Autor Subiect: Port USB - pin rupt/indoit  (Citit de 9830 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline bisti

Re: Port USB - pin rupt/indoit
« Răspuns #20 : 29.Mar.2019, 03:50:11 p.m. »
Din cate a zis colegul, nu e doar o mufa adaptoare usb-mama to usb-mama. Portul spre inauntrul masinii este o mufa proprietara cu 4 pini, deci pica solutia asta.

Offline ElPolloLoco

« Răspuns #21 : 29.Mar.2019, 04:37:27 p.m. »
Gata. L-am montat pe mașină. Cost total mufa USB 7 lei, lipit mufa 20 de lei. Puțin mai ieftin că la reprezentanta  :D. Revin cu poza conectorului din mașină.
  • New Vitara

The following users thanked this post: ntire2000

Offline ntire2000

« Răspuns #22 : 29.Mar.2019, 10:33:10 p.m. »
pai cu manopera te duceai la vreo 500.
dar lasa ca mai bine bagi banii aia în niste boxe - sa se simta si sufletul tau bine.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Lerua07

« Răspuns #23 : 29.Mar.2019, 11:21:23 p.m. »
Eu zic sa le trimiti devizul tau si celor de la reprezentanta, poate se mai trezesc putin la realitate....  :clap:
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline ElPolloLoco

« Răspuns #24 : 31.Mar.2019, 09:31:31 a.m. »
Asa arata si mufa USB proprietara (poate mai ajuta pe cineva).
Placuta cu cele doua mufe pare a fi "overengineered" - trace-urile nu sunt drepte de la pinul x al mufei albastre la pinul echivalent al mufei USB, unu trece pe partea cealalta, unu se intoarce putin (VCC+ si GND din cate mi-am dat eu seama), etc.
Probabil vor sa previna interferentele, posibilitatea de scurt circuit, etc. Inteleg ca sunt componente "automotive grade", da si asa pretul e absurd.

• New Vitara

The following users thanked this post: ntire2000

Offline Meltdown

« Răspuns #25 : 01.Apr.2019, 11:09:09 a.m. »
Nu mai bine tai mufele si pui ceva de genul acesta ?

• 2017 SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP 6MT AllGrip Passion Energetic Red Pearl

Offline ntire2000

« Răspuns #26 : 01.Apr.2019, 11:18:47 a.m. »
se vede de la o posta si se pierde garantia daca te apuci sa modifici în halul asta.
asa cum a modificat colegul nu stie nimeni ca s-a lipit o mufa, ca e încapsulata într-un plastic.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline aavii

« Răspuns #27 : 01.Apr.2019, 12:48:02 p.m. »
Oricum, frumos topic. Multumim de informatii!
  • Suzuki Vitara S grade

Offline Mmarza

« Răspuns #28 : 07.Apr.2019, 04:46:16 p.m. »
Salut bravo pentru ca ti-a venit ideea sa repari tu!

Acum going the extra mile, ce scoate pe pinii de incarcare, cred ca este 1-1.5 A max. Ce ar fi daca doar pe alimentare s-ar pune electronica unui alimentator de bricheta de tip quickcharge?
Adus de la un +12v , intra in alimentator si conectat doar la pinii de + - ai usbului. Astfel un waze pe distanta mare nu papa toata bateria 😊
  • Vitara 1.6 passion Silky Silver

Offline aavii

« Răspuns #29 : 08.Apr.2019, 01:05:35 p.m. »
Salut bravo pentru ca ti-a venit ideea sa repari tu!

Acum going the extra mile, ce scoate pe pinii de incarcare, cred ca este 1-1.5 A max. Ce ar fi daca doar pe alimentare s-ar pune electronica unui alimentator de bricheta de tip quickcharge?
Adus de la un +12v , intra in alimentator si conectat doar la pinii de + - ai usbului. Astfel un waze pe distanta mare nu papa toata bateria 😊

:) Sau poate orice alt program in afara de WAZE care da, e singurul care consuma bateria cu telefonul la incarcat

Acum sa trecem la lucruri mai serioase: Cred ca acea mufa nu ia alimentarea din baterie direct ci este o extensie a unitatii media.. cumva. Orice modificare suplimentara poate dauna unitatii
Pentru porturi de fast charging se poate hackui bricheta deja existenta... Si ai tot ce vrei in 10 A
  • Suzuki Vitara S grade