Autor Subiect: Radiator clima  (Citit de 2529 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline toma

Re: Radiator clima
« Răspuns #10 : 05.Mar.2019, 10:03:59 p.m. »
Ai dreptate... acum am vazut ca e vorba de Danemarca.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #11 : 05.Mar.2019, 10:06:46 p.m. »
Plauzibil, antiderapant vs radiator indian pt tarile calde
Sa nu uitam ca balena e facuta in India
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline croco

« Răspuns #12 : 06.Mar.2019, 06:15:06 p.m. »
Salutare tuturor!
A avut cineva probleme cu AC-ul și instalația aferenta?

Salutare,
Nu am avut probleme cu AC-ul, masina e rulata mai mult prin oras la viteza medie mica. Am aruncat si eu o privire la radiator dupa ce am vazut poza postata de tine, dar lamele nu par deplasate. Intr-adevar pozitia radiatorului nu e prea inspirata,greu de evitat pietricele.
  • Suzuki Vitara 1.6 Spirit Allgrip / Suzuki Baleno 1.2 GLX

Offline croco

« Răspuns #13 : 15.Mar.2019, 01:05:28 p.m. »
O mica completare despre un element asemanator, m-am uitat cu atentie la radiatorul principal si are cateva lamele care incep sa se indoaie, exact cum descrie colegul @AlexandruC  la inceput.
  • Suzuki Vitara 1.6 Spirit Allgrip / Suzuki Baleno 1.2 GLX

Offline Soimu

« Răspuns #14 : 15.Mar.2019, 03:15:48 p.m. »
Daca se indoaie multe lamele, curentul de aer nu mai preia suficienta caldura de la radiator si racirea se inrautateste...trebuie facut ceva ca sa se protejeze mai bine radiatorul...cum ar fi montarea unei plase metalice la aprox. 1 cm in fata radiatorului, fixata cumva.....zic si eu, nu dau cu paru!

(si cred ca plasa nu trebuie sa fie neaparat metalica...poa' sa fie si din aia de tantari de la geamuri; important e sa fie fixata si sa preia socul pietricelelor care sa cada inainte de a lovi puternic radiatorul)
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

Offline macold

« Răspuns #15 : 18.Apr.2019, 05:44:47 p.m. »
Cred ca se mai gasesc fasii de plasa metalica in targ la Vitan. E buna una cu ochiuri un pic mai mari, nu exagerat. Nu as pune de tantari de plastic pentru doua motive: plasticul imbatraneste rapid si daca aveti norocul sa treceti de cateva ori prin roiuri de efemeride, s-ar putea astupa ochiurile si oricum e mai greu de curatat plasticul fara a-l scoate...
  • Suzuki ignis GL+ ALLGRIP 2018
Bicolor: portocaliu-negru (prezent-viitor...)

Offline AlexandruC

« Răspuns #16 : 16.Iul.2019, 09:35:09 p.m. »
Radiator schimbat pe garanție fără nici un comentariu din partea dealerului auto.
Între timp au apărut alte mici sau mari probleme la mașină. Urmează sa se intervină la cutia de viteze pt un sunet un pic ciudat în treapta 3 la 1700 turații și aștept sa se producă un nou tip de punte spate pt Baleno și sa primesc și eu una ca cea existenta pe mașina are defect de fabricatie/proiectare și rezulta uzura anormala pe rotile spate.
Bineinteles, toate operațiunile vor fi făcute pe garanție.
  • Suzuki Baleno 1.2 Dualjet Exclusive

Offline ntire2000

« Răspuns #17 : 16.Iul.2019, 09:44:56 p.m. »
Cum zicea anterior un coleg, radiatorul ala parca are 20 de ani.
Explicatia este calitatea execrabila a aluminiului, aripioarele sunt foarte subtiri si moi (parca sunt din folie din aia alimentara) - sub limitele de calitate ale unui producator serios.
Nu cred ca la produse Valeo sau Mahle o sa vezi vreodata asa ceva, si alea sunt ieftine - facute pe banda rulanta.
Ignis-ul meu de 13 ani nu avea clima în halul ala si ma batea gândul la un moment dat sa-l schimb pe motiv ca arata rau.

De aia dealerul nu a comentat la cererea de înlocuire, cred ca si-au dat ulterior seama si proiectantii ca au zbârcit-o, în Europa sunt alte pretentii.
Bine, mai esti si din Danemarca......alta tara, alt popor....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline AlexandruC

« Răspuns #18 : 17.Iul.2019, 12:29:58 a.m. »
Alta tara, alt popor, alte năravuri. Au și ei uscaturile lor. Nu au comentat pentru radiator, dar când a venit vorba de alte chestii mai serioase și mai scumpe, au strâmbat din nas. Am apelat la organizația similara cu ACR-ul de acasă și aceștia au cam dictat dealerului ce are de făcut. Cu insistente, cu e-mailuri, dar se rezolva.
Întradevar, calitatea componentelor e slaba, și nu numai la Suzuki. Se întâmplă și la case mai mari, gen Mercedes. Am citit un articol în care se spunea de un model clasa C care a fost trimis înapoi la producător pt ca reprezentanta care l-a vândut nu a fost capabila sa depisteze cauza defectelor și sa repare mașina. Omul în cauza a primit alta mașina.
  • Suzuki Baleno 1.2 Dualjet Exclusive

Offline ntire2000

« Răspuns #19 : 17.Iul.2019, 01:11:56 a.m. »
Inainte de a lua Vitara am curtat si eu o Balena.
Dar ..... unele detalii m-am facut sa-mi revizuiesc optiunea. Printre ele era un praf alb observat pe radiator rezultat ca urmare a procesului de brazare. Brazarea aripioarelor din componenta radiatorului a fost deficitara, în poza postata de tine se si vede al doilea rând de jos care este practic înfundat, ca si cum ar fi fost împins în spate.
O asemenea componenta vitala pentru un autoturism nici macar nu era receptionata într-o fabrica auto din EU, darmite sa ajunga pe linia de fabricatie.
In schimb tabla ..... despre asta se pare ca nu le-a pasat, cred ca Suzuki are cea mai slaba tabla la o masina actuala.
Apropo, ai trecut o iarna cu zapada cazuta si gheata aferenta?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού