Autor Subiect: Port USB - pin rupt/indoit  (Citit de 9828 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline dthem

Re: Port USB - pin rupt/indoit
« Răspuns #40 : 12.Apr.2019, 09:07:02 a.m. »
Eu am întrebat de unde știe ca pe usb-ul mașinii vin maxim 500 ma.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Offline bisti

« Răspuns #41 : 12.Apr.2019, 09:08:56 a.m. »
Pentru ca pe USBul masinii, in mod normal, pui un stick cu muzica sau legi un telefon mobil pentru transfer de date, nu pentru incarcare.

Offline cmd77

« Răspuns #42 : 12.Apr.2019, 10:03:07 a.m. »
Pentru ca am masurat!
De fapt, pentru USB 2.0 - atat este standardul, pentru un port USB standard.

De unde știi ca bagă 500 ma pe USB? Impresia mea e ca bagă mai mult.
  • suz
Vitara Passion 2WD benzina Galactic Gray

Offline Munteanu Dan

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
« Răspuns #43 : 28.Mai.2019, 12:03:56 p.m. »
Salut, am avut aceeasi problema cu usb-ul rupt din prima zi de la livrarea masinii,producatorul si dealerul mi-au refuzat garantia si m il-am reparat singur.Am scos din bord modulul usb ,am scos din modul placa cu conectori,am cumparat o mufa identica de la  un magazin de electronice,am lipit si gata merge usb-ul este nou.Multumesc  mult pentru ajutor!
  • Suzuki Vitara

Offline GoneFishing

« Răspuns #44 : 31.Oct.2019, 02:49:30 p.m. »
Desi ultima postare a fost facuta acum 120 de zile, vin si eu cu niste detalii si lamuriri ref. la masinile aflate inca in garantie care ii pot ajuta pe altii:
- dealerul trebuie sa schimbe pe garantie mufa USB desi incearca sa te trimita initial la plimbare; asta chiar daca defectarea a aparut cand ai apasat un pic mai tare la introducerea cablului (a nu se intelege ca ai dat cu ciocanul dar nici ca trebuie sa umbli cu manusi...)

Explicatii cu care am fost trimis personal la plimbare:
- un dealer din Bucuresti >> "nu exista probleme, vedeti ca totul e ok cu cablul nostru" desi mentionasem probleme aleatorii, in stationare, in mers, cu miscarea cablului sau nu si testarea a 6 cabluri noi care mai de care mai Made For iPhone/originale/etc. (in cazul meu ba nu incarca, ba nu functiona car play-ul sau era totul ok pentru o vreme); "la Suzuki exista un martor in bord pentru orice problema inclusiv pt. sistemul multimedia" :notlst: ceea ce e o mare minciuna; in plus nici nu voiau sa faca un test de 5-6Km in mers ceea ce e absurd tinand cont ca pot exista NN situatii din cauza careia mufa respectiva sa creeze probleme (una fiind chiar si trantirea mai tare a portierei..)
- un dealer din Buzau >> au observat defectul imediat dar "nu putem repara pe garantie desi suntem obligati prin garantie pentru ca nu avem angajat care sa se ocupe de hartogaraia necesara pt. a ne recupera banii in cazul marcii Suzuki" (erau dealeri multi-marca) :notlst:

Rezolvarea (in cazul ambilor dealeri), discutie politicoasa si argumentata, dupa care folosirea altui ton in cazul celui de-al doilea dealer. Eventual sesizare la ANPC ca de asta exista.

O fi Suzuki o marca mai ieftina si automat mai problematica dar garantia e garantie si nu trebuie sa inghitim minciunile nimanui pentru ca asa ii invatam si ne invatam prost.

• SUZUKI VITARA 1.4, BOOSTERJET, AT, AllGRIP, 2019
- cu siguranta niciodata prostit pentru a 2-a oara de SUZUKI ;>)

The following users thanked this post: toma, Dogy, dthem

Offline dthem

« Răspuns #45 : 01.Nov.2019, 05:15:10 p.m. »
Interesantă problema ridicată de tine. În final ți-au schimbat mufa și totul e ok?

Offline wolfin

« Răspuns #46 : 02.Nov.2019, 11:36:51 p.m. »
Clar ca mufa e sensibila. Din aceasta pricina...am alocat un cablu usb excusiv in masina.
 :fluier:..acum avand in vedere ca folisesc zilnic imperecherea...sa footoooot mufa usb c de la telefon.

Deci... :cof:
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline dthem

« Răspuns #47 : 04.Nov.2019, 04:51:58 p.m. »
Lol  :-)) Totuși, repet: e mult mai favorabil să se strice telefonul decât mașina. Exemplu concret la mine cu problema la CarPlay:
- am fost la Apple și am reclamat că nu merge, au făcut ceva verificări și mi-au schimbat telefonul
- am fost la Suzuki și am reclamat că tot nu merge (nici cu telefonul nou) și se **** pe ei să-mi instaleze un soft vechi pe care nici măcar nu îl au încă. Între timp îmi sugerează că SLDA-urile se schimbă greu pe garanție.
Vedeți diferența?

Offline GoneFishing

« Răspuns #48 : 11.Dec.2019, 07:47:08 p.m. »
Interesantă problema ridicată de tine. În final ți-au schimbat mufa și totul e ok?

Nu sunt sigur ca te referi la mine dar sunt la a 2-a schimbare a suportului USB. Prima data s-a inlocuit cablul + suportul iar a 2-a oara suportul.
Problema persista dar nu sunt genul care renunta atat timp cat vorbim de garantie.

Nu mai vorbesc de faptul ca din cele auzite la dealer am concluzionat ca majoritatea posesorile de Vitara ori nu folosesc mufa USB ori renunta cand vad ca sunt trimisi la plimbare. Tind sa cred ca e a 2-a varianta. De aici si problema discutata de noi, pentru ca asa ii obisnuim gresit cu orice trebuie reparat/schimbat in garantie.

Eu am propus dealer-ului rezolvarea la care a apelat unul din colegii de pe forum si e posibil sa ajung acolo dar dealer-ul trebuie mai intai sa raporteze problema importatorului care probabil trimite mai departe producatorului. Dupa, trebuie sa testeze ce i se recomanda (in cazul meu a 2-a inlocuire suport USB). Procesul dureaza dar eu sunt convins ca va exista o solutie. Altfel....tot mai exista 3 solutii din care una tot va fi castigatoare.

Era sa uit, unul din reprezentantii dealer-ului a cerut sa vada solutia propusa aici :-) si urmeaza sa ii trimit linkul.

Numai bine si nu va dati batuti asa usor pentru ca garantia nu inseamna cersit si nici favoruri gratuite.
  • SUZUKI VITARA 1.4, BOOSTERJET, AT, AllGRIP, 2019
- cu siguranta niciodata prostit pentru a 2-a oara de SUZUKI ;>)

The following users thanked this post: dthem

Offline dthem

« Răspuns #49 : 12.Dec.2019, 10:40:39 a.m. »
Clar nu ne lasam, nici eu nu am intentia asta.

La mine treaba e si mai interesanta: s-a schimbat mufa usb (prin mufa ma refer la acel ansamblu de culoare neagra care de fapt contine mufa), in 90% din cazuri imi merge carplay si totul e ok, DAR cateodata se intrerupe fara motiv, nu mai merge o perioada, dupa care merge iar. Nu reusesc sa asociez cu nimic momentele cand se intrerupe.

Cand zici suport te referi la ansambul care contine mufa? Cand zici cablu te referi la cablul dintre mufa si unitate?