Autor Subiect: Achizitie Suzuki Grand Vitara (5 usi)  (Citit de 6038 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Razvan1302

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
  • Gen: Bărbat
    • Iasi
Achizitie Suzuki Grand Vitara (5 usi)
« : 24.Mai.2019, 08:58:19 a.m. »
Bună ziua, sunt nou pe forum si as dori de la detinatori & cunoscatori ce motorizare e mai buna pentru un grand vitara (2009-2011) 1.9DDiS & 2.0 benzina respectiv 2.4 benzina, cutie manuala sau cutie automata....

Masina va fi 70% oras / 20% munte / 10% Romania - Germania

Poate s-a mai discutat subiectul dar probabil s-a postat acum ceva timp (ani) ....
« Ultima Modificare: 24.Mai.2019, 02:50:07 p.m. de toma »
  • Opel

Offline Leutz

Re: Achizitie Suzuki Grand Vitara (5 usi)
« Răspuns #1 : 24.Mai.2019, 05:48:05 p.m. »
Pai cea diesel ar trebui sa fie exclusa din start, din motive de grija pentru mediu si din motive de mentenanta.

Dintre 2.0 si 2.4, depinde de ce vrei sa faci cu ea si de taxele pe care vrei sa le platesti. Ambele sunt foarte fiabile. Cel de 2.4 a fost pus pe versiunile post-facelift si l-a inlocuit pe cel de 2.0. Deci masinile cu 2.4 o sa fie ceva mai noi.
de asemenea, motorul de 2.0 s-a vandut in volume mai mari la nivelul grupului Suzuki si sunt sanse mai mari sa gasesti piese. Cel de 2.4 a fost ceva mai rar.

2.0 este adecvat pentru utilizare moderata, dar nu suficient daca vrei bagi piciorul in ea mai tare (fie pe sosea fie in afara ei).

Daca vrei automata, din cate stiu au fost doar cutii clasice in 4 trepte pentru motoarele in 4 cilindri. Doar versiunile v6 (prestige) au avut cutii in 5 trepte. Deci o sa fii penalizat un pic la consum si finete. Oricum, cutia in 4 trepte, antica fiind, e simpla si fiabila.

Daca vrei manuala, cutii clasice in 5 trepte. Simple si fiabile.

Evident toate cele de mai sus se aplica daca masina a fost bine intretinuta si servisata.

Eu unul, dat fiind faptul ca masina va fi SH, as merge pe varianta cea mai putin riscanta: benzina + manuala. Preferinta mea ar fi motorul de 2.4, dar asta e absolut subiectiv.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline Razvan1302

• Newbie
  • *
    • Iasi
« Răspuns #2 : 24.Mai.2019, 07:15:41 p.m. »
Multumesc de raspuns.

In legatura cu taxele (impozit & asigurari ) nu va fi o problema, stiam ca 2.0 este in 16v si 2.4 in 6v ... 16v stiu ca e putin problematic (motoarele in 16v in general) .

Pe 2.4 nu am gasit cutie automata doar pe 2.0.
De consum ce sa va intreb, are nevasta un opel 16v si pot sa va zic ca mananca 13-14% in oras (Iasi) si un 2.0 GTS diesel ia 11.5-12 pe oras, deci la un 2.4 ma astept un 15-16% pe oras.

Dintre 2.4 (6v - cica ar fi cele mai bune) si 2.0 (16v) care e cel mai fiabil motor ?  De unde stiu care cutie automata e in 4 trepe si care e in 5 ?
  • Opel

Offline Razvan1302

• Newbie
  • *
    • Iasi
« Răspuns #3 : 25.Mai.2019, 08:50:01 p.m. »
UP (ALTE PARERI)
  • Opel

Offline shpeedy

« Răspuns #4 : 25.Mai.2019, 10:02:40 p.m. »
Fara suparare, dar simt nevoia sa intreb - ai proprietatea termenilor?!

16v inseamna 16 valve / supape = sunt chestiile alea in forma de 'T' care se deschid si se inchid in camera de ardere permitand admisia amestecului carburant, respectiv evacuarea; in cazul de fata, 16 inseamna ca sunt 4 la numar pe un motor cu 4 cilindri.

6v este de fapt V6 si se refera la arhitectura motorului - 6 cilindri-in-V.

In cazul de fata, atat motorul 2.0, cat si cel 2.4 sunt amandoua motoare 4-in-linie (adica cu 16v, mai pe inteles), ele facand chiar parte din aceeasi familie de motoare - J2xA/B, deci nu vad de unde diferente de fiabilitate. Benzinarul aspirat de la Suzuki este, in general, apa-paie-si-bataie...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Razvan1302

• Newbie
  • *
    • Iasi
« Răspuns #5 : 02.Iun.2019, 10:42:20 a.m. »
Fara suparare, dar simt nevoia sa intreb - ai proprietatea termenilor?!

16v inseamna 16 valve / supape = sunt chestiile alea in forma de 'T' care se deschid si se inchid in camera de ardere permitand admisia amestecului carburant, respectiv evacuarea; in cazul de fata, 16 inseamna ca sunt 4 la numar pe un motor cu 4 cilindri.

6v este de fapt V6 si se refera la arhitectura motorului - 6 cilindri-in-V.

In cazul de fata, atat motorul 2.0, cat si cel 2.4 sunt amandoua motoare 4-in-linie (adica cu 16v, mai pe inteles), ele facand chiar parte din aceeasi familie de motoare - J2xA/B, deci nu vad de unde diferente de fiabilitate. Benzinarul aspirat de la Suzuki este, in general, apa-paie-si-bataie...

Nu mai ajutat cu nimic prietene, "apa paie si bataie" nu am nevoie de "vb stravechi" am nevoie de cunoscator care motor este mai fiabil si se gasesc piese mai usor (noi & vechi) nu ma intereseaza de consum. Vreau sa stiu de care motor sa ma feresc.

1.9 DDiS vs 2.0i vs 2.4i      (Instalatia GPL sare din schema nu cred ca isi are rostul si nu cred ca e ok tinand cont ca iti mananca din spatiul liber din portbagaj)
  • Opel

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #6 : 02.Iun.2019, 11:46:39 a.m. »
Parca dieselurile erau unu peugeot si altul renault, dar nu stiu generatiile
Motorul de 2.4 am auzit ca e fiabil dar sa te astepti la un consum mare
De 2.0 cred ca @ulise stie mai multe
Inca un sfat vezi cum e cu rugina pe la incheieturi si podea, suzucele au avut intotdeauna probleme cu tabla
Ti-am dat pm cu nr unui inginer suzuki poate te lamureste mai competent
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

The following users thanked this post: Razvan1302

Offline Leutz

« Răspuns #7 : 02.Iun.2019, 05:17:23 p.m. »
Ambele motoare sunt bune, stai linistit. Indoielile in privinta asta nu-si au rostul. Ce trebuie sa te intereseze e cum au fost intretinute, intrucat vorbim de masina SH.

Cel de 2 litri este motorul J20A. Motor clasic => 16 valve, fara VVT. A fost pe prima generatie Grand Vitara si pe SX4 (in SUA si Australia). Eu am SX4 cu motor J20A si sunt multumit. Pe GV generatia a doua a fost pana in 2008. Deci n-o sa gasesti GV II cu motor de 2 litri mai noua de 11 ani.
Pe toate cele trei modele istoria motorului este foarte buna.

Cel de 2.4 este motorul J24B, cu 16 valve si VVT. A fost pus pe GV II la primul facelift in 2008. Motorul este fiabil; istoria lui e buna. S-a vandut mai putin pentru ca GV era deja model imbatranit si nu s-au mai vandut atatea masini ca in tineretea lui.

Mai mult de-atat nu cred ca poate sa-ti spuna nimeni. Aici pe forum sunt foarte putini cu GV II.
Decizia iti apartine; si reiterez idea de la inceputul postarii. Intrebarea pe care trebuie sa ti-o pui e cat de bine a fost intretinuta masina.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019