Autor Subiect: Zgomote suspecte la ambreiaj si la motor  (Citit de 13405 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: Zgomote suspecte la ambreiaj si la motor
« Răspuns #20 : 05.Apr.2019, 09:48:14 a.m. »
da, la noi o baga pe aia cu "asa face toate, dom'ne".

normal ca si-au pus mâna în cap, ambreiajul asta te mai tinea vreo 5-10k de km, se ducea naibii din cauza jocului provocat de nefixarea corespunzatoare a rulmentului.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline andreimartinescu

« Răspuns #21 : 05.Apr.2019, 10:10:37 a.m. »
Grav este ca asta pare un defect de fabricatie, adica aliajul din care e facut(aluminiu) e prea moale probabil, eu unu sunt sceptic ca problema nu o sa se mai manifeste si in viitor dupa operatiunea care o sa o faca reprezentanta din Debrecen, daca stam sa ne uitam la Vitara si SX4 care au acum 3+7 ani garantie, adica 3 ani masina si iti mai dam inca 7 garantie pe cutie, motor, si turbina, asta arata ca au incredere in motor, cutie, turbina dar nu au incredere in piesele de pe masina, adica exact scaderea calitatii pieselor.

Vroiam sa mai adaug costul mirific al kitului de ambreaj de la Baleno care este de 540 de lei, si a fost verificat de cei din Debrecen ca s-au montat exact part numbers care trebuie, pentru mine un cost de 540 kit original ambreaj fara manopera e clar in trendul de a vinde masini ce vor genera costuri mari cu piesele
  • Suzuki Baleno 1.2 GLX

Offline ntire2000

« Răspuns #22 : 05.Apr.2019, 10:30:57 a.m. »
evident ca e un defect de fabricatie, calitatea aliajului de aluminiu e inferioara si probabil ca acesta nu rezista la vibratiile mecanice propagate în el.
totusi e posibil ca fiind un defect care apare frecvent Suzuki sa fi luat masuri de remediere, ca nepasarea îi costa prea mult si nu cred ca se mai încadreaza în costuri.

eu am "vizionat" la un moment dat un Baleno si ce mi-a atras atentia a fost pulberea alba de pe radiator, care este cauzata ori ca urmare a brazarii folosite în procesul de fabricatie, ori a oxidarii premature din cauza calitatii slabe a aluminiului si a netratarii corespunzatoare a acestuia.
tocmai aspectul asta m-a facut sa fiu sceptic referitor la calitatea restului componentelor fabricate în India.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline remarque

« Răspuns #23 : 13.Apr.2019, 09:23:20 a.m. »
Am ajuns sa cumpar un Baleno pt a fugi de grupul VAG, de unde am cumparat un Golf 6 nou in 2008 (cu doar 2 ani garantie, vanzaretu de la VAG a zis domne nu se strica nimic e Volkswagen, e pe viata masina), ei bine vanzaretu nu stia sau ascundea ca pentru anumite modele de VAG in perioada 2008-2010 s-au pus kituri slabe calitativ de distributie, in acest sens exista un grup destinat acestei probleme care a trimis sesizari oficiale catre Volkswagen pentru a se rechema in service toate modele cu probleme, ei bine VAG a avut "coaiele" sa nu bage in seama aceasta problema cu toate ca erau motoare distruse ce nu ajungeau la 50.000 km. La Suzuki am gasit un dealer care ma ajuta in schimb cu Golful eu sunt nevoit sa schimb lantul f des pe banii mei.

Prin 2015 niște prieteni apropiați au apelat la mine să-i sfătuiesc ce mașină nouă să-și ia. Ochiseră un VW cu motor benzină turbo. Le-am dat link-uri pe net să citească despre circul cu vestitelor motoare germane ce picau în stol de pe la 35000 km. Distribuția proiectată aiurea. După ce se înlocuia pica din nou după circa 30.000 km. Și tot așa. Până la urmă la recomandarea mea și-au luat un ix35. Sunt mulțumiți și acum. Consumă cam mult, dar asta știau de la început. Are peste 180 cp.

Dacă pe ei i-am  sfătuit bine , eu orbit fiind de testele ADAC și DEKRA care arătau că motorul M16A Suzuki e printre primele 3 motoare din lume că fiabilitate, mi-am luat Vitara cu acest motor. Având de nou bătaie de bielă. Ghinion, istoria e pe larg la New Vitara, probleme M16A. Am făcut în 2015 drive test cu Vitara, cu Kia Sportage motorina high power (peste 180 cp) și Kadjar, tot motorină. La Kadjar ochisem motorul nou pe atunci de 1,6 și 130 CP,. O bijuterie, rafinament și consum mic. Dar am zis că pentru mine Kadjar sau Sportage sunt prea mari și nu se merită. Acum regret decizia.

În altă ordine de idei, motorul tău îmi pare că sună ok. Am ascultat în ultimul an sute de înregistrări cu zgomotul anormal făcut de motoare. Ce auzi nu sunt tacheții ci injectoarele. Așa sunt ele, mai zgomotoase. Că să fii sigur poți să asculți unul din injectoare cu un stetoscop auto sau un stetoscop improvizat de genul șurubelniță lungă. Poți ruga pe cineva să te ajute dacă nu te pricepi sau nu ai scula potrivită, dar măcar te liniștești că nu ai de acolo probleme.

Uite cum suna un motor cu adevărat defect:
https://drive.google.com/open?id=1Uv3QeYHRAtoUvP23uOdBrMfX15nWj7k5

Și uite cum sună motorul acum, după reparație:
https://drive.google.com/file/d/1WID4CrCCmSUEnhzApaLRUENKowCc0YUF/view?usp=sharing
Sunet normal. Chiar dacă sunt motoare diferite, poți să le compari. Al tău e mai silențios.
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

The following users thanked this post: andreimartinescu, adiVăru

Offline andreimartinescu

« Răspuns #24 : 16.Apr.2019, 04:08:39 p.m. »
Salut
In 15 am fost la debrecen pt inlocuirea pieselor, masina a intrat in service la ora 8 si a durat pana la 15:30 (a lucrat un singur om)cand s-a facut primul test, din pacate problema nu disparuse in totalitate, cei de la reprezentanta m-au rugat sa raman peste noapte ca sa Mai investigheze, am acceptat si la 16 erau 4 oameni care dadeau cutia Jos. La ora 17 eu am plecat si am revenit a doua zi la 8:30 cand masina deja era in teste, s-a descoperit ca in cei 1500 km pe care i-am parcurs de cand cei din Cluj au montat kitul de ambreaj si pana s-a inlocuit suportul pentru  cilindru de presiune discul de ambreaj era afectat, in sensul ca ,ghidajul de pe discul de ambreaj deja avea joc. Pentru deranjul meu cei din Debrecen mi-au oferit niste produse Ecstar, in schimb cei din Cluj dupa 1 an de interventii pe aceeasi problema se fac ca ploua, din pacate nu au dat de clientul care sa accepte model asta de lucru.
  • Suzuki Baleno 1.2 GLX

The following users thanked this post: kellogs, adiVăru

Offline andreimartinescu

« Răspuns #25 : 16.Apr.2019, 04:17:02 p.m. »
Pt remarque, faptul ca am cumparat acel model de golf e cea Mai mare gresala, plus masina e condusa de tatal meu care face f putini km pe an si din acest motiv am descoperit f tarziu problema cu lantul, dupa 10 Ani masina are 38000 km si pe langa problema cu lantul au aparut niste greieri in plasticaraie la care nu m-as find asteptat din partea unui golf. La Baleno da motorul suna ok mi-au confirmat cei din Debrecen si mi-au explicat exact ce ai scris tu legat de zgomot. Detin si un sx4 2010 cu motor m16a care are 138000km si nu am avut probleme cu aceasta masina, nimic in afara de lucruri normale
  • Suzuki Baleno 1.2 GLX

The following users thanked this post: remarque, Myhay

Offline remarque

« Răspuns #26 : 16.Apr.2019, 05:06:34 p.m. »
@andreimartinescu
Mulțumesc pentru că și tu îmi confirmi că nu sunt dus cu capul. După ce 3 service-uri Suzuki din România și șeful lor îmi spun că ei sub nici o formă nu au auzit ce am auzit eu (motorul meu M16A cu bătaie de bielă), s-a pus problema dacă n-am avut nevoie de tratament de specialitate. Sau cel puțin așa au vrut ei să pară. Noroc cu ungurii care așa cum  a zis rexkrokidau au "ureche muzicală".

Am o rugăminte la tine.
Pune ce ai spus mai sus la categoria DEALERI atât pe topicul Limuzin Autohaz Debrecen (să se vadă că acei unguri feroce s-au străduit să facă un lucru de calitate) DAR MAi ALES pe topicul Premium Cars Cluj pentru a se putea vedea diferența între abordarea românilor și a ungurilor de la Suzuki. Precizez că sunt român neaoș, nu am rude unguri, nu știu ungurește, dar deja am un respect deosebit față de profesionalismul ungurilor de la service-ul Suzuki din Debrecen, care așa cum am mai zis se află la ani lumină în fața service-urilor Suzuki din România.
Mulțumesc.

Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

The following users thanked this post: ntire2000, Myhay, adiVăru, GoneFishing

Offline augustinionut

« Răspuns #27 : 30.Mai.2020, 05:44:40 p.m. »
Al meu scoate un zgomot la apasarea pedalei. lucru de care am anuntat servisul care se ocupa de trevizii si garantie.
Am sa ascult inregistrarile sa vad daca seamana vreuna.
  • Baleno 1.2

Offline ntire2000

« Răspuns #28 : 31.Mai.2020, 12:20:17 a.m. »
Esti pe drumul cel bun, în sensul ca tot ce ai citit anterior cred ca se aplica si la masina ta.
Condoleante, si daca masina ta mai are garantie încearca sa te duci acolo unde si-au rezolvat problemele si colegii.
Altfel risti sa rezolvi partial problema, pâna te trezesti ca iese din garantie si dupa aia o sa te friga la buget.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline augustinionut

« Răspuns #29 : 31.Mai.2020, 11:23:28 a.m. »
Nu seamana zgomotele. Al meu suna la apasare, ca si cum ar agata deva.
  • Baleno 1.2