Autor Subiect: KIT AMBREAJ  (Citit de 1739 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline suzukisplash

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
  • Gen: Bărbat
    • Timisoara
KIT AMBREAJ
« : 17.Iun.2019, 05:46:14 p.m. »
Buna, vreau sa schimb kitul de ambreiaj, am Suzuki Splash din 2008. Ce recomandări aveți: kit de origine sau unul after market si ce costuri implica, manopera la service, cost piese etc. Se poate schimba doar la dealerul Suzuki sau și la alte service-uri? Ce experiențe ați avut după ce ați schimbat kit-ul? Mulțumesc.
  • Suzuki Splash

Offline enicky

Re: KIT AMBREAJ
« Răspuns #1 : 17.Iun.2019, 09:55:49 p.m. »
   Prezenta pe forum a posesorilor de splash, cel putin in ultimii doi ani(de cand nu ai mai postat tu) este cam zero !

Kitul il alegi tu, nu te sfatuim noi pe buzunarul tau si presupun ca stii ca cel de origine este mult mai scump. Celelalte 5-6 intrebari legate de costuri piese si manopera, cred ca e mai bine sa le pui unui distribuitor de piese auto si unui service sau reprezentante(depinde ce alegi).       
 Ambreiajul se poate schimba oriunde, adica si la reprezentanta Suzuki si la service multimarka, functie de bugetul tau.
  Ultima intrebare n-am inteles-o, adica ce "experiente" poti avea dupa schimbarea unui ambreiaj ?!
    Afara de faptul ca merge masina normal, nu stiu ce experienta poti avea... poti avea in schimb sentimente, adica satisfactia lucrului bine facut, ...eu stiu... !! :dknw:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #2 : 17.Iun.2019, 10:36:16 p.m. »
La swift am mers pe varianta medie ca pret-valeo si am fost multumit
Ca service daca nu mai e in garantie nu are rost sa platesti firma
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline suzukisplash

• Newbie
  • *
    • Timisoara
« Răspuns #3 : 18.Iun.2019, 12:20:40 p.m. »
Multumesc de sfaturi. Pe scurt, intrebarea era daca este mai OK sa punem kit de origine. Cand vorbeam de costuri stiu ce spun, la reprezenta mi-au cerut 1000 roni manopera, iar kit-ul de origine 2000 roni. Deci? Cum este mai bine? Poti sa ai incredere sa-l schimbi la un alt service decat reprezentanța? Preturile sunt mai mici la aftermarket dar merita?
  • Suzuki Splash

Offline bisti

« Răspuns #4 : 18.Iun.2019, 12:34:18 p.m. »
E 586 de lei cel mai scump KIT de ambreiaj - Sachs - la autokarma. Si sunt sigur ca gasesti si mai ieftin in alta parte.
Mai ai si alte optiuni, LUK, Exedy, mai ieftine.
Manopera e bine sa o faci undeva unde au mai avut de schimbat ambreiaje la Suzuki.

2000 de lei e obraznicie, ca sa nu zic hotie curata.

Offline enicky

« Răspuns #5 : 18.Iun.2019, 12:37:30 p.m. »
Multumesc de sfaturi.
   N.p.c ! 
Chestia cu "se merita" este relativa si nu-si asuma nimeni sa-ti vanda gogosi(daca e,  sau nu e mai bine!).
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline NicNic

« Răspuns #6 : 18.Iun.2019, 02:07:05 p.m. »
Multumesc de sfaturi. Pe scurt, intrebarea era daca este mai OK sa punem kit de origine. Cand vorbeam de costuri stiu ce spun, la reprezenta mi-au cerut 1000 roni manopera, iar kit-ul de origine 2000 roni. Deci? Cum este mai bine? Poti sa ai incredere sa-l schimbi la un alt service decat reprezentanța? Preturile sunt mai mici la aftermarket dar merita?

Cam aceleasi preturi (2000 + 1000) au fost primite de mine de la o reprezentanta Suzuki, cand a trebuit sa inlocuiesc ambreiajul la SX4 (adica SUVI -  :))
Evident ca mi s-a parut foarte scump si am solicitat sa ma duc cu piesele mele.  In replica, cei de la reprezentanta mi-au spus ca pot pune si ei piese OEM sau AM (after market), la cerere. Asa ca am ales Exedy, fiind aceeasi marca/model ce se echipeaza din fabrica. Lucru recunoscut chiar de reprezentantul service-ului.
La final, costul total a fost circa 1200 lei (manopera plus piese).
Recomandarea mea ar fi sa incerci sa cumperi si piesele si manopera din acelasi loc. Este cel mai bine in cazul in care ar fi probleme ulterioare (sa nu "fii facut ping-pong" intre furnizorul de piese si cel de manopera)

Despre calitatea lucrarii, eu ma declar partial multumit. Din cauza ca dupa inlocuirea ambreiajului, masina a capatat o vibratie semnificativa, transmisa spre caroserie de la grup motopropulsor. Am revenit in service pentru remedierea lucrarii, s-a ameliorat putin, dar masina nu a mai fost ca la inceput ...  :(
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline bisti

« Răspuns #7 : 18.Iun.2019, 02:11:16 p.m. »
Eu m-am lamurit cu pretul la reprezentanta cand am cerut cotatie la parbriz.
Aceeasi marca (OEM) costa la reprezentanta 1600 lei fara montaj, in timp ce la un service specializat pe parbrize costa 750 cu tot cu manopera.

Offline NicNic

« Răspuns #8 : 18.Iun.2019, 02:19:12 p.m. »
Corect, @bisti.
Kitul de ambreiaj parca era vreo 1200 lei la reprezentanta (doar placa si disc).
Acelasi lucru, dar pus intr-o cutie pe care scrie Exedy si nu Suzuki, vandut cu factura de reprezenta, a costat 450 lei.

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline suzukisplash

• Newbie
  • *
    • Timisoara
« Răspuns #9 : 18.Iun.2019, 03:53:10 p.m. »
Ideea este urmatoarea: doresc sa schimb kit-ul in reprezentanta cu piese originale dar nu la pretul cerut de ei. Ca atare, am contactat o alta reprezentanta si pretul a fost cu mult mai mic: 1300 kit origine, 560 manopera. Cred ca, este mai OK, ce spuneti?
  • Suzuki Splash