Ma bag si eu in vorba
Din punctul meu de vedere, problema
nu este ca trebuie sa platim, atunci cand gresim. Dimpotriva, peste tot in lumea civilizata, incalcarea legilor sau a regulamentelor se plateste! ...si se plateste astfel incat sa simti ca ai gresit, sa nu mai faci si a doua oara.
Problema, la noi, este alta: Atunci cand gresim si suntem sanctionati, banii nu ajung acolo unde ar trebui, adica in "visteria" statului, pentru a fi utilizati in scopuri "nobile", sau macar "decente" ...Nu! ...atunci cand gresim si suntem sanctionati, nu facem altceva decat sa umflam conturile unor derbedei, unor cocalari nenorociti care, organizati in structuri mafiote de tip "caracatita", au adus tara acolo unde este...
si cazul firmelor care fura masinile parcate ilegal este cat se poate de elocvent (uite un exemplu de gaura neagra unde ajung acesti bani:
http://www.suzuki-club.ro/forum/cafenea/aici-sunt-banii-dumneavoastra!/ ).
Da, sunt multe cazuri in care nesimtirea celor care parcheaza in
anumite locuri este imensa ..mai mare decat aceasta nesimtire este, poate, doar pericolul pe care il reprezinta ceea ce fac... Nu mai departe de azi s-a intamplat sa-mi apara in fata masinii,
pe trecerea de pietoni, un copil de 10 - 12 ani, care mergea pe langa bicicleta. De ce nu l-am vazut, cand a pus piciorul si a inceput sa se deplaseze pe trecerea de pietoni? Pentru ca un "tanc" imens ocupa cam un sfert din latimea ei (nu se vedea nimic dupa el!). De ce am oprit, totusi? va las sa ghiciti
Pe de alta parte insa, nu cred ca este vreunul dintre noi care macar
o data sa nu fi incalcat legea (chiar mergeti cu 50 la ora, tot timpul, in localitate?). Si eu caut un loc unde sa stationez legal (si de multe ori il gasesc la cateva sute de metri), dar nu pot sa nu recunosc ca macar o data
s-a intamplat sa stationez intr-un loc nepermis, dar am avut grija:
- sa nu o las in proximitatea unei treceri de pietoni;
- sa nu o las intr-o curba cu unghi mic, sau in intersectie;
- sa nu blochez trotuarul, lasand loc suficient sa se poata trece cu caruciorul pentru copii sau scaunul pentru invalizi;
- sa nu blochez alta masina sau iesire din curte / garaj
- sa nu obturez vreo banda de circulatie
Repet, sunt totusi convins ca "la rigoare", mi s-ar fi putut ridica masina, macar o data... si mai sunt convins ca acest lucru este valabil pentru cei mai multi dintre noi