0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
Ma pregatesc sa fac revizia cu nr 7 la un Suzuki Vitara All grip cu motor benzina 1.6l aspirat cumparat in 2016.Primele 5 revizii le-am facut la reprezentantele Radacini din Braila si Constanta. Imi aduc aminte ca a revizia 4 mi-au verificat lichidul de franare si nu a fost schimbat pentru ca era in parametrii. A fost adaugat un pic de antigel.Revizia nr 6 am facut-o in regim propriu ocazie cu care am schimbat si bujiile. Am pus tot NGK cu iridiu.Pentru revizia cu nr. 7 am niste intrebari in speranta ca ma puteti ajuta. Precizez ca am aproape 76000 km in bord la momentul actual.Am cumparat Ulei ENEOS Sustina 0W-20 de pe situl Eneos , 4x1L , pret 307 lei.Acum vine intrebarile la care caut raspuns:1. Conform manualului la pagina 7-29, Cureaua antrenare anexe motor trebuie schimbata la 60000 km. Nu am gasit nici o informatie aici pe forum vis-a-vis de asta. Inca nu m-am uitat la sectiunea X-cross, parca a scris cineva ca motoarele sunt la fel si piesele sunt identice. Daca este cineva care a schimbat cureaua poate stiti cu ce marca/model vine echipata masina.2. Lichidul racire motor trebuie inlocuit la 160.000 km (prima data). Asa scrie in manual. Probabil se mai completeaza la nevoie. dar nu este un pic cam mult 160.000?3. Lichidul de frana trebuie schimbat la 40.000 km. Nu l-am schimbat niciodata , o sa o fac acum. Am ales sa cumpar Lichid frana DOT 4 ECSTAR SUZUKI. Cat imi trebuie pentru o schimbare completa? 1L sau 0.5L?4. Uleiul cutie de viteze manuala trebuie schimbat la 80.000 km. In manual se specifica Suzuki Gear Oil 75W dar nu stiu ce cantitate imi trebuie. Stiti voi cumva?5. Si Uleiul cutie de transfer/Ulei diferential spate trebuie schimbate la 80.000 km cu Suzuki Gear Oil 75W-85 . Ce cantitati imi trebuie?6. Ceva sfaturi pentru placutele de frana fata? din ce am citit aici masina vine echipata cu Akebono. https://targuldepiese.ro/placute-frana-suzuki-vitara-ly-1-6-vvt-allgrip-benzina-126-cai-oe-suzuki-5581061m02000/129790/100030/tdpitem-6700710/ astea sa fie? Am alte variante care sa nu usture la buzunar atat?Multumesc anticipat si scuze pentru postarea lunga.
Buna ziua. Revizia cu numarul 4 facuta la DAB Auto Serv. Totul a fost facut asa cum scrie in Carnetul de service. Suma nu o pun pentru ca sigur voi da nastere la discutii inutile. Multumesc pentru intelegere.