Autor Subiect: Zgomote suspecte la ambreiaj si la motor  (Citit de 13406 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline andreimartinescu

Re: Zgomote suspecte la ambreiaj si la motor
« Răspuns #10 : 04.Apr.2019, 07:14:02 p.m. »
Salut

Miercuri 3.4.2019 am fost programat pentru inlocuirea kit ambreaj, am fost, au inlocuit, problema tot era prezenta, adica incontiunuare aveam scartait in pedala ambreaj si bataie in cilindru receptor.

Joi 4.4.2019 am mers in reprezentanta Suzuki din Debrecen https://www.limuzinautohaz.hu/, iar cei din Ungaria m-au rugat sa ii las as se uite la transmisie, au dezmembrat si au observat ca suportul pe care se monteaza rulmentul de presiune are defect, adica rulmentul de presiune avea joc pe acest suport (atasat poza). Din pacate acest suport este turnat pe unul dintre capacele de la cutia manuala de transmisie, ceea ce inseamna ca trebuie inlocuit tot acest ansamblu, o operatiune ce dureaza minim 5 ore. Cei de la reprezentanta din Debrecen au comandat piesele si le vor monta in data de 15.04.2019.

Din pacate aceasta problema poate duce la uzarea prematura a kitului de ambreaj. Asa cum am spus si in alte postari la mine primul semn a aparut cand masina avea doar 3000km, iar recent am vazut un Baleno cu 5000km cu aceeasi problema.

Cei care aveti simptomele din filmuletul din postarea precendeta din pacate problema este mult mai grava decat pare.

Ca sa fie treaba treaba odata cu operatiunile de investigare facute de reprezentanta din Debrecen nu imi mai functioneaza Adaptive Cruise Control, dupa ce le-am semnalat problema au tot incercat timp de 1 ora sa isi dea seama de unde vine si pana la urma si-au dat seama ca ar trebui sa reia operatiunea pe care au facuto cu demontatul capacului de la cutia de transmisie iar pentru ca deja era destul de tarziu si petrecusem deja cam 6 ore la ei m-au asigurat ca o vor rezolva atunci cand revin in 15, sper sa fie asa.........

In alta ordine de idei oameni de vanzari din Ungaria au precizat ca in cazul Baleno comenzi se mai pot da doar pana in septembrie si doar din ce mai exista efectiv ca stoc pt Europa, iar ca aceasta problema apare si la modele Ignis si Swift.
  • Suzuki Baleno 1.2 GLX

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim, kellogs

Offline Myhay

« Răspuns #11 : 04.Apr.2019, 07:27:50 p.m. »
Bataia aia din filmare se aude la fiecare apasare de pedala? Sau doar cand tii mai mult pedala apasata si dupa ii dai drumul? Se aude din compartimentul motor? La mine se aude parca ceva de genul dar doar dupa ce tin pedala apasata cateva secunde si dupa ii dau drumul brusc. Daca ii dau pedale , apas incontinuu si eliberez pana la capat nu se aude acea bataie din filmulet.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline andreimartinescu

« Răspuns #12 : 04.Apr.2019, 07:30:03 p.m. »
Salut, bataia de aude cand apesi pedala de ambreaj in cursa completa, apesi pana jos si lasi pana sus, si da bataia se aude in compartimentul motor, greu sa o auzi in interiorul masinii mai ales daca inca nu e asa de pronuntata, la mine deja se auzea si in interiorul masinii, si da e posibil sa nu se auda chiar la fiecare cursa completa
  • Suzuki Baleno 1.2 GLX

The following users thanked this post: Myhay

Offline ntire2000

« Răspuns #13 : 04.Apr.2019, 11:39:09 p.m. »

Joi 4.4.2019 am mers in reprezentanta Suzuki din Debrecen https://www.limuzinautohaz.hu/, iar cei din Ungaria m-au rugat sa ii las as se uite la transmisie, au dezmembrat si au observat ca suportul pe care se monteaza rulmentul de presiune are defect, adica rulmentul de presiune avea joc pe acest suport (atasat poza). Din pacate acest suport este turnat pe unul dintre capacele de la cutia manuala de transmisie, ceea ce inseamna ca trebuie inlocuit tot acest ansamblu, o operatiune ce dureaza minim 5 ore. Cei de la reprezentanta din Debrecen au comandat piesele si le vor monta in data de 15.04.2019.
Din pacate aceasta problema poate duce la uzarea prematura a kitului de ambreaj. Asa cum am spus si in alte postari la mine primul semn a aparut cand masina avea doar 3000km, iar recent am vazut un Baleno cu 5000km cu aceeasi problema.

întrebari:

1) la unguri te-ai dus fara programare, la o zi dupa ce ai înlocuit ambreiajul la Cluj?
2) au inspectat si cutia de viteze? ca s-ar putea sa ai ulterior surprize la rulmentul din cutie care face legatura cu cel de presiune.
3) ce feedback ai vis-a-vis de service si competentele celor de acolo? (chiar daca vor sari câtiva patrioti în sus m-am riscat sa te întreb asta)

PS: Baleno este o masina cu foarte multe componente Maruti, deci made in India (inclusiv gumele sunt facute in India)
asta a fost unul din criteriile care m-au facut sa evit acest model care la prima vedere mi s-a parut extraordinar.
se pare ca problemele care apar la componente esentiale m-au facut sa aleg corect, poporul indian lucreaza mai prost chiar si decât cel chinez.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #14 : 04.Apr.2019, 11:58:46 p.m. »
Acum ii dau dreptate dealerului de pe expozitiei, care mi-a zis cand l-am intrebat daca are vreun baleno , citez” i-ati dom’le swift, nu porcaria asta indiana, e alta calitate”
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline andreimartinescu

« Răspuns #15 : 05.Apr.2019, 07:29:07 a.m. »
1) la unguri te-ai dus fara programare, la o zi dupa ce ai înlocuit ambreiajul la Cluj?
2) au inspectat si cutia de viteze? ca s-ar putea sa ai ulterior surprize la rulmentul din cutie care face legatura cu cel de presiune.
3) ce feedback ai vis-a-vis de service si competentele celor de acolo? (chiar daca vor sari câtiva patrioti în sus m-am riscat sa te întreb asta)

1- Aveam programare
2- din poza se vede ca s-a inspectat si cutia de viteze, practic piesele care se inlocuiesc fac parte din cutia de viteze
3- mi-a fost recomandat de mai multi posesori de Suzuki din Cluj, plus servicul din Debrecen am pus link mai sus este reprezentanta Suzuki iar domeniul lor e poate de 10 ori mai mare decat reprezentanta din Cluj unde se afla si KIA si Volvo pe langa Suzuki, mai mult de atat cei din Debrecen dupa 15 min de investigatii mi-au zis ca problema clar vine din cutie si trebuie sa o dea jos si sa invetigheze si m-au intrebat daca sunt de acord anvand in vedere ca va dura 4-5 ore
  • Suzuki Baleno 1.2 GLX

Offline andreimartinescu

« Răspuns #16 : 05.Apr.2019, 07:46:00 a.m. »
"Acum ii dau dreptate dealerului de pe expozitiei, care mi-a zis cand l-am intrebat daca are vreun baleno , citez” i-ati dom’le swift, nu porcaria asta indiana, e alta calitate”"

Da si nu, multe din componentele dintre Swift Ignis si Baleno sunt la comun iar unele dintre ele facute de Maruti, plus Baleno se vinde si in Japonia chiar daca e produs in India
Poti sa intri pe situl Suzuki.com si sa mergi la comunicate de presa, vei afla lucruri interesante, dau un exemplu Toyota si Suzuki au semnat un parteneriat (Suzuki ia certificatele pe partea hibrida de la Toyota iar in schimb Toyota va lua modelu Baleno si il va vinde sub propriul brand in zonele unde ei au acoperire iar Suzuki nu (si aici probabil e vb de Africa si America)), etc. Plus desi se cunoaste ca Vitara si SX4 sunt produse in Ungaria daca cauti vei vedea ca exista modelul Vitara si cu productie in India doar ca e sub alt nume : Brezza

Vanzaretu are dreptate cand zice ca e produs in India, dar calitatea nu va diferi va fi tot la fel de buna sau proasta, vanzaretu stia ca termenul de livrare pt Baleno nu poate fi respectat in cele 3 luni cat sunt impuse de normele Europene si nu risca cand poate vinde mai usor un Vitara si SX4 pe bani mai multi.

Am ajuns sa cumpar un Baleno pt a fugi de grupul VAG, de unde am cumparat un Golf 6 nou in 2008 (cu doar 2 ani garantie, vanzaretu de la VAG a zis domne nu se strica nimic e Volkswagen, e pe viata masina), ei bine vanzaretu nu stia sau ascundea ca pentru anumite modele de VAG in perioada 2008-2010 s-au pus kituri slabe calitativ de distributie, in acest sens exista un grup destinat acestei probleme care a trimis sesizari oficiale catre Volkswagen pentru a se rechema in service toate modele cu probleme, ei bine VAG a avut "coaiele" sa nu bage in seama aceasta problema cu toate ca erau motoare distruse ce nu ajungeau la 50.000 km. La Suzuki am gasit un dealer care ma ajuta in schimb cu Golful eu sunt nevoit sa schimb lantul f des pe banii mei.

Calitatea masinilor noi este mult mai slaba si din pricina cumparatorilor care vor cat mai multe dotari dar la aceeasi bani.
  • Suzuki Baleno 1.2 GLX

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim, croco

Offline ntire2000

« Răspuns #17 : 05.Apr.2019, 08:25:24 a.m. »
aha, deci chiar daca ti-ai schimbat ambreiajul pe garantie tu de fapt erai convins ca problema ta nu va fi rezolvata la Cluj.

si vezi ca în cutia de viteze este un rulment asociat rulmentului de presiune.
ca sa constate daca nu a fost afectat si ala ar trebui sa-ti desfaca cutia.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline andreimartinescu

« Răspuns #18 : 05.Apr.2019, 08:33:30 a.m. »
Eu eram convins ca nu e din kit ci de la componentele ce actioneaza kitul, si banuiala mea s-a confirmat, iar banuiala mea venea de la faptul ca in pedala de ambreaj nu simteam nici o problema (sa fie mai tare, sa am miros de ambreaj) ci doar aveam o bataie, si mai aveam eu anumite ganduri legate de cutie ce nu puteam sa le demomstrez, adica uneori mi se parea ca ceva bate/freaca si parca venea din cutie, merci de pont voi cere sa se investigheze si ce ai zis tu mai ales ca oricum cutia se da jos
  • Suzuki Baleno 1.2 GLX

Offline andreimartinescu

« Răspuns #19 : 05.Apr.2019, 08:36:03 a.m. »
Oricum din cauza defectului se inclocuieste si kitul de ambreaj doar ca nu il pui peste piesa gresita, adica cei de la Debrecen au zis ca e ok ca s-a inlocuit doar ca si-au pus mainile in cap cand au vazut cum juca rulmentu de presiune pe acel ax, adica sa montezi kitul de ambreaj si sa nu zici ca bai noi am inlocuit kitul da problema nu e rezolvata dar am descoperit acum de unde vine. Cei de la Premium Cars m-au chemat ca ei au inlocuit ce piese li s-a zis de catre Suzuki Romania si ca din punctul lor de verere e ok ce se aude
  • Suzuki Baleno 1.2 GLX