Autor Subiect: Condens aer conditionat sau problema reala?  (Citit de 8027 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cosmin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 289
  • Gen: Bărbat
Condens aer conditionat sau problema reala?
« : 15.Iul.2009, 03:28:11 p.m. »
Salutare la voi!

O mica mare problema imi pun. De obicei folosesc aerul conditionat de pe la 25 de grade in sus. Pus la rece maxim. Problema e ca mi se pare ca lasa cam multa apa. La o stationare de 2-3 minute, adun la mijocul distantei dintre rotile din fata o "balta" serioasa, vreo 15-20 cm diametru.

La voi cum este? Pe unde evacueaza condensul? Tot asa multa apa? Eventual si alte comportari...

Hai merci fain la cei care ma lamuresc...
Suzuki SX4 1,5 SE

Offline Cristi

Re: Condens aer conditionat sau problema reala?
« Răspuns #1 : 15.Iul.2009, 03:36:06 p.m. »
Salut. Pot confirma ca si la mine se face o balta maricica de apa cand stationez. Atata timp cat merge (chiar foarte bine dealtfel), nu prea pot sa-i reprosez ceva. Nu stiu daca e neaparat condens facut pe tevile de racire, ci poate fi si apa condensata prin procesul de dezumidificare a aerului.

Eu acasa strang cam 5-6l pe zi de la aerul conditionat , deci nu prea mi se pare un pic de apa sub masina anormal :good:
- Kizashi Sport M/T
- ex SX4 1.9 DDis, 4WD @ 143 BHP
- ex Jimny Cabrio

Offline cosmin

• Sr. Member
« Răspuns #2 : 15.Iul.2009, 03:45:52 p.m. »
Aham...pare logic...:)
Locul de care ziceam este acelasi si la tine? Cand vezi ceva umed in zona aia, imediat te gandesti la alte chestii mai nasoale de obicei...:)
Suzuki SX4 1,5 SE

Offline Cristi

« Răspuns #3 : 15.Iul.2009, 04:05:26 p.m. »
Parca nu e chiar pe centru intre roti. E usor mai spre stanga, si undeva intre motor si parbriz. Dar s-ar putea sa fie putin diferit la diesel.
- Kizashi Sport M/T
- ex Jimny Cabrio

Offline cosmin

• Sr. Member
« Răspuns #4 : 15.Iul.2009, 04:13:05 p.m. »
Cine stie...poate depinde locul de evacuare si de model. Chiar vorbisem si cu alti detinatori de alte tipuri de masini dar toti sustin ca lor nu le curge atat de mult. Ma rog, cat timp imi functioneaza treaba , totul e ok din punctul meu de vedere.
Suzuki SX4 1,5 SE

Offline miocrl

« Răspuns #5 : 15.Iul.2009, 04:23:56 p.m. »
trebuie sa tinem cont si de faptul ca la noi(TM) a fost destul de umeda atmosfera in ultimul timp

Offline Cristi

« Răspuns #6 : 15.Iul.2009, 04:27:03 p.m. »
Acum daca stau bine sa ma gandesc, si la Jimny e la fel de multa apa pe dedesubt dupa ce ma opresc un pic pe undeva. Deci in acest caz cred ca verdictul este "asa face toate" :D
- Kizashi Sport M/T
- ex Jimny Cabrio

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
« Răspuns #7 : 15.Iul.2009, 04:47:53 p.m. »
cam asa patesc si eu si pe zuza si pe golf ... deci merg pe ac principiu "asa fac toate" :)

Offline bogdanb

« Răspuns #8 : 15.Iul.2009, 09:30:02 p.m. »
... si tot in principiu, rolul A/C este sa dezumidifice. Deci, daca aduna multa apa, inseamna ca e foarte eficient.

Problema reala la A/C este cum a avut un prieten si anume ca nu baga rece. S-a remediat dupa ce i-a facut aerisire in instalatie + inlocuire freon (=180RON) plus schimbat filtrul de polen, ca era plin de pamant  :-S
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline anyd

• Hero Member
  • Mesaje postate: 732
« Răspuns #9 : 15.Iul.2009, 10:00:04 p.m. »
Si la mine este apa cam multa sub masina, deci e de bine ...  :)