Autor Subiect: Faruri  (Citit de 5502 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Tatallor

Re: Faruri
« Răspuns #20 : 19.Dec.2020, 10:24:12 p.m. »
Pana la urma cu ce v-ati inlocuit becurile de pe faza scurta? Am facut un drum pe noapte si pe ploaie pe autostrada aproape legat la ochi. Fara proiectoarele de ceata eram mort.
  • Suzuki Vitara 1.4 Passion 2WD MT Galactic Grey Metallic

Offline ntire2000

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Tatallor

« Răspuns #22 : 19.Dec.2020, 10:52:23 p.m. »
Imi aduc aminte ca le-ai schimbat, esti multumit?
  • Suzuki Vitara 1.4 Passion 2WD MT Galactic Grey Metallic

Offline ntire2000

« Răspuns #23 : 19.Dec.2020, 10:54:04 p.m. »
Gasesti mai jos discutia despre ele.
Inca functioneaza spre deosebire de osram-urile care au crapat concomitent, ventilatoarele dupa aproape un an nu fac zgomot, deci eu zic ca sunt bune (review-urile la fel).

https://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5971.msg293044#msg293044

Urmatorul pas e faza lunga.
Chiar nu ma intereseaza ca sunt prea puternice sau ilegale.
Eu consider ca faza lunga e doar pentru confortul meu atunci când sunt singur pe drum, n-ar trebui sa deranjeze pe nimeni ce becuri îmi pun.

Cu astea https://www.aliexpress.com/item/32983312463.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.462f4c4dYJGa7A
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: Tatallor

Offline enicky

« Răspuns #24 : 19.Dec.2020, 11:56:12 p.m. »
Urmatorul pas e faza lunga.
Chiar nu ma intereseaza ca sunt prea puternice sau ilegale.
Eu consider ca faza lunga e doar pentru confortul meu atunci când sunt singur pe drum, n-ar trebui sa deranjeze pe nimeni ce becuri îmi pun.
  Da, n-ai fi singurul cu xenon pe "oala" injurat in trafic :). Se gasesc si halogene bune, peste cele de fabrica, eu am cred de vreo 3 ani si inca merg si am primit uneori si cu ele flash-uri, cand n-am fost suficient de rapid. Oricum le vei da jos la ITP.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #25 : 20.Dec.2020, 12:19:53 a.m. »
Recunosc, nu mai am vederea agera de la 20 de ani (când observam orice pasarica  ;)), consider ca oricum merg mai batrâneste (implicit mai preventiv) si nu sunt nesimtit ca sa le folosesc pentru a-i orbi pe altii.
Le folosesc doar pentru siguranta mea, mai ales pe drumuri judetene vai de mama lor, fara marcaje si semnalizari la standarde europene.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ASZ

« Răspuns #26 : 21.Dec.2020, 06:32:01 p.m. »
Este incredibila diferenta intre lumina provenita de la becurile de faza scurta cu care a venit masina din fabrica si cea generata de becurile LED indicate de @ntire2000 (de pe Aliexpress). Orbecaiam cu cele din fabrica, insa cu LED-urile se vede foarte bine drumul si nu am primit nici macar un flash in aproape 7 luni de cand le folosesc.

Offline Catalln

« Răspuns #27 : 21.Dec.2020, 08:27:17 p.m. »
Atenție mare, exista riscul de a rămâne fără certificat pe lângă amenda "consistenta"
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline ntire2000

« Răspuns #28 : 21.Dec.2020, 09:28:41 p.m. »
Da, exista riscul asta mai ales ziua, dar având DLR-uri nu sunt obligat sa circul cu farurile aprinse.
Politistul nu are atributii de inspector RAR, iar alaturi de acesta e foarte putin probabil sa-l întâlnim noaptea când umblam cu faza scurta.
La faza scurta care e folosita în proportie de 90% e bine sa nu exageram.
Astea pe care le-am luat eu si le lauda si @ASZ sunt de 45W, cred ca nu rup retina celui de pe contrasens.
Sunt curios daca e dispus careva dintre cei cu faruri led din fabrica sa faca un test alaturi de un coleg cu o masina cu leduri de 45W puse ulterior ca sa vedem cam ce diferenta este.
Ma gândesc ca prin Cluj e o posibilitate mai mare decât la Bistrita, dar daca e careva noaptea prin tranzit pe la mine prin oras, ma ofer eu sa fac testul.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Gabryel

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
  • Gen: Bărbat
    • Iași
« Răspuns #29 : 16.Iun.2024, 07:10:25 p.m. »
Am pus și eu becuri LED care au un cooler la capăt. Asta de acum 6 ani și funcționează impecabil faza lunga si faza scurta. Am pus și la farurile de ceață dar am observat că cei din sens invers erau deranjați . Dacă farurile faza lunga faza scurtă sunt bine reglate nu aveți de ce să vă facceți probleme, nu veti deranja pe nimeni. Reglajul e simplu, pui masina la 4 m distanță față de un zid și trebuie la fazaă scurtă să apară lumina tăiată la cca 80 cm față de sol. La fază lungă nu se mai reglează nimic. Am avut și xenoane montate pe faza scurtă și nu au deranjat pe nimeni. Faza scurtă are lupă așa că nu-si poate da seama nimeni daca e xenon, halogen sau LED.
  • Suzuki Vitara All Grip 2018 4x4 AT