, sorry....Nu ma gandeam ca un quote de un rand e problema  :dknw:
SX4 1.6GS 4x4 White 2009, aka Grumpi