Autor Subiect: Uzura prematură a cauciucurilor  (Citit de 6207 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline smadalin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 290
  • http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jur
Re: Uzura prematură a cauciucurilor
« Răspuns #30 : 06.Mai.2019, 03:01:31 p.m. »
Nu neg ca anvelopele Continental ar fi mai sensibile, totusi eu am avut uzura vizibil diferita pe o singura roata, atat la cele de vara Continental pe 17(venite cu masina) cat si la cele de iarna Pirelli Sottozero.
Sper totusi ca era de la faptul ca o roata imi mergea mai infranata, voi vedea in timp....
  • Suzuki Vitara Luxus 1.6 benzina

The following users thanked this post: sx4fan

Offline juglansr

« Răspuns #31 : 19.Iun.2019, 12:26:17 a.m. »
Salut. Aceeaşi problema cu uzura pronunţată a anvelopelor spate pe exteriorul acestora. La revizie am semnalat problema, a fost pusa pe standul de direcţie, mi-au arătat că valorile sunt în regulă, dar au recunoscut că e o uzură inegală. Au motivat că poate fi de la stilul de condus, sau de la calitatea proastă a anvelopelor ( Continental eco contact 5). Am convenit să așteptăm să vedem uzura la anvelopele de iarna, cu care însă,am circulat putin. Am revenit la cele de vară, am cumpărat 2 anvelope noi(tot Continental), le-am mutat pe spate pe cele care fuseseră în față și  după vreo 3500 km parcursi,  constat aceeași uzură pronunțată pe exterior la anvelopele spate. Mașina e din sept 2016.
  • Suzuki Vitara 1,6 Cool 2WD benzina

Offline marcone

« Răspuns #32 : 26.Iun.2019, 04:47:04 p.m. »
Asta e chiar serioasa... ai linkul de la discutia posesorilor unguri?
Eu  fac putini km anual (7000) si rotesc cauciucurile la schimbul vara/iarna deci sanse putine sa observ aceasta uzura.
Fiind din Oradea nu ai putea sa dai o fuga la o reprezentanta Suzuki din Ungaria sa ceri acolo shimbarea puntii?

Offline marcone

« Răspuns #33 : 26.Iun.2019, 05:20:25 p.m. »

Offline fishman

« Răspuns #34 : 26.Iun.2019, 07:06:02 p.m. »
Salut,
din ce am citit pe cluburile posesorilor de Vitara din Ungaria,la dealerii din Ungaria se fac teste  - geometrie roti ,din care sa rezulte ca sunt  probleme tehnice REALE cu puntea spate...am postat o poza cu date  tehnice si măsurători. ..cu diferențele care atesta problema
  • Vitara Passion Silky Metalic 1,6 benzina

Offline marcone

« Răspuns #35 : 27.Iun.2019, 12:30:46 p.m. »
De curiozitate m-am invartit pe langa masina aseara si nu e nicio diferenta sesizabila ochiometric sau la varful cheii intre exteriorul si interiorul profilului fiecarui cauciuc.
Desi merg putin anual, am totusi 19.000km cu cauciucurile de vara iar rotatia o fac in cruce, deci oricare dintre cauciucuri are 9500km pe puntea spate.

Offline adibaiacos2003

« Răspuns #36 : 09.Aug.2019, 11:52:44 a.m. »
La 42k km, anvelopele pe spate s-au uzat aproape in totalitate, cele de pe fata mai tin cam 20k km. Ciudat, ma asteptam sa fie invers. Din cei 42 k mai trebuie scazut cam 5 k facuti cu cele de iarna. an fabricatie 2017 cumparata in iulie 2017.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion Allgrip Black

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #37 : 09.Aug.2019, 12:17:59 p.m. »
Dupa cum arata anvelopele dupa 17.000 km...cred ca ai o problema de geometrie caci nu mai este nimeni in situatia asta (cred). Eu am dat jos Continentalurile dupa 3 veri-vreo 40-50k km facuti si inca mai mergeau. In primavara am pus Michellin Pilot 4, cu astea cred ca ma duc alti 3-4 ani (nu mai merg asa mult). Cele de iarna mai au si ele de tras vreo 2 ierni. Facut cam 50-100 km zilnic, am ajuns la 83k in 3ani si o luna, neimplinita... Daca nu faci drifturi, nu vad cum faci praf din condus in asa hal anvelopele in 17k km...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #38 : 09.Aug.2019, 10:02:09 p.m. »
eu sunt cu cele de vara cu care a venit masina, am intre 45 - 50 K, masina din 2015, mai tin inca pe atat dar eu le schimb, de obicei la 5 ani ca se degradeaza cauciucul oricum. Pe cele de vara le tin pe janta, nu le-am dat jos de pe janta niciodata si la fel si cele de iarna.
daca s-ar toci asa, as da faliment la cat costa niste cauciucuri mai rasarite...
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

Offline dorinf

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
  • Gen: Bărbat
    • dej
« Răspuns #39 : 05.Nov.2019, 08:29:56 p.m. »
Intampin si eu aceeasi problema la masina achizitionata in septembrie 2017. Am 32000 km, din care cam 1/3 parcursi cu cauciucurile de iarna,  iar cauciucurile Continental cu care a venit in dotare masina, de pe spate, sunt ajunse la limitator, putin mai uzate pe exterior. Azi am fost la reprezentanta Bistrita si mi-au spus ca geometria este buna iar de vina ar fi cauciucurile care sunt de proasta calitate, aceeasi problema au intampinat-o la mai multe masini. Am pus rotile de iarna si mi-au recomandat sa le monitorizez iar daca sunt probleme sa revin. Deocamdata au spus ca nu vor trimite vreo sesizare intrucat geometria fiind in regula sigur nu voi primii nici o despagubire. Nu mi se pare in regula ca 2 cauciucuri sa se uzeze atat de repede, dupa ceva mai mult de 2 ani si probabil vreo 23000 km. Precizez ca nu conduc agresiv, nu fac drifturi si nu incarc masina prea tare pe spate. Nu inteleg de ce se uzeaza cauciucurile pe spate cand tractiunea este preponderent fata. Am cuplat modulul snow doar iarna, cu cauciucurile de iarna, pe distante scurte.
  • vitara passion allgrip benzina