Autor Subiect: Limitarea automata a vitezei maxime  (Citit de 2515 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: Limitarea automata a vitezei maxime
« Răspuns #20 : 16.Feb.2019, 10:09:42 p.m. »
asa cum s-au gasit baieti destepti care sa scoata din soft si ultimul strop din motoare asa se vor gasi si dintr-aia care sa "îmbunatateasca" softul de limitare a vitezei.
eu zic sa nu dramatizam, ca nici drobul de sare n-a cazut de pe soba.

si apoi din punct de vedere legal, atâta timp cât uzez de prezumtia de nevinovatie - adica eu merg regulamentar absolut tot timpul ;-), tu ca orice institutie de control a statului nu poti sa ma îngradesti sa folosesc masina asa cum vreau eu prin aplicarea a tot felul de kkt-uri de sisteme de control doar pe prezumtia ca eu încalc legea.
pentru asigurarea respectarii legii exista deja indicatoare si limitatoare de viteza si nu se pune problema ca eu ar trebui sa fiu fortat ca sa o respect.
pentru ca daca intervine impunerea cu forta a respectarii legii deja se încalca niste principii democratice.
si ce sens mai au atunci contraventiile, nimeni nu o sa mai poata încalca sub o anumita forma legile.

PS: exact pe o chestie similara stipulata în constitutie nu au putut sa introduca obligativitatea vaccinarii copiilor.
este specificat clar în constitutie ca este garantata integritatea fizica si psihica - art 22.
si în plus mai este si articolul 26 "persoana fizică are dreptul să dispună de ea însăşi, dacă nu încalcă drepturile şi libertăţile altora", iar aici trebuie demonstrat ca eu, care nu ma vaccinez, reprezint un pericol sau îti încalc tie vreun drept sau libertate - cel care esti vaccinat (doar tocmai te-ai imunizat, nu?).
« Ultima Modificare: 16.Feb.2019, 10:27:02 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #21 : 16.Feb.2019, 10:14:10 p.m. »
Un subiect predestinat la offtopic și spirite inflamate. :)

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #22 : 16.Feb.2019, 10:17:42 p.m. »
Anu' trecut inainte de a cumpara Swiftul am luat in drive-test Buc-Sinaia-retur o Toyota Yaris si avea facilitatea de a memora pe bord ultimul semn de circulatie cu viteze permisa...f. bun, ca instinctiv, cand te intrebai cu ce viteza ai voie pe acolo, priveam in bord, si din reflex si teama de amenzi o lasam mai usor cu viteza, sa ma "incadrez"..,cred ca facilitatea e si pe Suzuki, modele mai scumpe..este, nu?

Momentan doar noul Jimny are acest sistem în ograda Suzuki.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #23 : 18.Feb.2019, 02:37:51 p.m. »
Sa revenim ontopic si fac eu curățenie. Stiti ce masina va utiliza cu siguranta noul sistem?  Si, evident, vom merge sigur si noi cu ea?

Daca te referi la sistemul de limitare a vitezei, este obligatoriu pe toate masinile vandute in UE incepand cu 2022, adica peste 3 ani...
Am si eu intrebari: se stocheaza datele? politia te verifica  ca pe profesionisti (are functia de tachometru, nu?)?
Imi si inchipui, bietii  spargatori, acum vor avea masinile limitate electronic...s-a dus  cu "Gone in 60 seconds"...cel putin in Europa...sau nu? Raman doar fraierii? Ca deh, unii trebuie sa sparga banca  iar Tariceanu&Co - doar vreo 100.000 de "cetateni cu drepturi" - vor avea girofar....
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #24 : 18.Feb.2019, 03:11:08 p.m. »
Încă nu s-a votat, sunt doar propuneri/discuții.

Offline ntire2000

« Răspuns #25 : 18.Feb.2019, 03:44:31 p.m. »
pun pariu (o sa fie cam 40% pentru -60% contra  :->) ca nici nu se va vota.
industria auto e si asa calarita cu o gramada de interdictii si tot felul de sicane legislative pe partea de mediu.
se vor enerva vreo 2 producatori din astia mai cu coae, vor ameninta ca din cauza costurilor exagerate îsi muta fabricile prin egipt/tunisia/maroc/algeria sau alte tari de mâna a doua, si îi dau în somaj pe aia care i-au ales pe birocratii din PE.
sub presiuni din astea or sa o lase mai moale, progresul trebuie facut cu oameni, nu împotriva vointei lor.

PS: sunt curios cum vor reactiona nemtii, care produc cele mai multe masini din europa
https://www.zf.ro/business-international/drumul-din-europa-unde-nu-exista-limita-de-viteza-singura-interdictie-nu-poti-intra-daca-masina-ta-nu-goneste-cu-peste-110-km-h-14727714
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ...

« Răspuns #26 : 18.Feb.2019, 04:04:31 p.m. »
Ce conteaza unde produc si daca sunt sau nu cohonesless, conteaza unde au piata de desfacere, nu cred ca renunta la UE.

Ca observatie personala, progresul mai nou va trebui facut cu roboti si automatizare, ca oameni sunt "din parti prin unele colturi" de lume.

Offline macold

« Răspuns #27 : 18.Feb.2019, 04:29:11 p.m. »
Am vazut mai demult si ideea de a limita voteza in Germania pe autostrazi pentru limitarea emisiilor.
Eu am alta intrebare: toate schimbarile astea (masini electrice, hibride, la gunoi cu cele mai vechi - nu inseamna si o enorma risipa de materii prime? teoria cu "reciclam tot" e o marota. Reciclezi, dar ce consumi (energie, catalizatori etc.) pentru reciclare si purificarea materialelor obtinute?... Pana la urma ajungem tot la societatea consumatorista!
Citisem nu demut un articol scris de un francez. toate cablurile de cupru (reteaua adica) de alimentare pentru masinile electrice vor insemna poluare, poluare, poluare la obtinerea cuprului si secatuirea rezervelor planetei. concluzia o trageti singuri...
  • Suzuki ignis GL+ ALLGRIP 2018
Bicolor: portocaliu-negru (prezent-viitor...)

The following users thanked this post: ntire2000, kellogs

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #28 : 18.Feb.2019, 06:22:09 p.m. »
In treaba cu poluarea se pare ca pierdeti esentialul din vedere: aveti cumva o alta solutie la societate si consum? Stiti cumva cum veti plati 500 de milioane de oameni care traiesc in UE? Daca nu ati inteles pana acum sa nu uitati ca tehnologia era cea care facea diferenta si tinea UE sus (industria UE importa 85% din materiile prime), pana nu i-au invatat pe toti ceilalti tot ce stiau si s-au trezit ca toti ceilalti le fac concurenta la preturi mai mici (cine nu stie n-are decat sa citeasca cum englezii au pierdut in 20 de ani industria auto in  fata japonezilor pe care ei i-au invatat cum sa faca masini: prin anii 50 cei de la cei de la BMC deschideau fabrica in Japonia ca prin 70 sa inchida fabricile din Anglia datorita falimentului. Cand japonezii le-au spus ca vor sa faca masini mai bune ii apuca rasul pe englezi...).
Da , poluarea etc sunt , exista , dar si tehnologia care s-o combata inseamna tot consum si activitate economica. De ce credeti ca doar statele dezvoltatre au impus limite la emisii? Pai fara ele industria auto era oale si ulcele , asa cum chinezii au mai facut cateva industrii pana acum.
Euronormele au tinut in afara UE masinile ieftine indiene si chinezestil. Daca vi se pare de gluma GEELY cumpara industria europeana pe bucati, Volvo auto e a lor, acum si o parte mare din Daimler. Astia sunt aia care au luat 0 stele la test prin 1994 parca, doar 20 de ani le-a trebuit.
Stati sa vedeti cu telefoanele...De ce credeti ca coana Merkel se duce baticata pe la iranieni? Sau aia din Italia au acoperit statuile cand a venit ala iranian in Italia? Pentru ca au pierdut pietele si incerca sa prinda tot ce pot , chiar daca isi bat joc de pricipiile care au construit odata Europa civilizata...
Daca va uitati numai la un aspect al problemei...faceti o mare greseala. Nu uitati ca politicienii trebuie sa se asigure ca societatea merge si dupa ce isi termina ei mandatul...ca au si ei copii...dar culmea , in UE mai multi sefi de stat n-au decat au...poate de aia si atatea iresponsabilitati facute...
« Ultima Modificare: 18.Feb.2019, 06:34:40 p.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: kellogs

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #29 : 18.Feb.2019, 06:39:29 p.m. »
Ai pierdut pe drum viteza medie.  :-))