Autor Subiect: probleme cutie sau probleme de sofer?  (Citit de 2504 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Mmarza

probleme cutie sau probleme de sofer?
« : 20.Feb.2019, 09:49:58 p.m. »
Salutare tuturor,

Am intampinat 2 potentiale probleme din toamna pana acum, inca nu am ajuns la service cu ele, va cer si voua o parere

1. de cand am luat masina pana acum, cand am trecut din viteza I in a II-a (si doar asa) s-a auzit croncanitul de nebagat pana la capat in viteza (cine mai tine minte de la dacia 1300 cand nu cupleaza total rotile dintate) cam de 10 ori. Am mentionat treaba asta si la prima revizie de 1000km, nu s-a putut reproduce la momentul acela de inginerul de service cu mine in masina. Aici banuiesc ca e vina de sofer (adica eu, poate am dat prea repede drumul la ambreiaj sau nu l-am apasat pana la capat, dar ciudat e ca doar din vit 1 in a 2-a)

2. a doua chestie, treaba care m-a ingrijorat un pic, s-a intamplat de 2 ori pana acum (in toamna si acum 2-3 saptamani). La plecarea de pe loc, dupa cuplare viteza 1 (plecat din aglomeratie, mers 1-2 metri, deci nu cu demaraj puternic sau viteza mare), s-a auzit o bufnitura ca si cum as fi lovit cu scutul motorului o bordura sau piatra si m-a smucit (decelerare).  De fiecare data am plecat cu rotile drepte, deci nu cred ca e de la planetara. La ochi nu s-a vazut nimic pe sub masina, nu atarna nimic, etc.

Any ideas?

Multumesc anticipat
  • Vitara 1.6 passion Silky Silver

Offline ntire2000

Re: probleme cutie sau probleme de sofer?
« Răspuns #1 : 20.Feb.2019, 11:14:48 p.m. »
cel mai probabil ai o problema la cutie.
daca ar fi ambreiajul s-ar repeta indiferent de treapta de viteza.

fa o vizita la service si pune-i s-o testeze de fata cu tine pâna o ia naiba.

daca astepti sa se autosesizeze careva din service-urile de la noi si sa constate un defect de fabricatie (sau una aparuta ulterior) doar pe cuvântul tau de bun samaritean ai toate sansele sa ajungi ca alt coleg de pe aici caruia i-a expirat garantia de 3 ani plimbat printre reprezentante.

PS: e 1.6 MT ?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Leutz

« Răspuns #2 : 21.Feb.2019, 01:34:49 a.m. »
Intrucat nu excluzi cauza aflata intre scaun si volan (mai exact intre scaun si pedala de ambreiaj) cred ca cel mai la indemana test e sa gasesti un sofer cu experienta si faceti o tura mai lunga prin oras alternand la volan. Cineva cu experienta iti poate spune daca ambreiajul se simte normal sau nu; si iti poate spune doar stand langa tine daca tu il bruschezi sau nu.

Abia ulterior, daca se confirma ca nu sunt probleme de sofer, mergi mai departe cu investigatiile tehnice.

Ca sa fie testul si mai relevant, poate vine cu tine un alt vitarist cu un model identic. Sunt destui posesori de 1.6 manual. Fa o strigare pe-aici... trebuie sa te-auda cineva.

Altfel, ca sa inchei in nota de mai sus... de ce iei in calcul varianta soferului? Cam ce experienta ai la volan?
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline Mmarza

« Răspuns #3 : 25.Feb.2019, 03:37:06 p.m. »
eu incerc sa vad toate variantele posibile de eroare (umana/non-umana) :)

de mers, o folosesc aproape zilnic; cu ea am aproape 9k km, iar permis am de vreo 15 ani

ce nu m-a dus de urgenta in service este spatierea in timp a "evenimentelor" descrise si faptul ca am incercat dar nu am reusit sa reproduc oricat am incercat

Offline smiley

« Răspuns #4 : 25.Feb.2019, 03:49:53 p.m. »
@Mmarza
Salut
Referitor la trecerea din treapta 1 in 2 si la mine se simte ceva din cand in cand (ca si cum agata schimbatoru sau nu stiu cum sa zic)

Ma gandesc ca poate dupa ce prinde mai multa uzura nu o sa se mai simta.

Cam penibil dar na :))

Vitara Passion AllGrip 2018 1.4 Boosterjet White
Opel Astra H 2004 1.4 XEP

Offline steph

« Răspuns #5 : 25.Feb.2019, 04:22:38 p.m. »
Comportamentul mai agrar la trecerea din I in II l-am regasit si la Swift si la S-Cross. Se mai "lasa" in timp. Ce-i drept cand am dat Swiftul la buy back la 120k km cica au gasit un fluierat in cutie. Fluierat pe care eu sincer nu l-am sesizat si sunt atent la zgomote suspecte. 
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

Offline petrikz

« Răspuns #6 : 25.Feb.2019, 07:24:42 p.m. »
@Mmarza din km parcursi pana acum  de aceasta problema am dat si eu, plus un amic tot cu aceasta chestie. Din ce am inteles, el a apucat sa spuna problema la revizia de 1000km si au uns putin timoneria si a disparut defectul sesizat.

Pe partea cealalta, am dat de o chestie ciudata, poate nu sunt eu obisnuit cu benzinarul dar la demarare se aude ceva, cumva o vibratie usoara a motorului in masina. Are cineva vreo idee de la ce ar putea aparea?( ma gandeam ca poate nu e inca cald motorul si de acolo toata chestia).
  • Suzuki Vitara Passion 1.4 2WD 2018, Renault Symbol 1.5dci 2007
Simplicity is the ultimate sophistication.

Offline Mmarza

« Răspuns #7 : 26.Feb.2019, 08:42:32 a.m. »
Sa nu fie ceva care intra in rezonanta, poate din plastice, poate in buzunare sau torpedou

Offline AnCh

« Răspuns #8 : 26.Feb.2019, 10:28:54 a.m. »
@Mmarza
Pe partea cealalta, am dat de o chestie ciudata, poate nu sunt eu obisnuit cu benzinarul dar la demarare se aude ceva, cumva o vibratie usoara a motorului in masina. Are cineva vreo idee de la ce ar putea aparea?( ma gandeam ca poate nu e inca cald motorul si de acolo toata chestia).

Legat de asta, am observat si eu la a mea cand este rece motorul. Trebuie sa patinez mai mult in a doua, de obicei, pentru ca sa nu apara trepidatul ala. Dupa ce se incalzeste motorul, este totul ok.
La fel, si la mine intra de multe ori mai greu in a doua treapta si trebuie sa o misca cu grija (sa o "gadil") pentru ca nu imi place sa o fortez. Daca insa este turata mai tare, intra putin mai usor decat de obicei. Dar tot nu este la fel de usor cum intra la fosta masina (un Accent). Si aici nu este vorba de lipsa de uzura pentru ca am 30k de Km cu ea si multi facuti in oras, deci folosita intensiv la schimbat treptele.
  • Suzuki Vitara, Passion 1.6 benzina, Allgrip, BUC, Silky Silver

Offline wolfin

« Răspuns #9 : 26.Feb.2019, 10:42:16 a.m. »
eu zic ca trebuie accelerat mai tare inainte de schimbat viteza...

din schimbatul in turatii joase rezulta trepidatii in caroserie. si eu mai uit ...sa fac acest lucru.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970