A intrebat Cristi mai sus de cazare la Esztergom.
In calitate de furnizor Suzuki eu am fost de cateva ori bune la ei si m-am cazat, evident, in Esztergom.
In final am devenit client fidel al pensiunii Szent Kristóf Panzió (
https://www.szentkristofpanzio.com/en/). Preturile sunt pe la ~50 €/noapte in care intra micul dejun. Ideea e ca n-am fost niciodata cu cineva sa ocup camera dubla, ci doar singur (si-am stat in camera dubla platind pretul asta). Camere mari, foarte curate, proprietari amabili si vorbitori de Engleza (daca veti sta la ei sa-i spuneti ca eu v-am trimis
)
De mancat sunt cateva restaurante faine si mai de fitze si mai obisnuite.
Cel la care am mancat chiar bine si nu foarte scump este Csülök Csárda. Au astia un gulas super si niste "adidasi" de porc de se topesc in gura...
Un alt restaurant mai select este undeva chiar sub dealul pe care este bazilica orasului - o manastire impunatoare din secole medievale, emblema orasului. Din pacate nu-mi aduc aminte numele, dar pana in Iunie sigur aflu.
Un alt restaurant unde am mancat bine este Mediterraneo, chiar pe malul Dunarii - au si cateva camere de dormit, dar nu recomand (camere mici si... nu stiu, claustrofobe...).
In fiecare din aceste restaurante va recomand sa incercati palinca de gutui - mi s-a parut extraordinara (doar pt aroma ca altfel e al dracului de scumpa).
Enjoy!