Autor Subiect: Ridicari auto... poate fi urmatorul razboi de 100 de ani?  (Citit de 14848 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline coq

Vesnicul razboi intre cetateanul de rand al acestei tari mizere* si serviciul de salubrizare + administratia  domeniului public + alte oficialitati din minuanata noastra urbe infloritoare. Da acest razboi poate fi botezat (cu succes zic eu) ca fiind razboiul nostru de 100 de ani... ce numai Anglia si Franta sa se "laude"? Avem si noi razboiul nostru... ce daca nu se aseamana cu originalul decat la denumire...  unul din cele multe de fapt... impotriva oficialilor si din care evident pierdem noi. Noi nervosi ei calmi, noi platim taxe ei ne iau bucurosi banii... avantaj ei. Noi cu pieptul dezgolit, ei la costume, noi cu pumnul ridicat si gura mare, ei tacuti dar cu pix si legea de partea lor... avantaj ei din nou... mda elegant ce sa zic.

Ma refer acum la serviciul de salubrizare al sectorului 2 care printre altele sunt insarcinati si cu ridicarea masinilor parcate neregulamentar pe raza acestui sector, se pare ca doar din gunoi nu mai ies cine stie ce bani plus ca na... capitala este super super curata, plina de verdeata si floricele, spatii de joaca pentru copii, caini, pisici, batranei, s.a.m.d. ce sa mai zic... caprioarele zburda vesele prin padurile de la marginea urbei... iar ei... chiar nu mai au ce face asa ca si-au mai gasit o ocupatie. Ieri seara cand am ajuns acasa (am mai postat si la intalniri din Buc), nu am mai gasit masina, ce sa zic poate ca o meritam si eu era parcata in apropierea unei treceri de pietoni pe str. Vatra Luminoasa... cum am mai spus si ma repet am sunat la 112 si am castigat o excursie in Afumati la numai 524 ron cu "all inclusive", ieftin am zis eu... mai vreau  :D

Iar astazi dimineata imi repetam incontinuu "me and my big mouth" deoarece am parcat de aceasta data pe alta strada Str. Maior Coravu (o strada paralela si cu ceva distanta intre cele doua) unde circulatia este cu mult redusa strada mai mare, m-am uitat atent sa nu mai fie trecere de pietoni etc. Am coborat dimineata in drum spre servici (in jur de ora 9:00) cu gandul sa o iau de acolo si sa o ascund in munti... (intre blocurile gri) cand ce sa vezi... surprize surprize, numai ca nu era gazda emisiunii aka Andreea Marin... dar nu mai era nici masina... si zic mai sa fie, cred ca in acel moment daca ar fi fost prin preajma "persoana potrivita" si ar fi vazut fata mea cu siguranta m-ar fi recrutat la casting pentru noua serie Pacala se intoarce.

Stateam ca in filmele cu prosti ma frecam la ochi si incercam sa compilez am deschis "task manager" unde am observat ca procesorul era full cu tot soiul de servicii... dupa care a urmat binecunoscutul ecran albastru si sun din nou la baietii cu pricina. Convorbirea din respect pentru voi nu o pot descrie, prietenii stie de ce, dar s-a lasat cu salutari domnului, doamnei, strangeri de maini... in usa... si pot incheia cu cele mai calde urari posibile sa-i arda focul... mai calde si sincere de atat nu stiu a exista. Va dati seama nu-mi venea sa cred oamenii au venit cu chef de munca, i-am intrebat la ce ora au ridicat-o si mi-au raspuns ca pe la 8 si un sfert, la care eu i-am intrebat din nou daca tot asa de prompt se achita si de cealata sarcina a lor (vezi gunoiul)... dar nu am primit raspuns.

In fine de rezolvat nu cred ca vom rezolva vreodata ceva, am deschis acest topic mai mult pentru a ne descarca si cine stie... poate gasim ceva "chichite nebanuite" in lupta cu ei. Atata timp cat parcari nu se vor face deoarece ca si afacere este muuult mai practic sa ridici masini decat sa primesti cativa leuti pe luna pentru parcari. Pentru cei care patesc acest lucru (nu dorim la nimeni... dar la un moment dat este inevitabil), pe raza sectorului 2 masinile ridicate sunt depozitate in Afumati imediat dupa ce cobori al 2-lea pod (peste centura), este undeva pe partea stanga intre nu stiu ce firma si un sediu Dacia. Strada se numeste Fabricii si poti trece cu usurinta de ea daca nu esti atent. Cand vi dinspre Urziceni exista o pancarda vizibila dar invers cand vi dinspre Bucuresti... nu, asta ca sa ne convingem inca odata ce capete luminate au, de parca toti care vin sa-si ridice masinile vin din afara Bucurestiului DOH. Taxa daca te duci in aceeasi zi este dupa cum am mai spus de numai 524ron iar in "all inclusive" mai intra 4 puncte amenda si 3 puncte penalizare. Stationare 200 ron/zi... dar este bine pazita in banii astia.

Ehh cam astea ar fi, acum am vazut cat am scris... macar m-am descarcat ;) daca imi mai aduc aminte de ceva... pana atunci Noapte buna Romanie... somn usor...
A relatat de la fata locului Pacala
« Ultima Modificare: 23.Iul.2009, 08:19:14 p.m. de coq »
Suzuki Grand Vitara 1.9 DDIS | 129 CP | full-time 4WD | Cat's Eye Blue |

Offline WayOfLife

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2846
  • Gen: Bărbat
  • Fuffy POWER! - 0724.19.64.19
Re: Ridicari auto... poate urmatorul razboi de 100 de ani?
« Răspuns #1 : 23.Iul.2009, 04:43:59 p.m. »
Parerea mea legat de chestia asta este ca nu au voie sa ne ridice masinile in momentul in care noi nu am luat la cunostinta acest lucru, gestul care il fac ei, eu il numesc furt calificat si deposedare de bunuri personale si AR TREBUI pedepsit cu inchisoarea.Dar stai...cine detine inchisoarea....aaaaa da...parca stiu..Dar stai..cine face legea...aaaa da parca stiu..Ma las pagubas.
Este foarte trist acest lucru si noi stam aplecati (bend over contribuabilule) si il acceptam.si il acceptam cu portofelul.Si e trist.Acceptam sa ni se fure masina si sa platim taxa de recuperare.
Am cunoscut oameni a caror masina a fost ridicata aiurea de pe o strada unde nu exista nici un semn cu oprirea/stationarea/aruncarea cu privirea interzisa.A vrut sa dea in judecata statul dar bugetul nu i-a permis sa isi angajeze un avocat capabil.Si e trist.Atunci cand se ridica o masina trebuie aratate si niste dovezi, corect?DE CE MI-ATI RIDICAT MASINA?Pentru ca...........(si aici primim o explicatie mai mult sau mai putin capabila din partea unui functionar mai mult sau mai putin capabil).Urmatoarea intrebare ar trebui sa fie/si este in multe cazuri cererea dovezilor.Si niste dovezi veridice nu niste explicatii de genul:pai era semn acolo si un aveati voie..etc....Si chiar daca acela ar fi raspunsul proprietarul tot trebuie anuntat ca va ramane fara bunul lui PERSONAL.
Ce ma supara cel mai tare este faptul ca ai nostri ca brazii nu sunt in stare sa faca o baza de date de asigurare si niste proceduri care sa se aplice in cazul in care, in urma neatentiei, suntem loviti de un autoturism cu numere straine -sa zicem Bulgaria- si noi va trebui,eventual, sa ne mai si reparam masina.In cazul in care vinovat este bulgarul si noi vom dori sa ne reparam masina pe asigurarea vinovatului vom constata ca nu putem.Sau vom putea FOARTE FOARTE GREU in cazul societatilor de asigurare foarte mari.Si atentie ca nu vorbesc de Casco aici, ca nu-s nebun sa platesc 100Euro franciza (Exceptie Cristy :P dar cred ca nici tie nu ti-ar conveni) degeaba pentru ca cineva nu e in stare sa roteasca un colac.
Tragand o linie la cele spuse mai sus ajungem la concluzia ca ai nostri nu sunt in stare sa apere interesul national, sa apere si sa ajute cetatenii CONTRIBUABILI in momente delicate dar sunt in stare sa ne fure masinile si sa ne mai ceara si bani pentru a le primi inapoi.

Daca am gresit cu ceva in acest post sau daca am deranjat pe cineva imi cer scuze dar ceea ce a patit @coq , au patit multi altii si o vor pati si mai multi de-acum incolo este inadmisibil pentru o tara care are pretentia la "curatenia sociala" din U.E.

Toate cele bune
Un cetatean infuriat aka WayOfLife in my soul 'cause in Romania the way is stolen...
4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!
2 roti: DHS Climber 2642 Full Suspension

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #2 : 23.Iul.2009, 04:45:23 p.m. »
Sfatul meu ,este, sa te duci acum si sa o lasi parcata pe Colentina, in dreptul magazinului Obor, fiindca nici acolo nu se ridica.Poate a 3 a oara reusesti :D :D :D
Go Terios!!!:)

Offline coq

« Răspuns #3 : 23.Iul.2009, 04:53:22 p.m. »
Ma crezi ca nu mai am curaj sa incerc?  :D
Ar mai fi o solutie am ochit tot pe strada cu pricina de unde au ridicat-o ultima data un copac mare si stufos si cu crengi groase destul de jos pozitionate daca o parchez acolo sa zicem ca ar mai ramane spatiu intre plafon si crengi aproximativ 20cm... si ma gandesc sa vad de acolo cum o mai ridica... repet copacul este mare mare si stufos. Ce or sa faca, taie copacul sau se lasa bagubasi?
"WayOfLife" ce spui tu se intampla in tarile cu apa calda... la noi este "land of opportunities"... vai de noi

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #4 : 23.Iul.2009, 05:04:18 p.m. »
...Si mai poti venii pe Transalpina :D?
Go Terios!!!:)

Offline Leutz

« Răspuns #5 : 23.Iul.2009, 05:24:26 p.m. »
Socrul meu i-a dat in judecata pentru o chestie de-asta. Nu mai stiu detaliile, ca e ceva timp de-atunci ... dar din amintiri:

- firma trebuie sa prezinte dovezi CLARE cu masina parcata neregulamentar, respectiv poze sau alte dovezi (martori ... etc). Ziceai ca a doua oara ai fost foarte atent sa fie totul in regula cu parcarea. Daca din ce ti-au aratat nu rezulta CLAR contrariul trebuie sa-ti anuleze amenda plus ... daunele pe care le va stabili legea. Deci daca esti absolut sigur de felul in care ai lasat-o ... shhhho pe ei !!

La socru'meu s-au intamplat doua chestii importante care demonstreaza foamea si nemernicia acestor "societati comerciale":
- i-au prezentat dovezi incomplete, in scopul inducerii in eroare (i-au aratat in prima faza un set restrans de poze, din care nu reiesea clar daca a fost sau nu parcata ilegal, dar se putea interpreta ca da). Noroc ca a intrat tare in ei ... si pana sa se miste aia, i-a prins cu alte poze pe care tocmai le sustrageau/ascundeau din dosar care aratau clar unde se aflase masina de fapt.
- dupa ridicare masina prezenta zgarieturi multiple si profunde (care au necesitat revopsire totala), pe care nu le avea inainte, fapt confirmat de chiar de pozele facute de angajatii firmei la ridicarea masinii. Ce idioti.

SI TOTUSI, cu aceste lucruri evidente in fata ochilor, nesimtirii inca pretindeau cu nemernicie amenda si banii de depozitare. Asa cred ca fac cu toti ... si daca nu esti la fel de nesimtit ca ei sau jumate nebun cedezi si le faci punga groasa gunoierilor.
In sfarsit, socru'miu nu e nici una nici cealalta, dar au nimerit prost momentul baietii  :D tocmai iesise la pensie si era mort de oftica ... ca n-avea ocupatie si statea acasa toata ziua. Prin urmare cu cea mai mare placere si-a omorat timpul si energia creatoare cu un proces  =))

Asta e, nu-i solutia cea mai buna ... dar macar din cand in cand daca ar mai aparea cate unul de-asta, le-ar mai scade si baietasilor tupeul.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline Cristi

« Răspuns #6 : 23.Iul.2009, 05:36:15 p.m. »
Pentru a evita asemenea evenimente pot veni doar cu niste sugestii, in cazul in care parcarea legala este absolut imposibila:

1. Daca parchezi masina intr-un loc in care banuiesti ca ti-o poate ridica, scoate-i numerele de inmatriculare!

Este perfect legal, atata timp cat nu mergi cu ea asa. Asta e pe ideea ca ei nu se vor complica prin a o ridica, deoarece nu pot identifica proprietarul usor, si implicit a incasa banii, plus ca se pot trezi cu proces.

2. Incearca sa o parchezi intr-un loc imposibil de ridicat.

Exemplul copacului este bun. Dar mai poti incerca sa lipesti o roata a masinii de un gard, stalp, copac, sau un alt corp ce nu permite accesul la roata sau nu permite ridicarea. Poti incerca si sa parchezi pe trotuar, in special daca stii ca utilitara lor nu poate intra dupa tine sau nu are acces din cauza masinilor parcate la bordura. De asemenea parcarea pe o straduta prea ingusta pentru platforma lor este ok.

3. Alarma cu pager.

Atata timp cat esti in raza pagerului, ar trebui sa poti afla imediat ce se intampla ceva cu masina ta. Cand suna insistent, poti cobora si opri ridicarea. Te vei alege doar cu amenda.

Oricum, trist ce ti s-a intamplat. Cel mai trist este ca nu fac locuri de parcare, insa au pretentii de ridicare a masinilor  X-(
- Kizashi Sport M/T
- ex SX4 1.9 DDis, 4WD @ 143 BHP
- ex Jimny Cabrio

Offline coq

Re: Ridicari auto... poate fi urmatorul razboi de 100 de ani?
« Răspuns #7 : 23.Iul.2009, 08:51:55 p.m. »
Mda ce sa spun nu mai avea nici un sens sa ma iau de guler cu ei (ma refer la cei de la Supercom), sa le mai cer dovezi si restul pentru ca din start admit ca am parcat neregulamentar, daca ne-am lua dupa semne pe artere circulate unde intalnesti astfel de semne cred ca in proportie de 80% locurile respective nu-ti permit stationarea. Da incalc legislatia in vigoare privind stationarea... dar o fac fortuit deoarece nu avem locuri de parcare, nu am eu un fetish sa parchez unde este interzis. Ce ma enerveaza pe mine si nu stiu cate alte sute de mii este faptul ca ei stiu asta si profita, ar trebui sa faca un fel de selectie intre cei care incalca si cei care incalca in mod grosolan. De exemplu niciodata nu am parcat pe trecere de pietoni, sau unde stanjeneste traficul, sau sa blochez pe altul sau garaje, intrari s.a.m.d. Iar la mine in zona sunt trotuare mici, daca eu parchez pe trotuar nu mai au pietonii pe unde sa mearga nici mie nu mi-ar convenii ca pieton sa fac slalom cand pe trotuar cand pe strada si uite cu toate astea sunt masini parcate asa in zona si pe alea nu le ridica... in fine.

Am incercat astazi sa intru in vorba cu angajatii de pe acolo poate aflu ceva amanunte, dupa ce criterii se ghideaza cand le ridica cam cum fac raziile, daca au un program anume... dar cum era de asteptat nu am putut afla prea multe. Toti imi spuneau acelasi lucru ca politia le spune pe cine si de unde sa-l ridice. Nu mai zic de angajatii mai marunti de pe acolo ca se plangeau ca nu si-au mai luat salariu de 2 luni si zic cum domne asa la cate ridicari faceti zilnic si la cati bani se platesc pe stationare ridicare etc. unde se duc banii? Oricum cea mai plauzibila solutie pe moment mi se pare cea cu parcarea intr-un loc (care evident va fi greu de gasit), in care sa faci imposibila ridicarea.

Offline dragon

« Răspuns #8 : 23.Iul.2009, 09:50:32 p.m. »
Eu vin cu o intrebare pentru aia ce ridica masinile!Interlopilor le ridica masinile? :-/
  • Suzuki SX4 1.9 DDIS
Memento mori!

Offline anyd

• Hero Member
  • Mesaje postate: 732
« Răspuns #9 : 23.Iul.2009, 10:25:24 p.m. »
Sigur ca nu le ridica... :)