Autor Subiect: Cod de securitate radio și multimedia  (Citit de 4893 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: Cod de securitate radio și multimedia
« Răspuns #40 : 28.Ian.2022, 09:13:12 p.m. »
Raspunsul de la dealer asta este:
Am primit informare de la furnizor si din motive de securitate trebuie sa vin un reprezentant de la Bucuresti pentru efectuarea resetari.

Extraordinar, altii controleaza de la distanta roverul de pe Marte iar la noi din motive de securitate  =)) trebe musai sa vina 500 de km un Gigi pentru resetarea unei nenorocite de unitati multimedia.
Mare e gradina.....si multi dobitoci nesimtiti o populeaza.....

Daca o reseteaza prin telefon sau mail cu codul vietii dat de producator si dupa aceea clientul îsi seteaza o parola (pe care o zgârie cu cheia pe portiera ca sa n-o mai piarda), nu se considera ca este securizata acea unitate multimedia?!?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline toma

« Răspuns #41 : 28.Ian.2022, 09:19:49 p.m. »
Daca e un cod unic generat pe baza de VIN sau seria unitatii e totul ok sa-l transmiti prin telefon. Daca insa e un "master code", valabil pentru toate, apai atunci sunt sigur ca nu-l vor da prin telefon sa-l stie apoi toata lumea.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline ntire2000

« Răspuns #42 : 28.Ian.2022, 09:42:35 p.m. »
Si o solutie mai eleganta n-ar fi demontarea acelei unitati, trimiterea ei prin curier rapid la "centru" pentru resetare si retrimiterea înapoi la client?
Dureaza 3 zile .... nu e o vesnicie, nu?
Iar masina cred ca functioneaza si fara unitatea multimedia în alea 3 zile.

Daca clientul ar fi respectat asa cum ar trebui sunt sigur ca solutiile astea ar fi logice si la îndemâna, dar nimanui nu-i pasa decât daca e sa iasa banul, nu-i asa?!?
Bunavointa a cam disparut de pe meleagurile noastre....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline toma

« Răspuns #43 : 28.Ian.2022, 09:43:57 p.m. »
Da, ar fi o solutie cat se poate de eleganta.
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline enicky

« Răspuns #44 : 28.Ian.2022, 10:36:27 p.m. »
Si o solutie mai eleganta n-ar fi demontarea acelei unitati, trimiterea ei prin curier rapid la "centru" pentru resetare si retrimiterea înapoi la client?
Dureaza 3 zile .... nu e o vesnicie, nu?....
   Din ce-mi amintesc de la media de pe Ford, unde tot asa am avut nevoie de cod si mi l-au dat telefonic, precum si la cea de pe Vitara, careia tocmai ce i s-a scos borna de la baterie acum cateva zile si a pierdut toate posturile retinute, aceste unitati nu cred ca au o baterie interna si deci nu pot retine coduri, asta e si cauza ca se "pierde" cand ramane fara curent.
 Deci varianta de mai sus, cade. Iar acest cod, pe langa faptul ca nu e simplu, dar n-are legatura cu alte serii ale masinii, cel putin asa era la Ford.
Ar fi interesant totusi de stiut daca noi trebuie sa introducem sau nu, un cod la aceasta unitate, pt. ca in meniu exista o cerinta de acest gen.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

« Răspuns #45 : 28.Ian.2022, 10:52:53 p.m. »
Nu cade varianta, ca dupa ce o deblocheaza ii dezactiveaza codul.

Eu cand am inlocuit bateria nu am avut nevoie de cod pentru ca nu setasem asa ceva inainte - similar cu imagimea postata de @ntire2000.

Offline enicky

« Răspuns #46 : 29.Ian.2022, 12:25:56 a.m. »
Eu cand am inlocuit bateria nu am avut nevoie de cod pentru ca nu setasem asa ceva inainte - similar cu imagimea postata de @ntire2000.
  Ok, asta inseamna ca cei care se plang de problema, cu ani in urma au pus un cod, iar acum l-au uitat. Iar ce foloseste reprezentanta ar putea fi un fel de PUK , sau parola de administartor.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

« Răspuns #47 : 29.Ian.2022, 09:54:49 a.m. »
Exact!  :good:

Offline bogdanpiatra

« Răspuns #48 : 29.Ian.2022, 10:39:38 a.m. »
Eu la megane cand am pus cod unitatea mi a cerut si niste intrebari, gen oras, nume, etc, si pot sa l deblochez daca l uit.
La ford codul a venit pr factura, plus o eticheta lipita in torpedou

Trebuie vazut daca proprietarul a pus codul lui, sau e un cod de fabrica, dar care dealerul este obligat sa l dea(fie si contracost-asa era la skoda, pentru ce i care schimbau unitatea si o vindeau, noul proprietar trebuia sa aiba acel cod).
Sa gandim ca produsul e al meu, nu poti de fiecare data sa ai pretentia sa te platesc sau sa ma rog de tine sa l deblochezi. Duci masina intr un service si scot respectivii bateria, schimbi bateria, ramai fara curent, etc, ce faci de fiecare data, te rogi de dealer?
  • nici una inca

Offline Luc1en

« Răspuns #49 : 29.Ian.2022, 12:28:10 p.m. »
Am incercat toate cele 3 coduri sugerate si nu a mers..
Am desfacut navigatia si am aflad serial number, acum incerc  sa fac online de pe siteuri de decodare, sper sa reusesc....
  • Suzuki new Vitara