Autor Subiect: Sfaturi utile  (Citit de 24421 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline FaliT

• Hero Member
  • Mesaje postate: 844
  • Gen: Bărbat
  • i just lOve the Sx4 ;x
Sfaturi utile
« : 26.Iul.2009, 06:10:33 p.m. »
In acest topic rog posesorii permis cu o experienta mai mare , sa dea si ei niste sfaturi .. sa ne impartaseasca din experienta lor . Ce trebuie sa faci si ce nu trebuie sa faci in anumite situatii periculoase , sfaturi in legatura cu parcarile , depasirile .. etc . Pentru ca suntem multi pe forum care nu avem mai mult de 5 ani de experienta si poate ca ne vor fii utile unele sfaturi.

Multumesc anticipat.
Suzuki sx4
Motor : 1,500
An Fabricatie : 2008 Culoare : Black

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
Re: Sfaturi utile
« Răspuns #1 : 27.Iul.2009, 02:31:06 p.m. »
Offtopic, eu fac 5 ani de condus in vreo doua saptamani :P
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #2 : 27.Iul.2009, 02:58:52 p.m. »
Voi puneti intrebarile...noi raspundem :D
Eu sunt "pe strazi din august '95"aproape zi de zi....
Go Terios!!!:)

Offline FaliT

• Hero Member
  • Mesaje postate: 844
  • i just lOve the Sx4 ;x
« Răspuns #3 : 27.Iul.2009, 03:51:13 p.m. »
Ok , deorece m-am mai calmat si nu ma mai cred un "rege" al soselelor intreb cam care ar fii turatia optima pt schimbatul vitezei , asta incercand sa scot un consum mai redus... :->
Suzuki sx4
Motor : 1,500
An Fabricatie : 2008 Culoare : Black

Offline lucianer

• Hero Member
« Răspuns #4 : 27.Iul.2009, 04:03:01 p.m. »
Dupa parerea mea in maxim 2500-2700 turatii ,nu sufera masina si nici tu.Incearca si vezi cum se misca.

Offline adrian_r5

« Răspuns #5 : 27.Iul.2009, 04:10:47 p.m. »
Offtopic, eu fac 5 ani de condus in vreo doua saptamani :P

... la fel de "offtopic": la ceas aniversar (un cincinal) faci cinste  :-/ :-/ :-/
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #6 : 27.Iul.2009, 04:21:08 p.m. »
Ok , deorece m-am mai calmat si nu ma mai cred un "rege" al soselelor intreb cam care ar fii turatia optima pt schimbatul vitezei , asta incercand sa scot un consum mai redus... :->

Ideal, din punctul meu de vedere, e sa schimbi in momentul cuplului maxim pentru un consum normal iar pentru condus sportiv sa schimbi in asa fel incat turatia sa cada fix in cuplul maxim  B-)
« Ultima Modificare: 27.Iul.2009, 04:26:30 p.m. de cristyyy2003 »
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline WayOfLife

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2846
  • Fuffy POWER! - 0724.19.64.19
« Răspuns #7 : 27.Iul.2009, 07:04:25 p.m. »
de ce oare eram sigur ca o sa dai acest raspuns? :D
4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!
2 roti: DHS Climber 2642 Full Suspension

Offline lucianer

• Hero Member
« Răspuns #8 : 27.Iul.2009, 07:27:35 p.m. »
Pai voi nu sunteti cei care schimbati in 4-5000 de ture???? :D

Offline hugbear

« Răspuns #9 : 27.Iul.2009, 07:56:57 p.m. »
Ce trebuie sa faci si ce nu trebuie sa faci in anumite situatii periculoase , sfaturi in legatura cu parcarile , depasirile .. etc
In primul rand e bine sa eviti "situatiile periculoase". Dupa razboi, multi voinici se-arata, in sensul ca toata lumea comenteaza ca X ar fi trebuit sa faca asa, Y sa faca invers, dar adevarul e ca accidentele se petrec pe neasteptate iar experienta nu poate decat sa (incerce sa) le previna!

Inceaca sa abordezi intersectiile cu piciorul deasupra franei, in frana de motor, sa te asiguri in toate partile (inclusiv la pietoni) chiar daca ai prioritate, si MAI ALES daca ai semafor (cu verde) (incearca tu sa demonstrezi ca ai avut verde cand nepotul lui Arcu-de-Triumf zice ca ai avut rosu...).

Evita parcarile care blocheaza vizibilitatea celorlalti soferi. Nu stiu daca ai intalnit situatii cand trebuie sa treci cu botul masinii de jumatatea intersectiei ca sa vezi traficul din stanga, dar te asigur ca nu e placut... Daca dai de unu' cu capsa pusa, s-ar putea sa-ti iei parbriz nou! Despre parcarea propriu-zisa trebuie sa-ti faci singur propriile metode, findca depinde de prea multe variabile (inaltimea scaunului, a soferului etc).

Depasirile... hmm, subiect delicat. Cel mai bun sfat ar fi "better safe than sorry"! Daca nu ai vizibilitate suficienta, stai locului! Majoritatea tinde sa socoteasca vizibilitatea ca distanta pana la prima curba, dar denivelarile (damburile) pot fi la fel de periculoase. Stiu ca suna ca o placa stricata, dar repeta-ti singur "cat castig, cat castig, cat castig?" ca sa vezi daca merita o depasire riscanta acum in locul uneia sigure 5 minute mai tarziu. Ai grija ca exista multi dementi (efectiv, DEMENTI) care accelereaza cand sunt depasiti ca nu suporta hormonu' lor sa le-o ia altu' inainte; sunt cei mai periculosi, daca-i intalnesti depaseste-i DOAR daca stii sigur ca poti si DOAR daca ai o vizibilitate directa de minim 1 km (nici nu-ti dai seama ce repede trec 1000m cand esti "umar la umar" cu talpa pe gaz).

Cam atat deocamdata. Daca mai am idei, mai scriu :).
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

The following users thanked this post: SuViPa