Autor Subiect: Port USB - pin rupt/indoit  (Citit de 9832 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ElPolloLoco

Port USB - pin rupt/indoit
« : 27.Mar.2019, 10:53:23 a.m. »
In dimineata asta am conectat cablu USB si surpriza nu mai vedea telefonul. M-am uitat si pare ca un pin a sarit sau e indoit foarte tare ... nu pot sa vad exact (de la inceput facea figuri, era foarte greu de bagat cablu in el, se pare ca a cedat "psihic"). Aveti idee daca e usor de inlocuit socket-ul ala sau mai bine ma duc la garantie, daca intra in garantie.

Mersi. 
  • New Vitara

The following users thanked this post: Munteanu Dan

Offline steph

Re: Port USB - pin rupt/indoit
« Răspuns #1 : 27.Mar.2019, 11:10:29 a.m. »
In garantie nu intra sigur. Vezi cat costa piesa pe original. Sau demontat si vazut cu ce se poate inlocui de la un magazin de electronice. 
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

Offline croco

« Răspuns #2 : 27.Mar.2019, 11:14:42 a.m. »
Ar putea intra pe garantie daca nu prezinta urme de fortare. Asta daca reusesti sa il indrepti sa arate cat de cat bine vizual.
Eu am avut o presimtire privind fiabilitatea conectorului inca de la inceput si am pus un cablu usb prelungitor.
  • Suzuki Vitara 1.6 Spirit Allgrip / Suzuki Baleno 1.2 GLX

Offline ElPolloLoco

« Răspuns #3 : 27.Mar.2019, 11:54:03 a.m. »
Nu inteleg de ce se zgarces la chestii basic. Un port OK nu cred ca ajunge la 1 -2 euro daca cumperi bulk. Sa vedem ce pret imi trimit cei de la reprezentata. Am vorbit si cauta in "analele" Suzuki "reperul".  Parca vad ca zic ca e 100 de euro.
  • New Vitara

Offline ntire2000

« Răspuns #4 : 27.Mar.2019, 12:00:40 p.m. »
gasesti cu 7 lei

https://ronishop.ro/mufa-usb-mama-cablaj-20a-dreapta-5587871-grundig/2554.htm

sau ceva "basic" (ca sa nu zic junk) cu 1,5 lei

https://electroniclight.ro/usb105-mufa-usb-a/1271.htm

îti mai trebuie meseriasul care se baga la asa ceva, ala probabil se va multumi cu 100 de lei.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ElPolloLoco

« Răspuns #5 : 27.Mar.2019, 12:13:30 p.m. »
Part number-ul pentru cel original pare sa fie 3910557L10000 si e vreo 50 de euro. Sa vad ce imi zic baietii de la reprezentanta. La electronica m-as pricepe si eu, dar nu stiu cat de usor ajung la el, o sa incerc in seara asta sa scot capacelul ala de pe el sa vad cum e prins.
  • New Vitara

The following users thanked this post: costin_bad

Offline ElPolloLoco

« Răspuns #6 : 27.Mar.2019, 04:07:42 p.m. »
Am si raspunsul 70 de euro + manopera, timp de livrare de la 3 zile - 3 saptamani, plata in avans.
Incerc sa-l repar eu, am comandat vreo patru mufe recomandate de colegu ntire2000 (suma minima pentru comanda), niste scule din plastic de scos chestii de prin bord. Nu stiu daca tre' sa-l rotesc sa iasa sau doar sa trag de el, o sa aflam in curand :).  Sper sa nu-i "dau damage".
Revin cu detalii maine, poimaine cand am tot ce trebuie.
  • New Vitara

Offline ntire2000

« Răspuns #7 : 27.Mar.2019, 10:01:08 p.m. »
pai de 70 de euro macar sa te "distrezi" tu, daca îti iese figura la final satisfactia o sa fie nepretuita (ca-n reclama la mastercard).

dupa cum arata în poza asta

se pare ca prinderea e cu niste gheare care intra în locasurile alea din corpul de plastic.
si cred ca partea frontala se poate scoate separat, cu o agrafa bagata din fata prin interior în partea de sus si împinsa tot în sus cred ca are o gheara de plastic care se ridica.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: wolfin

Offline ntire2000

« Răspuns #8 : 28.Mar.2019, 09:27:56 a.m. »
aseara eram cam chior de oboseala.
am analizat mai atent poza si de fapt singura prindere în bord este cu o clema de plastic.

uita ce am zis mai înainte, cu agrafe si alte alea.
cred ca se apasa în jos gâlma asta marcata cu sageata si daca tragi de ansamblul mufei iese afara.
si atunci nu cred ca mai trebuie demontat si altceva.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ElPolloLoco

« Răspuns #9 : 28.Mar.2019, 11:32:58 a.m. »
La asta ma gandeam si eu, trebuie apasat pe notch-ul ala.
Sa vad cum o scot din bord fara sa rup ceva.
Astept sa vina "sculele de plastic" si incerc sa trag de ea.
Mufele USB au ajuns, par mult mai solide decat cea originala.
Acu mi-am dat seama ce s-a intamplat defapt: a iesit bucata de plastic din centru portului, a cazut mai jos (statea pe pini) si cand am bagat cablu s-a produs "incidentul".   
  • New Vitara