Autor Subiect: Ridicari auto... poate fi urmatorul razboi de 100 de ani?  (Citit de 14852 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
Re: Ridicari auto... poate fi urmatorul razboi de 100 de ani?
« Răspuns #90 : 01.Iul.2010, 12:58:12 p.m. »
Si eu ascult radio in masina, 90% din timp. Insa doar muzica. Stiri - prea putin spre deloc. :) Deci poate trebuia "promovata" pe mai multe medii stirea respectiva.

Multumesc pentru urare!
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline Laurentiu

« Răspuns #91 : 01.Iul.2010, 01:41:30 p.m. »
Deci poate trebuia "promovata" pe mai multe medii stirea respectiva.
Dumnezeu iti da dar nu-ti baga si-n traista. ;)

Posturile de radio private, n-au nici un interes sa anunte ceva daca nu li se da "tainul".
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Leutz

« Răspuns #92 : 09.Aug.2010, 03:24:02 a.m. »
Iata ce am primit acum cateva zile pe mail:

"Buna ziua

In situatia neplacuta in care nu gasim masina in l o cul unde am lasat- o putem lua in c o nsiderare d o ua ip o teze: este v o rba despre un furt sau a f o st ridicata. De cele mai multe ori, al doilea caz este cel mai probabil. Pentru confirmare, este bine sa ne adresam Brigazii de Politie Rutiera sau Politiei Comunitare din sectoarele 1, 2, 3, 4 sau 6, in functie de sectorul unde a fost parcata masina (in sectorul 5 nu se ridica masini). Va rog sa regasiti mai jos adresele unde sunt depozitate masinile si numerele de telefon la care puteti suna.

Ø       Sectorul 1: Aleea Matelotilor nr 31-43.                               Numere de telefon: 021.9544 / 021.667.67.72

Ø       Sect o rul 2: L o calitatea Afumati, Str Fabricii nr 2, jud Ilf o v.   Numere de telef o n: 021.310.44.90 / 021.240.51.91 / 021.240.15.70

Ø       Sectorul 3: Soseaua Dudesti-Pantelimon nr 2-6.                Numere de telef o n: 021.9543 / 021.9640 / 0761.118.976

Ø       Sect o rul 4: Bulevardul Metalurgiei nr. 69-71.                      Numar de telefon: 0374.220.020

Ø       Sect o rul 6: Str Manastirea Varatec nr 16-18.                     Numar de telefon: 021.9546

Este indicat sa va deplasati cat mai repede la locul unde este depozitata masina pentru ca taxele de depozitare sunt foarte mari. De exemplu, pentru sectorul 1, taxele sunt urmat o arele:

-          taxa de ridicare: 238 lei
-          taxa de transp o rt: 238 lei
-          taxa de dep o zitare prima zi: 357 lei

Suma totala se ridica la 833 lei. In cazul in care nu mergeti sa recuperati masina in ziua in care a fost ridicata, pentru a doua zi de depozitare mai platiti inca 478 lei. Indiferent daca d o riti sa faceti c o ntestatie sau nu, legea o bliga la plata taxel o r pentru recuperarea masinii.

In Sectorul 2, veti plati in total (fara amenda) 523,6 lei, iar pentru fiecare zi de depozitare in plus 180 lei.
In Sectorul 3, veti plati in total (fara amenda) 550 RON si 150 RON pentru fiecare zi in plus de depozitare.
In Sectorul 4, veti plati in total (fara amenda) 476 RON si cate 297,5 RON pentru fiecare zi in care masina este depozitata, incepand cu a doua zi. In acest sector, insa, nu se percepe taxa de depozitare pentru primele 24 de ore.
In Sectorul 6, veti plati in total (fara amenda) 570 RON, plus 220 RON pentru fiecare zi in plus de depozitare.

Atunci cand mergeti sa ridicati masina, se va incheia un proces verbal de receptie a autorismului. Este bine sa examinati cu atentie masina si, numai dupa aceea, sa semnati procesul verbal de receptie a masinii, intrucat parcurile unde sunt depozitate masinile ridicate sunt, in general, in locuri slab iluminate. Ca urmare, daca este seara, este greu de observat daca s-au produs avarii la masina in timpul ridicarii si transportului.

In cazul in care considerati ca ati parcat intr-un loc permis si doriti sa faceti contestatie, nu semnati procesul verbal intocmit de agentul Politiei Rutiere la sediul firmei si mergeti a doua zi la Politia Rutiera, unde vi se elibereaza un proces verbal completat de mana. Urmeaza ca apoi sa va deplasati la Judecatoria Sectorului in care vi s-a ridicat masina cu procesul verbal in original, copii ale acestuia si ale cartii dumneavoastra de identitate. Aici depuneti o contestatie si, daca apreciati ca agentul de politie care a dispus ridicarea masinii a luat o masura abuziva, puteti face si plangere penala impotriva lui. Este indicat sa va demonstrati nevinovatia cu martori sau poze de la fata locului.

In plangere trebuie sa solicitati in mod clar anularea punctelor de penalizare, anularea amenzii de la politie, inapoierea taxei de ridicare si, eventual depozitare, plus dobanzi - termenele la judecatorie sunt foarte lungi. De asemenea, puteti sa nu platiti amenda si sa asteptati rezultatul procesului. In cazul in care faceti plangere penala imp o triva agentului de p o litie, puteti cere si daune m o rale.

Va multumesc

C..........................
Consilier Vanzari"
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline VAXXi

« Răspuns #93 : 09.Aug.2010, 01:13:56 p.m. »
Grea boala cu ridicarile astea, intr-adevar.

Am patit-o pana acum de 2 ori, o data in Ploiesti cand plateam niste impozite (s-au miscat chiar cu talent, pe-o straduta ingusta in nici 15 minute au saltat-o), si o data in Bucuresti sectorul 6. Daca in primul caz era vina clara (eram chiar sub semnul de stationare interzisa), in al doilea era foarte discutabil: parcasem la bordura intr-un sir de multe alte masini, doar ca s-a intamplat sa fiu ultimul si cu putin sub inceperea interdictiei de stationare. Langa mine era un ditamai camionul care bloca cu fundul toata banda 1, da' ala nu incape pe platforma presupun.

In Floreasca am vazut si eu o tanti careia ii ridicasera masina tot de pe "spatiul verde", cum a fost masina pozata acum cateva pagini pe topic. Era disperata femeia, nu stia ce sa faca, unde sa sune; cand a aflat cat costa ridicarea (800 si ceva de lei, pe sectorul 1) mai sa izbucneasca in plans... in fine, neplacut. Foarte amuzant insa ca si preturile de ridicari variaza proportional cu "nivelul" sectorului, la 1 e 833 lei pe cand la 4 e 476 lei  :)

Masura e stupida, oricum; blocheaza o banda cat ridica masina, incurca traficul, exista riscul sa strice ceva pe la masina (in cazul de mai sus, n-ajungea bratul platformei la masina si-au tras-o pe iarba pana a ajuns bratul la masina- cine stie cum or fi prins sufa de ea). Nu-i vad rostul decat daca respectiva masina blocheaza circulatia, o cale de acces sau un loc de parcare platit. In rest, pune-i nene fieru' pe roata sau amenda in geam si gata!

Pretul amenzii e mare oricum, dar atentie: nu amenda rutiera e mare (4-5 puncte amenda) ci banii aia dati pentru ridicare si stocare. Iar banii aia in tipica smecherie romaneasca nu se duc la primarie, ci in bugetul SRL-ului care face ridicarile. Pe S6 se ocupa "SC ILCOR AUTO ECO SRL", o firma inregistrata in 2008 care-a avut 193255 lei profit doar pe 2008 (ca 2009 nu e afisat inca pe mfinante.ro). Pentru 2 parcari aiurea intr-o tara europeana am platit 25 respectiv 30 de euro, fara sa imi ridice masina; la noi platim intre 100 si 200 euro. Halal.

Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline WayOfLife

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2846
  • Gen: Bărbat
  • Fuffy POWER! - 0724.19.64.19
« Răspuns #94 : 09.Aug.2010, 03:00:08 p.m. »
......; la noi platim intre 100 si 200 euro. Halal.

Pai ce? Nu stiai ca romanii are "bani"? Care este? Ne scaldam in fel de fel de giuvaeruri false-pretioase si munti de aur coclit.
4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!
2 roti: DHS Climber 2642 Full Suspension

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #95 : 29.Nov.2010, 05:15:06 p.m. »
A aparut o Asociatie care apara drepturile soferilor, in special impotriva ridicarilor abuzive.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline hubbabubba

« Răspuns #96 : 11.Dec.2010, 11:42:46 a.m. »
Am inceput week-endul cu o dimineata maxima  :-)). Imi permit sa rad pentru ca din fericire am scapat/pastrat ca prin urechile acului, atat eu cat si Suzi: ea de ridicare, eu de o suma considerabila  :D. Mda, deci la ora 8.20 au vrut sa-mi ridice masina (cand am coborat era sigilata si cu fiarele puse pe fata) pentru ca o aveam parcata pe trotuar si NU lasasem 1 m pentru pietoni. M-au intrebat daca-i a mea, si odata cu confirmarea au disparut si fiarele + sigiliul de pe ea. M-au chemat la masina cei 2 agarici ce se ocupau de hartogaraie ... doar ca, eu eram oarecum in pijamale si doar cu cheile dupa mine, fara acte si eventuali bani de spaga  :D. Am urcat, mi-am luat toate cele, m-am dus la masina lor si dupa ce le-am zis ca totusi nu-mi doresc ca primele puncte de amenda sa le obtin pentru o parcare neregulamentara, s-au indurat si au concluzionat ca reusim sa ne intelegem: "bine, mergeti la masina si bagati si dvs ceva in talon sa rezolvam". M-am conformat, am dat 100 ron si-am scapat .. relativ ieftin #:-S. Noroc cu vecina ce m-a anuntat  :happy:
What goes around comes around ...

Offline sanduraveica

« Răspuns #97 : 11.Dec.2010, 12:16:40 p.m. »
       Nemernici, erau pusi pe luate, fara rusine, cu tupeu, te-a vazut si singura, firme de imbogatit javre ordinare. Stau in 6 si vad ca ridica astia intr-o veselie. Nu blestem da' sa dea...... >:)
  • Ignis

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #98 : 11.Dec.2010, 04:15:51 p.m. »
Eu daca eram in locul tau le ziceam "Bine,ma duc pana la masina sa bag ceva in talon" si o taiam de acolo.Ce puteau sa-ti faca?Jigodii ordinare..
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline WayOfLife

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2846
  • Fuffy POWER! - 0724.19.64.19
« Răspuns #99 : 13.Dec.2010, 09:07:27 a.m. »
Eu daca eram in locul tau le ziceam "Bine,ma duc pana la masina sa bag ceva in talon" si o taiam de acolo......

... in pijama??? :D Andrei daca faceai tu treaba asta era ceva de vazut! =))
4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!
2 roti: DHS Climber 2642 Full Suspension