Autor Subiect: Zgomote suspecte la ambreiaj si la motor  (Citit de 13408 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline andreimartinescu

Zgomote suspecte la ambreiaj si la motor
« : 15.Mar.2019, 10:07:12 a.m. »
Salut,

Revin cu o descriere mai detaliata a problemelor si modului de gestionare de catre Suzuki Romania si reprezentanta Suzuki Cluj - Premium Cars

km 1500-  semnalat scartait scaun sofer - au necesitat 3 interventii in service pana sa se rezolve
km 3000- semnalat un scartait la pedala ambreiaj (au considerat ca ei nu pot sa reproduca s-a lasat balta)
km 5000- scartait scaun pasager drepta fata - necesar din nou 3 interventii
km 7000- scartait pedala ambreiaj + bataie cilindru receptor pedala ambreiaj - s-a inlocuit cilindrul receptor
km 10000- accident minor, reparatia a fost facuta incorect, reintrare masina pentru refacere reparatie, scartait pedala ambreiaj (sunt convins ca au dat doar cu WD40)
km 13000 - bataie cilindru receptor, scartait pedala ambreiaj (am fost pt reconstatare s-au facut filmulete trimis in exterior pentru support tehnic)
km 15000- revizie (aici am pus pretul detaliat intr-un alt post, mi s-a parut jermanire din partea lor)
km 17000 - rechemare in service pentru reconstatare bataie cilindru + scartait ambreiaj, din nou facut filmulete trimis la Suzuki Ungaria
km 17500- intrat in service, s-a dat jos cutia cu ambreiajul pentru a vedea daca nu e de vina parghia care actioneaza cilindrul de presiune de la discul de presiune ambreiaj
km17600 -ridicare masina pentru proba, ambele defecte semnalate s-au reprodus dupa maxim 20 km, in plus "inginerii service" m-au cadorisit cu un nou zgomot

Relatia cu Suzuki Romania:
Am facut sesizare pentru toate probleme semnalate la Premium Cars,
Am primit raspuns abia dupa 2 luni in care i-am tot contactat.
Am facut din nou sesizare la nivel mai inalt pentru modul cum au gestionat ei situatia
Am primit raspuns dupa 3 saptamani ca inca asteapta suport extern

Am marea rugaminte pentru posesorii de Baleno, daca exista un posesor de Baleno motor 1.2 in Romania care ma poate ajuta sa ma intalnesc cu el si sa comparam cele 2 masini, (ca test vreau doar sa aud cum merge motorul la relanti si sa fac cateva apasari de pedala ambreiaj). Voi atasa si problemele semnalate de mine

Zgomot motor - (avand in vedere cate probleme am avut (minore dar care au implicat extrem de mult timp si nervi) vreau doar o confirmare ca asta e zgomotul normal)
  • Suzuki Baleno 1.2 GLX

Offline Myhay

Re: Zgomote suspecte la ambreiaj si la motor
« Răspuns #1 : 15.Mar.2019, 10:28:12 a.m. »
Zgomotul ala de la motor este foarte dubios , acel carait pronuntat. Sa inteleg ca zgomotul de la motor a aparut dupa ce au lucrat ''mesterii'' la ea?

Scartait la pedala am si eu dar de cand a dat mecanicul cu vaselina - spray nu a mai facut decat in cazuri rare din cand in cand. Mi-a spus ca acolo in spatele pedalei unde este prinsa este un arc si o bucsa din plastic care la un moment dat acea bucsa din plastic freaca si face acest scartait. Normal trebuia sa fie din cauciuc sau imbracata in ceva sa nu scartaie daca tot au facut-o din plastic. Pedala de ambreiaj fiind folosita cel mai mult , in timp iar apare scartaitul ca se duce din vaselina aia. Ca atare , am grija la fiecare revizie sa i reinnoiesc stratul lubrifiant.

In alta ordine de idei , daca erai din Bucuresti cu mare placere te ajutam.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

The following users thanked this post: andreimartinescu

Offline andreimartinescu

« Răspuns #2 : 15.Mar.2019, 10:35:13 a.m. »
Salut,
merci de replay,

Leagat de motor, un mic carait din cate imi aduc aminte se auzea inca de cand a fost noua, am considerat ca asa suna tachetii pe acest motor, acum nu imi dau seama daca au stricat ceva prin demontarea cutiei cu ambreaj (in mod normal nu ar fi avut ce care sa duca la acest carait).
Daca te rog se poate sa faci un mic video cu sunetul la motorul tau?

Deasemenea pentru a testa zgomotul de la cilindrul receptor e nevoie sa se apese in mod repetat pedala de ambreiaj in cursa completa, adica apasare pana in capat, ridicare picior de pe pedala, se v-a auzi o bataie de la cilindu (si aici nu ma refer la zgmotul produs ce acel clutch cand pedala de ambreaj ajunge aproape de podea).

Merci mult
  • Suzuki Baleno 1.2 GLX

Offline gabi males

« Răspuns #3 : 15.Mar.2019, 11:02:12 a.m. »
Salut! In cei 10000 km efectuati pana acum...nu a aparut nici o problema la balenuta mea. O singura exceptie...un usor scartait ( uneori) la pedala de ambreiaj. Cum spunea si colegul Myhay...daca erai din Bucuresti, cu placere te ajutam pt comparatie.
  • Ex-Suzuki Baleno 1,2 GLX,acum Suzuki Vitara 1,4, allgrip,AT,luxus,2019

Offline croco

« Răspuns #4 : 15.Mar.2019, 12:51:38 p.m. »

Am marea rugaminte pentru posesorii de Baleno, daca exista un posesor de Baleno motor 1.2 in Romania care ma poate ajuta sa ma intalnesc cu el si sa comparam cele 2 masini, (ca test vreau doar sa aud cum merge motorul la relanti si sa fac cateva apasari de pedala ambreiaj). Voi atasa si problemele semnalate de mine

Zgomot motor - (avand in vedere cate probleme am avut (minore dar care au implicat extrem de mult timp si nervi) vreau doar o confirmare ca asta e zgomotul normal)

Dupa urechea mea zgomotul de la motor nu suna ca la tine si nu cred ca al tau e 100% normal. O sa incerc sa fac un filmulet asemanator cu cel postat de tine. Iar scartait la pedala de ambreiaj nu am, insa am mult mai putini kilometri.
Ca sa comparam side by side, daca ai drum in Bucuresti cu cea mai mare placere. 
  • Suzuki Vitara 1.6 Spirit Allgrip / Suzuki Baleno 1.2 GLX

Offline Myhay

« Răspuns #5 : 15.Mar.2019, 07:27:38 p.m. »
Asa suna la cald motorul la mine. La tine se aude jos langa alternator ca un vajait de ventilator pe frecvente joase....sau poate se aude asa ca ai apropiat mult telefonul de zona aia.... Nu stiu ce sa zic... in rest motorul suna la fel ca la tine.

https://streamable.com/h3ij5
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

The following users thanked this post: andreimartinescu

Offline andreimartinescu

« Răspuns #6 : 15.Mar.2019, 07:37:19 p.m. »
Merci mult de video, da ai dreptate parca e un vajait acolo, e drept ca si la tine se aude acel tacanit, mie unu mi se pare mai pronuntat la mine, luni ma duc din nou in service in incercarea de reparare a defectelor care mi le-au creat la ultima interventie si eram tare gandit legat de motor, weekendu asta am de facut mai multi km si nu imi vine sa ma urc in masina. Voi alege sa ii fac cu cealalta masina care este un Suzuki SX4 din 2010 si care a fost defapt motivul pentru care am ales ca masina noua cumparata sa fie tot un Suzuki.

Poate ne-ar ajuta mai multe videouri cu sunetul de la motor si km masinii sa ne facem o parere.
  • Suzuki Baleno 1.2 GLX

The following users thanked this post: gabineg

Offline andreimartinescu

« Răspuns #7 : 15.Mar.2019, 07:43:27 p.m. »
Legat de Relatia cu Premium Cars si Suzuki Romania

Am uitat sa mentionez ca pentru fiecare reinterventie in service pentru probleme de garantie am solicitat masina la schimb.
Am fost refuzat sub pretextul ca Suzuki Romania nu are semnat un protocol cu reprezentantele din tara. Mi s-a comunicat ca asta s-a intamplat abia la inceputul lui 2018. Deasemenea la ultima interventie mi-au oferit si o masina la schimb. (1 din peste 10 reveniri in service). In acest sens am depus o plangere la Suzuki Romania pentru despagubirea datilor in care am fost refuzat.

In acelasi timp am inregistrat si o plangere ANPC catre ambii operatori pentru modul de gestionare a situatie (Premium Cars si Suzuki Romania).

• Suzuki Baleno 1.2 GLX

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim

Offline Myhay

« Răspuns #8 : 15.Mar.2019, 08:18:33 p.m. »
Legat de km , eu am cu a mea 22.000 km.

Offline andreimartinescu

« Răspuns #9 : 26.Mar.2019, 03:54:46 p.m. »
Salut

Atasat zgomot clindru receptor pedala ambreiaj, sunetul se aude atunci cand se apasa pedala de ambreiaj curse complete, din interiorul masinii este greu sa il auzi.

In urma multiplelor sesizari Suzuki Romania si Premium Cars au hotarat ca in cazul meu sa schimbe intregul ansamblu de ambreaj pentru a elimina aceasta problema cu toate ca banuielile sunt ca problema este ori de la cilindrul receptor or de la levierul care actioneaza cilindru de presiune de pe placa de presiune.

Astazi am fost pana la Premium Cars unde era o alta masina Suzuki Baleno cu doar 5000 km si care deja incepea sa faca acest zgomot.

Seful de atelier mi-a dat o veste si mai trista, modelul Baleno nu se mai comercializeaza in Europa, va ramane la vanzare in Asia plus alte zone.
  • Suzuki Baleno 1.2 GLX