Autor Subiect: Urme de ulei  (Citit de 1855 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline f.cristi

Urme de ulei
« : 31.Mar.2019, 12:44:06 a.m. »
In partea superioara a motorului, in stanga, pe la surubul de langa chestia aia din poza (nu stiu ce reprezinta) pare ceva umed, uleios. Ar trebui sa semnalez la service mai rapid chestia asta ?

Offline Soimu

Re: Urme de ulei
« Răspuns #1 : 10.Apr.2019, 05:31:32 p.m. »
Nu cred ca e o problema grava...cat timp verifici periodic nivelul de ulei la joja si e ok, o umezire cu ulei motor pe la capacul culbutorilor nu e o prolema. Probabil la revizia care urmeaza o sa-ti schimbe garnitura capacului ca sa dispara pata...sau o sa stranga un pic mai mult capacul...parerea mea!...insa daca dealerul ti-e aproape, ai timp si esti o persoana mai perfectionista, fiind vorba de garantie o poti rezolva sa scapi de beculetul rosu imaginar!
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #2 : 10.Apr.2019, 06:09:05 p.m. »
Eu nu verific uleiul, e drept, am doar 2600 km.......O singura data am ridicat capota, sa pun lichid spalare parbriz si atunci cand era in primii km, ca aia de la uzina au pus cu pipeta, dupa vreo 4-5 spalari am ramas fara lichid. In rest, Doamne-ajuta!  =))........Cred ca au controlat-o la Verificarea de 1.000 km.........Stiu ca nu e bine, dar pana pe la 5-6.000 nici nu ma uit  :P
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline Soimu

« Răspuns #3 : 10.Apr.2019, 06:16:09 p.m. »
Cred ca la inceput e bine sa ridici capota sa te uiti si sa verifici fluidele cam la interval de 1500-2000 km....si daca totul e ok, poti s-o mai raresti...sa nu ai surpriza ca la 6000 km sa-ti lipseasca 1 L ulei sau mai mult!!!...au mai fost cazuri, dar stai linistit, rare de tot! :P
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #4 : 10.Apr.2019, 06:24:44 p.m. »
Cred ca la inceput e bine sa ridici capota sa te uiti si sa verifici fluidele cam la interval de 1500-2000 km....si daca totul e ok, poti s-o mai raresti...sa nu ai surpriza ca la 6000 km sa-ti lipseasca 1 L ulei sau mai mult!!!...au mai fost cazuri, dar stai linistit, rare de tot! :P

Daca imi va lipsi 1 litru de ulei sau mai mult, le-o duc la reprezentanta si sa se spele pe cap cu ea.....
O masina noua nu are voie sa manance ulei, sa-l scuipe sau sa il faca sa dispara.......Deocamdata nu fumega  =)).......Adevarul e ca nici nu forjez, nu demarez brusc, nu merg cu 150 km/h pe autostrada, nu duc turatiile motorului peste 3.500-4000, ............Dar posibil sa fiu cuminte si sa iti ascult sfatul si sa o fac zilele astea  :dknw:
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline ...

« Răspuns #5 : 10.Apr.2019, 06:39:28 p.m. »
Cauta in cartea mașinii, parca scrie că e normal să consume ulei între revizii, maxim 0.6 l.

The following users thanked this post: FritzVonSpritz

Offline jante.otel

« Răspuns #6 : 10.Apr.2019, 07:43:33 p.m. »
...sa-ti lipseasca 1 L ulei sau mai mult!!!...au mai fost cazuri, dar stai linistit, rare de tot! :P

Chestia cu "rare de tot" depinde rau de tot de karma pe care o ai.
Pot sa fie ele rare - rare... Daca esti tu cel ales, apai ai pus-o!
O stiu din experienta (rad amar  ;))
  • S-Cross
jante.otel@yahoo.ro

Tel: 0799354972

The following users thanked this post: Soimu

Offline f.cristi

« Răspuns #7 : 20.Iun.2020, 08:01:52 p.m. »
Pentru ca astazi m-a intrebat cineva in privat de aceeasi problema (intre timp eu si uitasem de ea) am verificat si pata de ulei este prezenta in aceeasi zona; restul e uscat. Am incercat sa sterg cu un servetel dar nu e mare lucru. Nivelul de ulei e ok. Totusi, daca nu uit (a nu stiu cata oara), am sa semnalez problema la urmatoarea revizie.

Offline George s

« Răspuns #8 : 08.Apr.2023, 12:43:09 a.m. »
Cred că este natural. Același lucru și la mine. Am semnalat la revizie. Nimic. I-am rugat atunci să nu mai pună ulei full (până sus pe jojă) pentru că probabil face presiune.
  • Suzuki Ignis 1250 dual jet ,allgrip

Offline George s

« Răspuns #9 : 08.Apr.2023, 12:49:57 a.m. »
Am vrut să strâng eu respectivul șurub dar nu prea merge nici o cheie normala. La reprezentanta nici un sprijin. Doar schimbat uleiul și atât. Atât se pricep
  • Suzuki Ignis 1250 dual jet ,allgrip