Autor Subiect: Cod capac vas expansiune  (Citit de 4317 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Gamer9202

Re: Cod capac vas expansiune
« Răspuns #10 : 27.Feb.2019, 07:14:13 p.m. »
Capacul la Vitara nu are nicio supapă. Poți sufla prin ambele capete. Ajută doar să nu intre impurități, in rest nu-i văd rolul
  • Suzuki Vitara Passion Allgrip 1,6 benzina

Offline Gamer9202

« Răspuns #11 : 27.Feb.2019, 07:33:11 p.m. »
Cam ciudat ca ai ramas fara el...stiu ca este conectat la 1 furtunas care duce la radiator iar din fundul lui ( al capacelului ) mai pleaca unul ( un furtunas ) care duce spre fundul vasului de expansiune. Deci si daca vrei sa-l pierzi cu mare greutate poti fiind tinut de catre cele doua furtunase din cauciuc.  :dknw:   Inseamna ca ti s-a completat la service si au uitat sa-l puna dar totusi nu vad rostul deconectarii lui de la furtunase.... Se poate completa bine-mersi pe langa el dupa ce este scos chiar daca este tinut / conectat la furtunase. In fine , bine ca ai rezolvat rapid. Totusi cam scumpa acea garnitura....mai scumpa decat capacul in sine. Ma gandesc ca ar fi fost logic macar sa vina ambele piese la pachet.
Am schimbat ambreiajul acum 2 luni. Sigur cei de la service au umblat la capac. Nu am observat lipsa lui decât dupa o lună și ceva. Intre timp am tot alimentat rezervorul de lichid de parbriz care e fix lângă vasul de expansiune și nu am observat lipsa lui. Ori am fost prea chior, ori a sărit intre timp . Probabil nu a fost apăsat bine când l-au pus. Cât despre venirea pieselor la pachet, cred că nu prea e posibil odată ce au coduri diferite iar prețul... știu că e cam mult pentru o bucată de plastic și una de cauciuc dar astea sunt prețurile. Mentionez că acel capac a ajuns in 2 zile iar garnitura in 7 zile. E normal să coste. Orice bucățică de plastic costă. De curiozitate, vezi pe net cât costă capacul de la ștergătorul lunetă spate la orice mașină :)

Offline Myhay

« Răspuns #12 : 27.Feb.2019, 07:55:02 p.m. »
Da , stiu capacelul ala de rahat de la stergator. Imi imaginez cat ar costa. Absurd in orice caz. Ca idee , am ajuns la concluzia ca plasticaraia / cauciucaraia la o masina este mai scumpa decat tabla / fierul. Greu de imaginat.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline croco

« Răspuns #13 : 27.Feb.2019, 08:01:07 p.m. »
Capacul la Vitara nu are nicio supapă. Poți sufla prin ambele capete. Ajută doar să nu intre impurități, in rest nu-i văd rolul

Atunci inseamna ca atunci cand se incalzeste antigelul va tinde sa se evapore prin acea terminatie de plastic, ceea ce ar duce la o pierdere deliberata de antigel la orice depasare cu masina. O sa ma uit si eu mai cu atentie cum face cand e motorul incalzit.

Fara acel capac timp de o luna, nu ti-a scazut nivelul la antigel?
  • Suzuki Vitara 1.6 Spirit Allgrip / Suzuki Baleno 1.2 GLX

Offline Gamer9202

« Răspuns #14 : 27.Feb.2019, 08:11:22 p.m. »
Nu stiu dacă a scăzut nivelul. Am verificat nivelul după ce am observat lipsa capacului. Era la mijloc intre minim și maxim. De curiozitate, verificați și voi dacă are capacul ăla vreo supapă.. Doar garnitura aia are o prelungire care acoperă o parte din gaura din capac, in rest nu e nimic .

Offline berila_mz

« Răspuns #15 : 28.Feb.2019, 09:00:49 p.m. »
De unde ai cumparat capacul si garnitura? Si eu am vazut ca nu am garnitura.

Trimis de pe al meu MHA-L29 folosind Tapatalk

• Suzuki Vitara 1.6 AllGrip Spirit

Offline Gamer9202

« Răspuns #16 : 28.Feb.2019, 09:05:58 p.m. »
Te duci la orice magazin auto și ii dai codul piesei, eventual ii dai si seria de sasiu. Eu am luat de la un magazin de piese auto din Roman, jud. Neamt. Dacă ai chef să plătești și transport, îți dau nr de telefon de la magazin :)

Offline berila_mz

« Răspuns #17 : 28.Feb.2019, 09:07:05 p.m. »
Multumesc!

Trimis de pe al meu MHA-L29 folosind Tapatalk

• Suzuki Vitara 1.6 AllGrip Spirit

Offline Gamer9202

« Răspuns #18 : 28.Feb.2019, 09:15:43 p.m. »
E ciudat totuși să ai capacul și să nu ai garnitura. Eu am observat că lipsește o garnitură după ce am pus capacul nou. Avea un joc prea mare.

Offline croco

« Răspuns #19 : 03.Mar.2019, 05:40:11 p.m. »
Nu stiu dacă a scăzut nivelul. Am verificat nivelul după ce am observat lipsa capacului. Era la mijloc intre minim și maxim. De curiozitate, verificați și voi dacă are capacul ăla vreo supapă.. Doar garnitura aia are o prelungire care acoperă o parte din gaura din capac, in rest nu e nimic .

Am verificat si eu astazi. nu pare sa fie nici o supapa, daca sufli din exterior aerul trece relativ liber spre interior. Deci foarte posibil atunci cand e incins antigelul sa se evapore pe acolo, nu am dat de nimic care sa il retina. Nu am mai vazut sistemul asta pana acum, nu am o experienta vasta dar la alte masini la care m-am uitat aveau capac etans.
  • Suzuki Vitara 1.6 Spirit Allgrip / Suzuki Baleno 1.2 GLX