Autor Subiect: Reperele de urmarit la parcarea SX4  (Citit de 4401 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Ramses

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
  • Gen: Bărbat
Reperele de urmarit la parcarea SX4
« : 16.Iul.2009, 02:04:44 p.m. »
Salut,

Imi poate spune si mie cineva care sunt reperele de urmarit cand parchezi un SX4 ( laterala , spate , fata  ) . Mentionez ca sunt sofer incepator si chiar daca multi dintre voi nu mai folosesc repere pentru ca aveti multa experienta mie mi-ar folosi mult niste repere ajutatoare.

Masina mi-am luat-o saptamana aceasta si pana acum am reusit sa o parchez fara aceste repere insa recunosc ca nu ma aventurez in locuri prea stramte :D

In speranta ca vor fi multi doritori care sa ajute la inceput de drum un sofer novice va multumesc .

SX4 1.6 GS 4WD

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
Re: Reperele de urmarit la parcarea SX4
« Răspuns #1 : 16.Iul.2009, 02:14:45 p.m. »
In primul rand, bine-ai venit in club! >:D<

Cu repere nu te prea pot ajuta, ca nu mai parchez de mult in felul asta. Insa iti pot da un sfat: daca iti permiti o investitie, pune-ti senzori de parcare pe spate. Sunt foarte utili! ;) (eu am si uneori prind bine :D)

PS: o sa te rog sa-ti completezi la profil locatia (si daca vrei si varsta) si sa-ti treci masinuta in semnatura. Merci!
« Ultima Modificare: 16.Iul.2009, 02:16:58 p.m. de ..::Khaos::.. »
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
« Răspuns #2 : 16.Iul.2009, 02:15:40 p.m. »
eu parchez cu ajutorul oglinzii care este cat casa ..  =)) mi se pare destul de greu sa ratezi ceva cu oglinzile alea

• Hero Member
« Răspuns #3 : 16.Iul.2009, 02:18:14 p.m. »
Apropos de oglinzi, vorba cuiva de pe forum, cu oglinzile astea vezi si bordura de jos dar si avionul de sus :P

Offline Ramses

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
« Răspuns #4 : 16.Iul.2009, 02:29:07 p.m. »
Va multumesc pentru primire si pentru raspunsuri . Nu am nici o indoiala ca senzorii de parcare ma vor ajuta ( ii am deja si le-am simtit utilitatea inca de la inceput ) , la fel si oglinzile sunt foarte mari si folositoare. Ideea ar fi ca poate cineva care foloseste sau nu aceste repere sa le descrie putin. Sunt sigur ca sunt multi care chiar daca nu le folosesc ar putea sa si le imagineze putin si sa ni le descrie aici . Multumesc :)
SX4 1.6 GS 4WD

• Hero Member
« Răspuns #5 : 16.Iul.2009, 02:38:15 p.m. »
Imi amintesc (oarecum) reperele pe care le-am invatat cand am facut scoala de soferi - erau pentru un Matiz, dar uneori le am in vedere si acum cand parchez.

Parcare laterala:
1. Te asezi paralel cu masina din fata, cat mai aproape posibil. Trebuie sa vezi capatul (coltul portbagajului) masinii respective in coltul de jos dreapta al geamului din spate;
2. Tragi de volan maxim dreapta si dai cu spatele pana vezi coltul masinii respective in coltul jos stanga al geamului din fata;
3. Apoi indrepti volanul si dai cu spatele... dar nu mai stiu exact care este reperul urmator :D Deh, mai uita omul cu trecerea timpului... Sper ca te-am ajutat cat de cat.

Parcare cu spatele:
Imi amintesc ca te pozitionezi asemanator cu parcarea laterala, astfel incat sa vezi capatul (coltul portbagajului) masinii respective in coltul de jos dreapta al geamului din spate. Tragi maxim dreapta de volan, dar nu-mi mai amintesc celelalte detalii... :">

Offline miocrl

« Răspuns #6 : 16.Iul.2009, 02:44:27 p.m. »
salut Ramses
bine ai venit !!
te iau repede cu: Intalnirile clubului.. in Bucuresti sau Nationale-prima e spre Transalpina si te mai invit si la jurnal de bord sa ne descrii suza ta

Legat de repere pentru parcare,
pe vremuri cand erau numai dacii instructorul auto imi recomanda sa dau cu spatele pana cand nu mai vad capota celui din spate, ci doar parbrizul.
acum nu mai putem sa ne bazam pe astfel de repere deoarece gama de inaltimi la masini e foarte larga.

eu cred ca o sa te inveti destul de repede cu dimensiunile masinii.

Offline Swithin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 256
« Răspuns #7 : 27.Aug.2009, 12:03:39 a.m. »

Hello Ramses,

Daca descoperi reperele, le poti descrie aici. Si eu am SX4 de o luna si deocamdata fac parcari laterale doar in spatii largi, din minim 5 miscari. :)
Grow up.

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Membru cu logan
« Răspuns #8 : 27.Aug.2009, 04:44:29 a.m. »
Pentru parcare laterala cu spatele: Opresti paralel cu masina in spatele careia vrei sa parchezi, cam la un metru latime de ea si un metru mai in fata. Nu este o problema daca te duci mai in fata. Incepi sa dai cu spatele incet si cand roata ta din spate trece de masina in spatele careia parchezi incepi sa invarti de volan (poti sa incepi si un pic mai devreme daca e spatiul mic, dar o sa intre mai greu fata). Urmaresti in oglinda din dreapta sa nu te urci pe bordura si in geamul din spate sa nu lovesti masina din spate. Vei ajunge la un unghi intre 30 si 45 de grade de bordura. Cand roata ta din spate ajunge aproape langa bordura incepi sa indrepti volanul. Va terbui sa continui sa te uiti pe geamul din spate sa nu lovesti masina din spate si la coltul din dreapta fata al masini pentru a nu-l atinge pe cel din fata.
Este foarte importanta distanta laterala atunci cand incepi manevra si sa nu ajungi la un unghi prea mare fata de bordura. Ar fi de preferat sa inveti sa faci manevrele astea in mers, la viteza foarte mica (cu ambreiajul patinat), dar la inceput e ok si daca te opresti cand invarti de volan. Daca nu ai destula incredere in tine, mergi in poligon la o ora la care e mai liber si exerseaza acolo; e mai bine sa te urci pe o bordura in poligon decat sa atingi vreo masina prin parcare.
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/

Offline vadiro

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 400
« Răspuns #9 : 27.Aug.2009, 11:01:14 a.m. »
Poate te ajuta filmuletele de pe site-ul de mai jos:

http://chestionare.auto.ro/scoala_de_soferi_online/
Suzuki SX4 Sedan GS
GPS MyGuide 3100 cu iGO Primo, iGO 8, Garmin XT, TomTom 7 si Navigon MN7
CB Midland Alan 48 Plus Multi B + Sirio ML-145 PL