Autor Subiect: Dealeri care dau masina la schimb  (Citit de 1797 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Dealeri care dau masina la schimb
« : 18.Mai.2019, 01:26:37 p.m. »
...............Cel mai des, functie si de asigurare, ai masina la schimb. Asta inseamna ca o duci pe a ta si iei una de a lor, pana iti dau SMS ca e gata. Mie mi-au dat Vitara manuala doar o data, in rest am avut ocazia sa conduc Ignis.

Cu asta ai spus tot.
Asta ne diferentiaza pe noi de restul lumii civilizate.
Pai asa-mi convine si mie, sa-mi dea masina la schimb, o luna de zile pot sa o tina pe-a mea în service, (cu program de functionare 10-14, daca doresc) ca nu se uzeaza daca sta pe loc.
Avem un coleg din Cluj care dupa nervi si vizite la ANPC i-au dat aia masina la schimb, la noi nu se aplica "legea lui OhM".
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Re: Dealeri care dau masina la schimb
« Răspuns #1 : 18.Mai.2019, 05:50:53 p.m. »
Da...IRMEX nu mi-a dat masina la schimb desi am lasat peste 5000 lei acolo, ca am facut mai multe chestii pe langa revizie. Am apelat la fratele meu sa fie soferul meu  si a trebuit sa o faca de doua ori in loc de o data. Partea proasta a fost ca ne-au sunat ca nu e gata cand intram in Braila, aproape der ora 16.00...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline enicky

« Răspuns #2 : 18.Mai.2019, 11:36:01 p.m. »
....Pai asa-mi convine si mie, sa-mi dea masina la schimb, o luna de zile pot sa o tina pe-a mea în service, .
   N-am atins subiectul asta pentru ca eu am primit masina la schimb de la DAB.
Si am impresia ca atunci cand iti dau masina, se urgenteaza putin si lucrarea la a ta.

@Costique pana la urma, e bine ca au sunat.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #3 : 19.Mai.2019, 12:10:48 a.m. »
Pai asta e clar ca se mobilizeaza, sunt si ei constienti ca nefiind masina ta îti permiti sa o supui la toate "perversiunile" care-ti trec prin cap.  :-))
Si îi doare la profit ca dupa aia tot ce "pica" ulterior la masina aia e pe cheltuiala lor.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #4 : 19.Mai.2019, 10:51:52 a.m. »
Si îi doare la profit ca dupa aia tot ce "pica" ulterior la masina aia e pe cheltuiala lor.
Corect !
 Si pt. viitorii pagubiti, le sugerez(daca dauna le permite!) sa lase masina in service doar atunci cand exista masina la schimb disponibila. Adica te adaptatezi putin la posibilitatile lui. O discutie "amiabila" cu reprezentatntul service-ului rezolva problema.(nu va ganditi la spaga!)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #5 : 19.Mai.2019, 09:35:45 p.m. »
Chestia asta tine de asigurarea pe care o ai. Eu nu sunt prea citit in ce fac ei/domeniu dar sunt multe feluri de asigurare, cu ce optiuni vrei. Suzuki Suedia are o intelegere cu o firma de asigurari care e de fapt e o cooperativa la care devii membru cand faci o asigurare. Anul trecut mi-au dat inapoi 22 de euro , ca parte la profit...in Iulie fac 3 ani, sa vad cum continui dar am plecat de la 80-90 euro/luna - doar masina - si acum sunt la 50 euro incluzand asigurarea locuintei...Pentru mine..e super, sper sa aveti si in Romania asigurari de genul asta...
Aici se considera masina o necesitate si cum atelierele nu sunt tocmai langa statiile de transport in comun...mi se pare de bun simt sa se dea masina la schimb. Tine si de cultura dupa cum vad eu...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline enicky

« Răspuns #6 : 19.Mai.2019, 09:43:05 p.m. »
Chestia asta tine de asigurarea pe care o ai. Eu nu sunt prea citit in ce fac ei...
   Tocma d-aia imi place mie sa vorbesc despre ce stiu.
 Masina la schimb n-are legatura cu asigurarea. Benzina este a clientului, uzura masinii a service-ului.

Offline ntire2000

« Răspuns #7 : 19.Mai.2019, 10:24:06 p.m. »
Masina la schimb n-are legatura cu asigurarea.

E doar partial adevarat.
Eu am asigurare CASCO Premium de la Allianz (special am ales-o), este specificat în ea ca pot beneficia de masina la schimb în momentul în care eu deschid un dosar de dauna.
Asa ca atunci când o bag în service indiferent din ce motiv, eu ma duc si cer frumos masina la schimb.
Daca mi se da bine, daca nu ma duc frumos si închiriez una cu factura si chitanta (cea mai ieftina ca nu-s nesimtit), pe care apoi le dau asiguratorului ca sa-si bata el capul cu decontarea lor.
Atâta timp cât îmi platesc farâma de lux ma astept sa si gust - macar putin din ea.

PS: mi-a fost destul ca am umblat cu masina închiriata vreo doua saptamâni per total din cauza micilor probleme aparute cu vechea masina; am avut doua incidente minore provocate de altii - care ba nu m-au vazut, ba nu s-au uitat, iar masina a stat pentru vopsirea unei usi si a spoilerului spate eu fiind privat de folosirea ei din vina altora.
Acuma am mers pe ideea ca cine nu beleste ochii n-are decât sa plateasca daune, inclusiv masina la schimb. Sunt convins ca si service-urile ar putea recupera din oferirea masinilor la schimb, prin adaugarea la devize a acestor costuri pe care le implica o masina de "rezerva".
« Ultima Modificare: 19.Mai.2019, 10:35:49 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #8 : 19.Mai.2019, 11:53:55 p.m. »
   Posibil, dar eu am avut casco la diferite firme(inclusiv Allianz, de care m-am scarbit) si nu mi s-a oferit varianta asta. Probabil este o oferta mai noua, dar pt. care, cunoscand firma, cred ca platesti destul de gras. "Farama de lux" o decontezi anul urmator.
   Politica masinii de schimb, din pacate n-o regasim la orice service si de aceea se foloseste pt. atragerea clientului.

Offline wolfin

« Răspuns #9 : 20.Mai.2019, 01:00:43 a.m. »
Orice service care face reparatii pe rca trebe sa aiba masina la schimb....
https://www.google.com/amp/s/www.digi24.ro/amphtml/stiri/sci-tech/auto/stii-ca-ai-dreptul-la-o-masina-de-inlocuire-cat-timp-a-ta-e-in-service-896710

pe casco m au refuzat  :(
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

The following users thanked this post: ntire2000