Autor Subiect: Parcare in rampa  (Citit de 4561 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Soferim

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
  • Gen: Bărbat
    • Transilvania...
Parcare in rampa
« : 27.Apr.2019, 06:25:41 p.m. »
Salutare tuturor,

Am căutat, dar n-am găsit pe forum  dezbătut subiectul.
Intru cu spatele in curte, masina o las cu botul in sus pe un teren cam la 10-15 grade inclinatie.
Opresc motorul, bag intr.a-ntaia si nu trag inca frana de mână. Ridic picioarele de pe pedale.  Ce sa vezi, masina scapa din viteza si merge in spate tot cate un pic, scuturand naravasa cand scapa iar. Daca trag frana de mana, e ok. Vitara Passion MT 2016 dec. Oare ce o fi?
  • Suzuki Vitara 4x4 Varianta Passion

Offline cristidav

Re: Parcare in rampa
« Răspuns #1 : 27.Apr.2019, 06:31:03 p.m. »
Aceeasi problema o am si eu cu al meu SX4, fie cu botul in sus sau jos. Cu cat panta e mai mare, cu atat pleaca mai repede. La o panta de 10% sa zicem, cum sunt drumurile asfaltate abrupte, o ia bine la vala, sacadand masina. Nici pana azi nu am gasit o explicatie logica si nu stiu daca e sau nu o problema pe termen lung...
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

The following users thanked this post: Soferim

Offline kellogs

« Răspuns #2 : 27.Apr.2019, 06:38:52 p.m. »
Orice masina, parcata pe drum drept si lasata in viteza: o impingi, ii faci balans si va scapa din viteza. Ale noastre is mai firave :D. Si cu arsarierul tot asa ?
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

The following users thanked this post: Soferim

Offline Soferim

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
  • Gen: Bărbat
    • Transilvania...
« Răspuns #3 : 27.Apr.2019, 06:45:28 p.m. »
N-am incercat, o sa incerc si va zic.
  • Suzuki Vitara 4x4 Varianta Passion

Offline cristidav

« Răspuns #4 : 27.Apr.2019, 06:51:23 p.m. »
Si cu marsarierul tot asa ?

Mai rau. In marsarier, cu botul in jos (deci invers directiei) o ia la vale de parca ar fi in viteza 2 sau 3...

Offline Myhay

« Răspuns #5 : 27.Apr.2019, 08:04:49 p.m. »
Orice masina care dispune de cutie manuala daca este parcata in plan drept si in viteza , la un balans mai puternic scapa din viteza existand riscul sa afecteze cutia chiar. De aceea in plan inclinat mare riscul este ridicat sa se intample acest lucru. La toate masinile pe care le am condus si le am lasat in viteza intai intr-un plan inclinat vizibil a tinut dar nu m am riscat sa testez in rampa sau in plan inclinat mai serios. Au fost situatii cand masina o lua la vale usor de tot si introducand in viteza intai tinea. Nu stiu cat de mare era inlinatia in acele situatii. Unde inclinatia era vizibil ridicata trageam frana de mana si o bagam si in viteza.

La Baleno , am vazut ca tine viteza intai la o inclinatie a terenului mica , de asemenea si daca o imping mai cu putere tine. Nu ma risc sa fac teste pe o inclinatie mai serioasa. Depinde de la caz la caz zic eu.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline bisti

« Răspuns #6 : 27.Apr.2019, 08:19:57 p.m. »
Compresia motorului nu sustine greutatea masinii. Daca era motor mai mare, 1.8, 2.0, nu erau probleme de genul asta.

Offline cristidav

« Răspuns #7 : 27.Apr.2019, 08:57:34 p.m. »
Am condus Loganul tatalui 1.4 benzinar blegut pe la munte si nu tin minte sa-l fi parcat in rampa si sa-mi scape... Sper sa nu gresesc.

Offline Daniel42

« Răspuns #8 : 27.Apr.2019, 09:07:03 p.m. »
Eu unul nu acced la opinia cu plecatul de pe loc in viteza . Eu unul am SX 4 motorul de 1.5 benzina . La serviciu am o strada care are inclinatie cred ca mai bine de 10 grade si niciodata in 11 ani nu am  tras frina de mana la masina si nu a plecat indiferent cum era parcata cu botul in sus sau in jos . Apoi in coaste mai abrupte de ceva timp mai folosesc si eu frana dar , nu este normal la 10-15 grade sa plece masina de pe loc veci . Aveti ceva defecte .  :-?
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline Blitzu

« Răspuns #9 : 27.Apr.2019, 09:08:54 p.m. »
A mea nu scapă nici la vale,nici la deal....1.4 AT Allgrip

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

"Understeer" is when you hit the fence with the front of the car. "Oversteer" is when you hit the fence with the rear of the car. "Horsepower" is how fast you hit the fence. "Torque" is how far you take the fence with you